1

Subiect: pregatire nuca de cocos

Va rog,ajutati-ma cu un sfat:cum procedez cu o nuca de cocos pt a o transforma in decor?Am citit cate ceva ,darnu mai stiu unde,nu vreau sa fac prostii.Deci,curat partea alba?Trebuie fiarta?Cat timp?In apa simpla?Cum o fixez,nu o ridica apa?Sper ca am postat bine.Multumesc anticipat celor care imi vor da sfaturi utile.

2

Re: pregatire nuca de cocos

sal ..eu unu i,am tras cam 3 fierberi ..am schimbat apa ...si nu am avut probleme si nu am probleme cu ea iar de ridicat la suprafata nu trebuie sa ii pui nimic

3

Ce inseamna 3 fierberi?3 clocote sau 3 reprize?Cate minute fiecare?Partea aia alba comestibila trebuie curatata?

4

A,tu cu ce ai taiat-o?

1.o poti taia cu o panza de bomfaier sau cu un cutit...grija sa nu te tai  shark-biggrin
2.scoate miezul alb...manaca-l ca e bun  lol
3.fierbi nuca de cocos de 3 ori....cate 1 ora de fiecare data...la primele doua fierberi pui o lingura de sare(iodata sau neiodata,nu are importanta) in apa iar la ultima fierbere NU mai adaugi sare
4.dupa ce ai terminat cu fierberile o lasi pana a doua zi intr-un vas cu apa limpede
5.a doua zi mai poti sa-i dai o fierbere fara sare daca esti nesigura

Cam atat si garantez ca nu ai probleme indiferent de ce lemn vei folosi(inafara de rasinoase) !  blubr

Editat de bogdivaio (2010-08-10 19:56)

6

Poti pune coaja de nuca si fara fierbere,ci pur si simplu direct in apa,nu`s probleme,are un continut destul de scazut deacid tanic si data fiind duritate ei eliberarea taninului se face mult prea lent,lucru dealtfel benefic in acvariu.Cea mai simpla taiere este cu panza de bomfaier(nu stiu cum se scrie asta smile )dar dureaza circa 30minute de bunavointa
Scuze Bogdane am bagat postul cam in acelasi timp cu tine...

Editat de narcis.b (2010-08-10 19:56)

7

Multumesc mult.Maine voi face o casuta frumoasa pt o pereche de ancistrus.Sper sa le placa.

Am si eu o intrebare. Am pus si eu niste coji de nuca de cocos la fiert si la fiecare schimbare de apa aceasta este maro inchis ( stiu din cauza taninului din coaja).
intrebarea mea este cat ar trebui sa fierb aceste coji? pana apa ramane alba in urma fierberi?
sincer as fi folosit cojile si in starea lor naturala fara fierbere dar mia cam fost un pic frica nu neap[arat din cauza taninului din ele cat pentru eventualele chimicale de pe ele  fiind luate din supermagazin.

9

[imagine forum acvarii de vis]

Buna ziua am o experienta personala... am facut cum a zis Cristi (Ancistrus ) :
1.am taiat nuca la unul capete
2. am curatat partea alba (cu un cutit si o lingura mai tare}
3.am fiert-o 30-40min
5.am pus-o apa curata rece 1h
6 am bagat-o in acvariu ..si e  shark-thumbsup
        PS
          1.nu se pune sare ancistrusii nu agreeaza sarea
          2.se pune cu tot cu *par* arata mai bn si lor le pace sa rontaie

Uneori diferenta intre imposibil si posibil e o chestiune de vointa.

am pus doar coaja lemnoasa far5a sare la fiert.
tu ai fierto pana a  fost apa clara  sau doar asa max o ora si atata?

11

robertcristi A scris:

am pus doar coaja lemnoasa far5a sare la fiert.
tu ai fierto pana a  fost apa clara  sau doar asa max o ora si atata?

am fiert-o o singura data

ok mersi de sfat.
am sa vad ce fac si eu cu cojile mele

13

eu am deja 5 buc am mai luat 2 nuci sa le prepar pentru noul set-up acvariu  200l (8 carasi + 20 pui ancistrus) noroc