Subiect: Doua intrebari

1Carbunele activ scoate anumite substante bune pentru plantele din acvariu?
2 Sera Bactopur decicleaza acvariul?

2

Re: Doua intrebari

1 Din cate stiu DA retine si nutrientii necesari plantelor.
2 Nu stiu caci nu am utilizat

rabdare si tutun smoke    0722.731.565 "Cosmote"

3 Editat de Andi66 (2010-08-26 14:54)

Re: Doua intrebari

Carbunele activ este foarte important pentru neutralizarea toxinelor rezultate in urma procesului de putrefactie a materiilor organice (resturi de hrana, dejectii fecaloide, alge, plante moarte). In concluzie elimina materiile poluante din acvariu, neutralizeaza clorul in cazul apei proaspete de la robinet, neutralizeaza substantele medicamentoase.
Deci, eu zic ca este bun dar ar trebui folosit doar in perioada de ciclare si/sau probleme de sanatate cu pestii, dar pe perioade scurte, ca sa nu afectezi plantele, sau eventual folosit intr-un acvariu carantina.
Acest carbune activ opreste substantele nutritive in cazul unei fertilizari, ceea ce este indicata in cazul in care vrei sa ai plante in acvariu si vrei sa le mearga bine si risti sa iti apara alge ca la balamuc.

Cat despre Sera Bactopur cred ca scrie si pe instructiunile de pe ambalaj sau inauntru in cutie. Este un medicament folosit in tratarea pestilor de bolile bacteriene interne (umflarea abdomenului, zbârlirea solzilor, ochii exoftalmici), se recomanda decuplarea sistemului de fertilizare cu CO2, scoaterea cărbunelui activ din filtru si după trei zile schimb de 50% din apă.
Se recomanda scoaterea carbunelui tocmai ca medicamentul sa-si poata face efectul si sa nu fie retinut de mediul filtrant.
Sugestie: cand ai probleme de genul, foloseste mai bine acvariu carantina, spre binele celorlati pesti si spre dezvoltarea buna a plantelor. Sper sa te ajute la ceva tot ce ti-am spus.
Bafta in continuare!  shark-thumbsup

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

Re: Doua intrebari

eu am folosit sera bactopur,si da,decicleaza acvariul.

Vorba dulce mult aduce.
......................
Nu-ti baga nasul unde nu-ti fierbe oala.

Re: Doua intrebari

Inseamna ca am dat-o in bara......

Re: Doua intrebari

Nu stiu ce toxine apar, cum zice Andi, la descompunerea dejectiilor sau resturilor de plante, infricosator gand, dar trebuie revizuita putin afirmatia. Poate sa duca in eroare personalul incepator si apar alte mituri in sfera acvaristica.

In ciclare tocmai nu este recomandat folosirea carbunelui pentru ca retine din amoniac si astfel se dezvolta greu bacteriile nitrificatoare, ulterior dupa ce acvaristul mai introduce un "lot" de pesti, greseli comune ale incepatorilor, si scoate carbunele dupa asa zisa perioada de ciclare o sa aiba o crestere mare de amoniac implicit o sa fie si ceva pierderi in randul pestilor. Dupa care ii vedem pe aici cu intrebari genul: am ciclat acvariul si imi mor pestii sau ceva asemanator.

Sustin si eu ideea cu tratarea pestilor intr-un bazin separat, feriti de stresul si agitatia din acvariul comunitar, cu aerare si strictul necesar dpdv al echipamentelor. Analogie - Ca si cu oamenii bolnavi, nu le faci tratament si cu perfuzii la birou sau pe unde lucreaza. Deja chestia asta o sa fie implementata in romania curand dupa stilul cum ne guverneaza astia.

7

Re: Doua intrebari

Eu am un acvariu de60 litri cumparat la pachet cu aparatura, un filtru intern Tetratec 300 cu carbune activ, plantele au mers foarte bine cu acest carbune activ.
Nici eu nu sint foarte lamurit cu acest carbune, dar daca asta este filtrul eu ce sa fac? sa scot carbunele din saculet in ideea ca e mai bine fara el ?! , cred ca nu e pus degeaba acolo si nu m-I sa spus ca la ciclare trebuie scos.
Vreau sa spun ca locuiesc in viena iar cei de la petshop mi-au explicat in amanunt ce trebuie sa fac asta dupa ce si-au dat seama ca sint habarnist si nici macar nu au vrut sa-mi vinda pestii pina nu au vazut ca am inteles ca trebuie facuta ciclarea spunind ca iei nu pot sa- mi dea pestii fiind siguri ca vor muri, deci ideea e ca nu vor doar sa-si vinda marfa, iar daca trebuia sa renunt la carbunele activ sigur mi-ar fi spus.

acvariuCauta s-al depasesti pe cel de linga tine dar,nu uita respectul.

Re: Doua intrebari

Intr-un acvariu neplantat, cu putini pesti se poate folosi carbunele activ. Vezi ca trebuie si ala schimbat la o perioada de timp. Esti sigur ca plantele au mers foarte bine cu acel carbune? Ai cunostintele necesare sa spui ca acel carbune a ajutat cumva in acest proces si nu altceva? Folosesti substrat fertilizant, dar fertilizant lichid? Cu lumina cum stai? Dar co2-ul?

Cand o sa mai treaca ceva timp peste tine, bineinteles daca faci o pasiune din acvaristica si iti dai minimul de interes o sa afli singur multe chestii care iti vor raspunde la multe intrebari. Esti deabia la inceput.