1 Editat de pifu (2010-09-02 21:48)

Subiect: Nano 20L

Salutare,

    Sunt crescator de ciclide de Malawi de vreo 4 ani de zile, cu doua acvarii, unul de 200L si altul de 60L si vreo 4 specii de mbune.
    Zilele acestea doresc sa pornesc un plantat de 25L in care sa cresc o mana de creveti (10) si cateva microrasbore (3-5). Pentru acesta astept ajutorul vostru, atat ca populare dar si ca sfaturi de intretinere.

Multumesc.

LE. Si sa adaugam ca am 30+ ani ... pentru orientare  :fok

2

Re: Nano 20L

Scuze ... sunt din Bucuresti ... am modificat profilul. Bine v-am gasit.

Pozele vor aparea in timp. Deocamdata acvariul este gol pentru ca astept substratul si pietrisul.

3

Re: Nano 20L

Salut si bine ai venit!

Astept sa postezi ceva imagini cu acvariile tale, in special cu cel de 200 litrii. Am si eu in proiect setarea unuia de 180 litrii pentru ciclide si cred ca ma pot inspira sau cine stie eventual ceva sfaturi. Pana atunci sa auzim numai de bine !  :sok

PS: Pentru Nano ti-am scris pe PM.

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

Re: Nano 20L

Bine ai venit Pifu.Ape limpezi :sok

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, il contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister!    (Jean Luc Godard)

5

Re: Nano 20L

Multumesc tuturor pentru "welcome".

Cei doritori de poze pot admira mbunele mele:
http://picasaweb.google.com/flooriin/Ac … 2405904530
http://picasaweb.google.com/flooriin/Ac … 5511350882

Re: Nano 20L

Foarte frumos Pifu :apl

Filmul e o arta, zic unii; e industrie, il contrazic altii.Nici una, nici alta!Vreti neaparat sa stiti ce e? Ei bine, ascultati-ma pe mine! E un mister!    (Jean Luc Godard)

7

Re: Nano 20L

Bine ai venit! smile

Mi s-a parut amuzant ca titlul este Nano 20 L .. si de fapt am descoperit un acvariu cu ciclide foarte frumos... smile si mai ales cu cateva plantute... smile
Felicitari!

Multa sanatate si bucurii! smile

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

Re: Nano 20L

frumos acvariu....ingrijit, curat....pesti sanatosi...bravo, bravo, bravo!!! :sok

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

9

Re: Nano 20L

bine ai venit printre noi !!!!!  :hug  :hug  :hug
de ce scrie la titlu nano 20l ? neutral

Unfortunetaly ,most of the times,The ignorants stand out more than the wise

10 Editat de pifu (2010-09-03 18:04)

Re: Nano 20L

aqua A scris:

bine ai venit printre noi !!!!!  :hug  :hug  :hug
de ce scrie la titlu nano 20l ? neutral


Hmmm ... oare numele de pico/femto era mai ok!?  :-

Daca te referi doar la nume, fara o legatura intre volum si denumirea proiectului, atunci acesta a fost ales pentru ca reprezinta cel mai nou proiect al meu si un inceput in lumea acvariilor plantate.

Mbunele sunt ceea ce fac acum si carora le stiu aproape toate secretele. Sunt fantastice, relativ usor de intretinut si usor de inmultit. Acvariile plantate ma entuziasmeaza pentru ca este un domeniu cu totul nou si unde trebuie sa o iau de la 1 (nu de la zero pentru ca ciclul azotului il stiu de la mbune). Trebuie sa invat despre lumina, fertilizare, aditie de CO2.

Acvariu este un Sicce MobyDik de 25L la care se adauga substrat Manado de 3L la care voi adauga vreo 1-2kg pietris. Fertilizarea va fi furnizata de Feropol 24 si Feropol. Fauna ceva mai incolo se va compune din creveti si m. galaxy. Flora este o problema pentru ca nu cunosc plantele. Voi merge pe mana tropica.com pentru acvariul plantat pentru incepatori. La flora astept ajutorul vostru (sfaturi, stoc).

Re: Nano 20L

Salutare si bine ai venit in comunitatea acvariidevis.ro! Acvariul de ciclide splendid si mult succes cu cel nano!  :sok

http://www.youtube.com/watch?v=0W_XQHlYts8

12

Re: Nano 20L

Am vrut sa invat si nu doar sa ma plang ca plantele nu cresc sau se umplu de alge  :fp . Clar ca de alge nu scap deoarece aditia de CO2 nu este inclusa in buget. Sper doar sa nu fie asa multe. In plus, nici RO nu am. Merg pe varianta low-budget, asa cum scrie la http://www.tropica.com/layouts/beginner … ption.aspx, doar ca am acvariul la jumatate din al lor.