1 Editat de ndr (2011-01-22 01:16)

Subiect: Hop si eu

Salutare tuturor,
Ma numesc Doru si sunt din Bucuresti.
Dupa experienta pe care am avut-o, ca fiecare, in copilarie cu un acvariu de 25 litri in care aveam cativa guppy, xipho  si zebre, m-am hotarat acum cateva zile ca e timpul sa ma apuc de ceva "serios".
In concluzie tocmai am achizitionat un acvariu de 180 l (pachet standard Hornbach) si duminica astept sa-mi soseasca o butelie de co2 de 5l si un reductor,celelalte accesorii pentru instalatia de co2 le voi achizitiona in timpul ciclarii acvariului.
Despre ciclare am citit aici pe forum si sper ca o sa o scot la capat cu brio(deja am discutat cu cativa acvaristi cu ceva experienta si sper ca sfaturile lor imi vor prinde bine).
Cam atat despre mine si sper ca peste o luna o sa va arat ce " a iesit" :acv  .

Re: Hop si eu

SALUT SI BUN VENIT. Te asteptam cu poze si vesti noi

Oricine ai fi, intotdeauna cineva stie mai multe decat tine. Dar intotdeauna acel cineva
nu stie chiar tot ce sti tu

3

Re: Hop si eu

salut bine ai venit  :sok

4 Editat de d4nu7z (2011-01-22 07:55)

Re: Hop si eu

Salut , bine ai venit ! :fok

Doua culori ce le ador

5

Re: Hop si eu

Bine ai venit! Un om care intai citeste, si apoi se apuca de treaba. Foarte bine.

6 Editat de ndr (2011-01-23 17:24)

Re: Hop si eu

Acum e plin de apa !
Am pus ca substrat Substrat JBL AquaBasis plus 5l si 25 kg pietris natural.Acum grosimea substratului este de 8 cm in spate si cca 4 in fata.
Am adugat in filtru(eheim 2212) si un flacon de bacterii, am inteles ca ajuta la ciclare.
Deasemenea am plantat cateva plante si in acest moment il tin cu filtru pornit permanent la o temp de 26 grade.In  acest moment apa e foarte tulbure dar sper ca in curand o sa se limpezeasca.

Re: Hop si eu

Pietrisul de la  Hornbach trebuie spalat bine inainte de intrebuintare. Si daca il poti opari putin e mai bine.Succes.

Putini oameni, restul populatie.

8

Re: Hop si eu

Granulatia substratului un pic cam mare pentru acvarii plantate.Ar fi mai bine daca ai umple acvariul cu ceva plante cu crestere rapida,chiar daca mai tarziu vei renunta la ele,te vor ajuta sa treci mai usor peste neplacerile cauzate de aparitia algelor,mai ales ca granulatia pietrisului e cam mare si eliberarea nutrientilor din substratul fertil se face un pic mai rapid pana se stabilizeaza.Peste inca vreo 4 zile ai putea sa bagi si ctiva corry ,astfel procesul de "ciclare" va fi un pic mai lesne.Bacterii la flacon poti sa mai adaugi si la primele 2-3 schimburi de apa.Nu am citit nimic despre lumina...

9

Re: Hop si eu

Ok, o sa tin cont de sfaturile tale. Daca stiam de pietris luam cu granulatie 1-2 mm...
Corry o sa bag vineri , fix la o saptamana de  cand am bagat apa. In ccea ce priveste lumina acum am 2X30 T5 dar vreau sa mai adaug 2x30 T8.