1

Subiect: Buturuga...

Salut .....vreau sa pun si eu o buturuga in acvariu si nu stiu ce sai fac...o fierb in sare si atat ? sau e alta problema ....eu vroiam sa fie o buturuga de vita de vie...merge ? sau imi spuneti voi ce soi de pom si ma duc siL tai smile)

You can't change the world ...But you can make a difference hmm

Re: Buturuga...

Recomandabil ar fi sa iei una deja tratata dar costa.
Din ceea ce stiu, ca sa o tratezi tu acasa, iti trebuie timp.
Trebuie fiarta de mai multe ori pentru a elimina o parte din tanin si pentru a nu pluti.
Se intampla uneori ca nici cele din magazin sa nu fie bine tratate si sa iasa mai mult tanin din ele.
Vita de vie este buna pentru buturuga.

Vand fertilizant micro si macro

3

Cumpara una de la magazin, pt ca nu ai sa reusesti sa o tratezi acasa cum trebuie niciodata.;)

4

daca te uiti la acvariul meu vei vedea ca si eu am 2 buturugi sant in acvariu de 1 an si nu are nimic...nu au murit nici pesti nu sa colorat nici apa ...trebuie sa sti cum sa o prepari

este un lucru foarte important sa sti sa respecti

salut.
daca o tratezi bine si o fierbi mai mult, cu cat mai mult cu atat mai bine , e totul ok.
eu sunt de parere ca poti sa incerci.
bafta.

6

[imagine forum acvarii de vis]

dovada ...ce ziceti..arata ok ?

e super.
felicitari soto_san arata bine.
am inceput sa fac si eu una de ieri dar nu e asa de frumoasa.
e mai lunga si nu e asa de curbata....... sad

8

eheee maine ma apuc si eu de treaba ..tot 2 am si eu ...am zmuls via lu vecinu ..sa vezi ce ma injura cand o vedea smile)

9

BeTTa A scris:

eheee maine ma apuc si eu de treaba ..tot 2 am si eu ...am zmuls via lu vecinu ..sa vezi ce ma injura cand o vedea smile)

sper sa merite efortul.:) sa o tratezi bine.,..si asteptam poze..si nu te grabii...lasa se iese taninii din ea....

10

Mda... Arata bine buturugile. Dar vorba ta soto_san trebuie sa stii cum sa o prepari. Si sincer ma mir ca le ai de un an.:/

11

sa aveti de grija dupa ce le puneti in acvariu in asa loc sa o puneti sa nu fie in apropiere de sursa de aer....se nu bata bulele de aer pe ea ...

12

ooo ms sato_san chiar langa filtru vroiam sa pun o buturuga sal mascheze...?de ce nu trebuie ..ce fac bulele ..?
O ridica la suprafata sau cum ?:D

Cum este buturuga ta .cea din dreapta asa vroiam si eu sa o pun da am filtru care scoate bule pe toata partea din lateral dar la ia daca e sa o pun ajung niste bule micute...e cam la 10 cm de buturuga....o merge ?

Mai este ceva o buturuga e verde inauntru..da cealalta e uscata am rupto usor ..cealalta m am chinuit 10 minute o avea cv ..sau sunt mai bune cele uscate..?

Editat de BeTTa (2009-03-20 09:50)

13

nu o ridica bulele dar daca vor bate bulele direct pe ea o sa se albeasca dupa un timp...poti sa o pui langa filtru .....sa nu fie exagerat de multe bule care cad pe ea

14

poti sai faci la filtru un cot din plastic si directionezi bulele in alta parte ...nu va afecta filtrul cu nimic.....daca fierbi buturuga sa o fierbi vreo 3 zile  schimband apa in care fierbe de 2 ori pe zi pt ca sa va inegri apa ....in ultima zi vei pune apa curata si un pumn de sare in ea si lasi sa fiarba  in acea apa de culoare maro pt ca o sa prinda buturuga o tenta de maro....de aceea se schimba apa la inceput mai des sa iasa cat mai mult taninul din ea...spor la treaba....aaaa si dupa ce ai terminat de fiert sa o lasi intrun vas sau galeata cu apa curata inca 1 saptamana schimband apa la 2 zile ...;) wink wink

15

ce sa fac la buturugi k plutesc in oala smile le am intepenit eu acolo da au scapat :(si apa fierbe calumea smile) nu mai pot sa le bag iar k frige tongue ce sa fac sa pun o piatra cv peste ele sa stea la fund ori le las asa ?

16

trebue sa le pui ceva peste ele sa le tina la fund si acum si dupa inca cateva zile pana iau ele apa si stau singure

Carasius auratus auratus the King of aquarium! cool

17

mai baieti inainte sa va apucati de fiert la ele trebuie sa la tineti intrun vas cel putin 2 saptamani timp in care le mai scoateti si le decojiti si tot asa si abea dupa 2 saptamani o pui la fiert....si treaba cu fiertul am scriso mai sus:lol::lol::lol:

18

Le am fiert de 4 ori si le am tinut de aseara pana azi de dimineata ..in galeata cu apa si nu mai plutesc si apa e limpede ..curata...poate din cauza k le am curatat de coaja tongue nu prea sunt frumoase da merge....

19

niste crengutze am mai avut una mai mare si mai incolacita da era uscata ..spre putrezire si nu am facut nimic cu aia sad

20

si uite sato san cat e de aproape de bule ...ce zici ?