1

Subiect: pomaceea si plantele

Am o problema cu staurogyne, cand am adus-o in acvariu era frumoasa, frunze mari, in putin timp deja dadea puiuti. doar ca a ajuns doar un ciot, o tulpina cu resturi de frunze, ceva o mananca, arata deplorabil. am banuit ca sunt pomaceea ca tot timpul ii vad pe langa. nu cred sa fie melcii de substrat sau pestii.

ce ar trebui sa fac? sa scap de pomaceea sau sa le dau suplimente ..?

Re: pomaceea si plantele

Nu toti pomacea bridgesi rod plantele, doar cei pofticiosi. Am avut si eu si i-am urmarit ani de zile.
Da, si mie mi-au ros plantele!!! Pe altii nu i-am prins niciodata mancand plante, nici pe cei galbeni, nici pe cei maronii, i-am dat doar pt ca erau mari si prin marimea lor, cam deranjau plantele pe unde treceau...
Dupa cum vedeti din poza... cel mai mare si mai batran (4 ani) a murit din alte cauze, nu tocmai de inanitie  lol  Daca nu vrei sa mori de ciuda ca ti-a disparut planta favorita, scoate-i de acolo! Cand sunt mici nu sunt asa mancaciosi, cand cresc, nu ii saturi nici cu salata oparita, nici cu felie de morcov sau castravete, nici cu spirulina... tot vor roade , daca vor sa roada...

capac_acvariu@yahoo.com
da, capac din pvc si komatex, rar lampi suspendate

3

Re: pomaceea si plantele

Ai de ales....melcii sau plantele wink La fel am pățit-o și eu cu staurogyne și după ce i-am scos nu am mai avut probleme. Are perfecta dreptate Mihai ...când li se pune pata mănâncă orice indiferent ce le dai tu ca hrana.

4

Re: pomaceea si plantele

off la mine aia mici sunt ai dracu, am 3 maturi care nu se ating de plante, imi am de un an si ceva, astia mici adusi de o luna sunt hamesiti, si nu se ating de altceva, doar de staurogyne.
asta e, ii bag la donatii. multumesc ult