1

Subiect: Salutare tuturor

Ma numesc Dan, am 33 ani si sunt din Constanta.Am un Rio 240 l .
Partea de hardware e compusa din:
- filtrare folosesc filtrul lui original cu spray bar pe toata lungimea lui pozitionat pe spatele acvariului + 1 filttru extern JBL E900 pe care am un skimer.
- iluminat sunt inca in constructie  ,deocamdata folosesc cele 2 neoane T8 (cele din echiparea sa originala) urmand sa mai pun inca 2 T8 (unu rosu si unu galben de la JBL)
-instalatia de CO2 e compusa din butelie de 4 kg,regulator presiune Aqua medic,electrovalva Aqua Medic ,sonda de ph Aqua Medic ,reactor Tornado de la Aquatic si nu in ultimul rand numarator de bule.
-pentru incalzirea substratului folosesc cablurile de la Dennerle cele de 20W ( nu am optat pt cele de 40W)
Totul este controlat de Dupla Multicontroler.
Ca si substrat folosesc Dupla root + bacteriile de start si Manado ( grosime aprox:7cm in fata si cam 13 cm in spate)
Fertilizanti Feropol 24 si saptamanal,K ,PO4 si Easy Carbo de la Easy Life.
Partea de animatie o dau 20 de neoni ,8 pui de tetra , 2 ancistrusi, 8 sae si un pui de sanitar.Urmeaza sa caut niste rodostoma. 
Intentionez sa merg pe aquascaping si in am 2 radacini JBL de mangrove si pietre de granit.
Ca si plante : parvula ,glosostigma,anubias,2 cladoflora ,pholisperma,un pui de HC  ,echinodorus,cabomba , Alternanthera , 2 pui de Ericaulon ,anubias, rotala si  cam atat daca nu am uitat ceva big_smile
Promit sa postez fotografii mai clare dar am facut un mic reset   si apa nu a apucat sa se limpezeasca big_smile  deci.... poza nu este prea clara. 
Totodata sunt in faza de crestere si inca nu am dat o forma tufelor.
Astept sugestii pareri !!!

2

Re: Salutare tuturor

Si foto  :stupid

3

Re: Salutare tuturor

inceput promitator. asa ca si sugestie de prezentare, incearca sa elimini "valurile " acelea ale substratului. de obicei, aquascaperii se orienteaza ori spre lemn, ori spre pietre. deci daca tinzi spre asa ceva, ar fi bine sa te hotarasti. numai bine! :noroc

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

4

Re: Salutare tuturor

Salutare Dan!
Bine ai venit, imi place aranjamentul pe care l-ai facut chiar daca poza nu e chiar clara, dar ai o scuza. Cat despre dotari sunt super performante si in mod sigur vei avea rezulatele scontate. Tine-o tot asa si vei avea numai satisfactii. Multa bafta in continuare si sa auzim numai de bine!  :sok

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0748 776 771

5 Editat de dan1977 (2010-10-11 00:31)

Re: Salutare tuturor

Multumesc baieti pentru sugestii si aprecieri   :sok

Valurile am uitat sa le nivelez  big_smile  Am vevoie de pietrele acelea pentru ca au rol de sustinere nu numai de decor ar trebui sa incerc sa le astup cu manado?Sa fie cat mai subtil prezente?

Re: Salutare tuturor

Frumos acvariu, frumoase plante, frumosi pesti!
:sok  :hug Bun venit in comunitatea noastra! :hug  :sok
Asteptam poze si dupa limpezirea totala a acvariului :smoke
Bafta in tot ceea ce faci, ape limpezi si sa auzim numai si numai de bine!

Re: Salutare tuturor

deci esti in perioada de ciclare???....sau nu am inteles eu bine.....zic si eu ca sunt incepator....nu-s prea multi pesti bagati asa de inceput???...intreb doar!!..

