41

Re: Buturuga...

costyy_78 A scris:

exista o tehnica foarte buna invatata de la domnul Radu de a curata o buturuga foarte bine pe care eu am folosit-o la o buturuga mult mai mare ca cea de mai sus  si a functionat excelent si ii multumesc inca o data domnului Radu  pentru ca altfel cred ca si acum eram cu ea la fiert smile    va trebuie doar o perie putin mai aspra   cu care frecati foarte bine duturuga dupa care o clatiti foarte bine cu apa fierbinte  si GATA...foarte simplu big_smile

ps:am uitat sa specific ,este buturuga de mopan nu vita-de-vie

Costy, procedeul este valabil pentru radacinile de mangrove (cazul tau) nu pentru vita-de-vie, despre care se discuta acum.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

42

[imagine forum acvarii de vis]

Salut. Am si eu o buturuga.. e uscata deci substante prin ea nu cred ca mai sunt, as putea face ceva din ea? trebuie sa o fierb chiar daca e uscata? Ma gandeam sa fac niste gauri mai mari in ea sa pun niste substrat in gauri  si sa plantez ceva prin ea. Ar creste plantele?

Editat de kanabyss (2010-10-31 20:25)

never say never

43

Da bineinteles ca ar creste plantele...si ar arata super ca si un mic bonsay din ce radacina ai tu...ar iesi super....bafta!

44

Buna ,
am fiert radacina de vita de vie ,afara la foc cu lemne timp de trei ore,a iesit apa destul de rosiatica,radacina avand o culoare roz,dupa am bagat-o din nou in apa calda de la robinet si azi am cumparat albastru de metil pe care o sa-l introduc in apa cu radacina si o voi tine doua zile ,apoi o voi opari din nou si sper ca pe saptamana viitoare sa pot sa-mi reamenajez acvariul.Permanganat de potasiu nu se mai gaseste nici in farmacii nici la farmacii veterinare,deoarece e folosit ca si drog  nani si a fost retras de pe piata,asa ca voi folosi albastru de metil.Sper sa fie ok si sa-mi reuseasca pasenta cu radacina.
Multumesc de sfaturi!

45

blue-fish

46

am si eu tot din vita de vie (radacini). le-am fiert in apa cu sare cam 7-8 ore, le-am curatat si am lasat apa de la dus sa curga o noapte peste ele. dupa le-am bagat in acvariu si sunt ok. si-au schimbat culoarea, nu se mai vede ca au fost curate. le am de doua luni in acvariu si nu am avut nici o problema.

bafta

47

corynaa A scris:

Buna ,
am fiert radacina de vita de vie ,afara la foc cu lemne timp de trei ore,a iesit apa destul de rosiatica,radacina avand o culoare roz,dupa am bagat-o din nou in apa calda de la robinet si azi am cumparat albastru de metil pe care o sa-l introduc in apa cu radacina si o voi tine doua zile ,apoi o voi opari din nou si sper ca pe saptamana viitoare sa pot sa-mi reamenajez acvariul.Permanganat de potasiu nu se mai gaseste nici in farmacii nici la farmacii veterinare,deoarece e folosit ca si drog  nani si a fost retras de pe piata,asa ca voi folosi albastru de metil.Sper sa fie ok si sa-mi reuseasca pasenta cu radacina.
Multumesc de sfaturi!

au ajuns si pestii sa consume etnobotanice smile). poate s-o trezi lumea si nu va mai consuma ... sper  please

48

[imagine forum acvarii de vis]

frumoase buturugi fratilor dar cind fierbeti  aveti grija sa fie USCATE nu putrezite sau vii...chiar acuma ma apuc si eu de o bucata de salca uscata .
arata super bine , o so fierb cred ca de vreo 10 ori cu sare de muraturi si daca nu aveti de muraturi e foarte buna si aia de mina

Editat de rechinu (2011-05-10 12:10)

49

Sa stii ca si eu am buturugi de vita in acvariu , chiar in 3 acvarii , nu am folosit niciuna uscata , toate erau verzi smile . Le-am fiert de vreo 2 ori , in jur de 2-3 ore , odata cu sare si odata fara sare , dupa ce o bag in acvariu vreo saptamana face ca niste "MazGa" pe ea , dupa aceea isi revine si nu dauneaza cu nimic pestilor sau plantelor ..

Editat de d4nu7z (2011-05-13 09:42)

Doua culori ce le ador

50

din cauza aia face muci pentru ca era verde

51

Va propun inlocuirea cuvintului "muci" cu termenul "mizga", este mai putin scirbos! lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!