“Misiunea mea este sa- mi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine.
Ne întelegem bine, ca între asasini.”
Emil Cioran

8

Re: Salutare tuturor

Imi cer scuze ca nu am precizat ca am depasit faza de ciclare am NO2=o si NO3= aprox 10 conform testelor de la Sera ,are aproximativ o luna si 2 saptamani este in faza de crestere inca nu am tuns nimic si este cam dezordonat.Apa este "tulbure" petru cam dat un reset am mai adaugat ceva plante am mai plantat niste parvula( cu ocazia aceasta multumesc celor cativa acvaristi din Constanta  smile  printre care se numara si Cossty de la care am mai procurat ceva varfuri  wink  ).

9 Editat de narcis.b (2010-10-11 12:10)

Re: Salutare tuturor

Foarte frumos inceput!Bravo!
Eh...si acum mai concret  smile
testele nu sunt foarte concludente in ceea ce numim ciclarea setupului,este intradevar o etapa buna dar  tine cont ca substratul inca nu e stabilizat,lucrul asta se petrece de la 2 luni in sus.Asa ca in conditiile astea trebuie avut mare grija ca evolutia bazinului.Sper sa nu fi pornit incalzitorul de substrat,indicat ca acesta sa fie pornit intr-un bazin foarte bine ciclat,dace discutam de 2-3 luni de la startare si asta pt a inhiba dezvoltarea algelor.E mult mai usor sa previi aparitia algelor dacat se te lupti cu anihilarea lor in cazul unei invazii.Iar un sfat ar fi sa bagi 10-15 SAE macar pt primele 4-5 luni de evolutie...vei avea un mare plus in prevenirea aparitiei algelor.
Asocierea plantelor cu crestere lenta cu acvarii proaspat startate si bine fertilizate nu este foarte ok,dar asta intr-o alta discutie  smile
Tuburile din dotarea lui RIo nu sunt de prea mare calitate,iar vin cu sfatul meu sa te orientezi spre tuburi T5 ceva intre 6500K-8000K.
Atentie mare cu fertilizare si dupa parerea mea aditia de macroelemente nu are ce cauta in primele 2-3 luni de evolutie.Poate dupa 2 luni sa incepi usor cu aditie de K.
Nu ar fi rau sa te orientezi si asupra unui filtru de osmoza inversa ,asta pt ca sti ca la noi apa este foarte dura iar plantele nu prea agreaza asta,in conditia in care vei dori sa mai scazi si PHul...
In ceea ce priveste estetica ,imi  place cum arata acvariul,poate cu exceptia Anubiasului ala cu frunzele lui mari asezate asa in plan destul de central...poate mai bine ar fi dat cu Anubias Petite,desi am subliniat mai sus parerea mea in ceea ce priveste plantele cu crestere lenta intr-un setup nou.
Spray barul te cam incurca in socoteli,si anume reduce semnificativ debitul de apa,iar tu ai nevoie totusi de curenti pt a vehicula apa cu CO2 in si pe toata suprafata acvariului,deci personal folosesc doar un cot de la tubulatura si dau drumul la jet pe diagonala acvariului la 10 cm sub luciul apei. Si ar mai fi o problema,radacinile acelea iti aduc un aport cam mare de tanin,care acid tanic intr-0 cantitate mica e chiar indicat dar intr-o cantitate mai mare nu prea,printre altele e un sterilizant,lucru nu foarte agreat de coloniile de bacterii inca in formare...

10

Re: Salutare tuturor

Multumesc muult Narcis pentru sfaturi si pentru informatii :hug .Sper sa ne putem intalni intr-o buna zi sa mai discutam si la o cafea face to face. Ai un pm de la mine.

11

Re: Salutare tuturor

narcis.b A scris:

/ dupa parerea mea aditia de macroelemente nu are ce cauta in primele 2-3 luni de evolutie.Poate dupa 2 luni sa incepi usor cu aditie de K.


Domnu Narcis, ca de obicei extrem de bine documentat, permite-ti-mi sa va contrazic un pic. Cred ca e un pic exagerat termenul de 2-3 luni....eu as zice saptamini.. smile

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

12 Editat de dan1977 (2010-10-12 15:17)

Re: Salutare tuturor

Baieti stiu ca o dam in offtopic dar as dori sa stiu cand pot incepe fertilizarea e foarte important acest lucru pentru mine.Mentionez ca detin osmozor asa ca duritatea apei din Constanta nu reprezinta nici o problema pentru mine  big_smile   ( in acvariu  am gh8 si cred ca o sa il mai scad un pic, apa de la ro are un gh de 21-22)

13

Re: Salutare tuturor

bobi A scris:
narcis.b A scris:

/ dupa parerea mea aditia de macroelemente nu are ce cauta in primele 2-3 luni de evolutie.Poate dupa 2 luni sa incepi usor cu aditie de K.

Domnu Narcis, ca de obicei extrem de bine documentat, permite-ti-mi sa va contrazic un pic. Cred ca e un pic exagerat termenul de 2-3 luni....eu as zice saptamini.. smile

Bobi,probabil avem opinii diferite. Producatorii de substrat fertilizant cum ar fi Denerlle sau Tropica si  mai sunt destui producatori de substrat fertilizant cu tot ce trebuie in procesul de dezvoltare al plantei ,astfel necesarul plantei este acoperit in totalitate,nu e si cazul substratului ADA,acolo e o alta discutie,deci dupa parerea mea,si numai a mea  smile ,fertilizarea cu macro se incepe mai tarzior asa cum am mai spus,in masura in care vrei sa ai un deplin control asupra acvariului,sigur daca vrei sa pleci in forta cu setupul se poate incepe si mai devreme dar evident cu riscul de a dezvolta alge cat si cu acelasi risc de a inhiba adaptarea unor plante inca in perioada de adaptare si formare al sistemului radicular.Daca aceeasi producatori de care vb ar fi considerat necesar aportul de macro ar fi produs si respectiv introdus in schema de fertilizare si NPK.Repet este doar opinia mea formata in urma studiului si al practicii in "plantate" sigur ca poate fi eronata iar practica mea deficitara...dar macar am incercat sa explic motivul pt care am dat acest sfat,si in conditiile in care nu sunt un mare guru in cresterea plantelor acvatice,precum...sa zicem Porcu...din alte parti, sfatul meu nu e musai de luat in considerare.Sigur ca plantele cresc in multe conditii dar nu intotdeauna sunt conditiile optime,iar graba in acvariile plantate nu e intotdeauna ceea mai buna solutie...
Apa limpede si plante minunate!

14 Editat de narcis.b (2010-10-13 12:40)

Re: Salutare tuturor

Bobi in 2-3 saptamani nu ai nici macar un acvariu bine ciclat chiar daca ai adus aport de colonii de bacterii si testele iti arata ok,substratul nu e asezat ,inca se produc diverse alte gaze  etc deci e total instabil,plantele pentru ca inca nu sunt adaptate,au un consum redus de resurse,astfel se acumuleaza destule elemente nefolosite de plante si pe care deobici le asimileaza algele care nu au nevoie de adaptare ,din pacate  :noroc  lol
P.S. Sorry admin ca nu am folosit butonul "editeaza"

15 Editat de Baracuda (2010-10-13 14:36)

Re: Salutare tuturor

Sa ia exemplu cine are nevoie! Asta inseamna schimb de idei, fara a intra in polemica. Daca astfel de discutii ar avea loc mai des pe acest forum, am credinta ca locul asta ar fi mult mai bogat!
In privinta subiectului, daca are importanta pentru cineva, in calitate de iubitor si posesor de acvarii plantate si nu neaparat ca specialist, sustin teoria lui Narcis datorita experientelor proprii. Orice surplus de nutrienti inclina balanta in favoarea dezvoltarii algelor. Perioada de acomodare si dezvoltare primara a plantelor dintr-un acvariu poate fi considerata cea mai delicata in evolutia set-up-ului.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

16 Editat de dan1977 (2010-10-13 23:09)

Re: Salutare tuturor

Multumesc pentru sfaturi  :sok  !!!

Am scos spray bar-ul am orientat returul oblic asa cum m-ai sfatuit tu Narcis si am scos din priza incalzitorul de substrat;din pacate am adaugat feropol saptamanal si zilnic dar la urmatoarele schimburi de apa nu voi mai pune cel saptamanal iar pe cel zilnic il "ascund" bine in dulap  big_smile .Dupa unele "retusuri " va atasez noi poze(pacat ca aparatul meu foto lasa de dorit .... :stupid )

Testele de apa indica KH=6,GH=9, NO2=0,NO3=10

17

Re: Salutare tuturor

Salut Dane, mie-mi place ce vad! arata grozav!  :sok  :sok  :sok
keep going! :noroc

18 Editat de narcis.b (2010-10-14 10:50)

Re: Salutare tuturor

dan1977 A scris:

Multumesc pentru sfaturi  :sok  !!!

Am scos spray bar-ul am orientat returul oblic asa cum m-ai sfatuit tu Narcis si am scos din priza incalzitorul de substrat;din pacate am adaugat feropol saptamanal si zilnic dar la urmatoarele schimburi de apa nu voi mai pune cel saptamanal iar pe cel zilnic il "ascund" bine in dulap  big_smile .Dupa unele "retusuri " va atasez noi poze(pacat ca aparatul meu foto lasa de dorit .... :stupid )

Testele de apa indica KH=6,GH=9, NO2=0,NO3=10

Mann,eu nu am spus sa nu faci fertilizare cu microelemente,asta chiar e necesar sa o faci pt bunul mers al setupului,evident acum ca testele sunt ok.Eu am spus sa te feresti momentan de fertilizarea cu macroelemente,NPK ul,si am mai adaugat ca poti incepand cu cea de-a 6-a saptamana ,sa adaugi usor K... sper ca acum m-am facut inteles . Fertilizarea cu micro evident mai mica acum cata vreme inca nu ai bagat toata lumina,apoi treptat o ridici,si dupa termenul indicat in postul de mai sus incepi usor fertilizarea cu Macroelemente

19 Editat de dan1977 (2010-10-17 01:40)

Re: Salutare tuturor

Alte imagini ...cam asa arata dupa 2 saptamani in care nu am avut CO2 :smoke  din cauza unei probleme tehnice


http://img515.imageshack.us/img515/8151/dscn0588.jpg

http://img694.imageshack.us/img694/8553/dscn0586yl.jpg

http://img189.imageshack.us/img189/7416/dscn0587j.jpg

http://img411.imageshack.us/img411/5059/dscn0589n.jpg

http://img215.imageshack.us/img215/167/dscn0551a.jpg

http://img829.imageshack.us/img829/4964/dscn0590b.jpg


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MBFxQaYkSDk[/youtube]

20

Re: Salutare tuturor

dane- frumos setup, imi place.

narcis: departe de mine gindul de a intra intr-o polemica cu tine sau cu oricine altcineva. eu am inceput sa fertilizez si macro si micro cam dupa 3 saptamini de la pornirea setupului. acum nu stiu ce sa zic, am pornit doar 2 setupuri pina acum si mari probleme cu algele nu am avut niciodata. daca nu gresesc, tot cei de la denerle, ziceau ca o planta isi trage nutrientii 25% din substrat si 75% din apa, deci daca substratul "nu merge" in primele 6-8 saptamini planta ar trebui totusi sa manince ceva.....asta a fost logica mea, dupa care m-am ghidat cind am fertilizat asa cum ziceam.

ps: nici eu nu sunt un guru smile

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"