1

Subiect: amenajare acvariu carasi

Am un acvariu 75L brut pe care il voi amenaja pentru un caras. Intrebarea mea este: pietrisul merge sa aiba o granulatie mai mare sau trebuie vesnicul 1-3mm cu avantajele deja cunoscute?
vreau sa pun niste buturugi cu anubias, niste echinodorusi, sa fie cat de cat acvariu, nu 4 pereti de sticla cu un peste.
Insa cum cu carasii nu am experienta mai deloc, nu vreau sa o dau in bara.

am in casa niste pietris, uratel el, pestrit, alb negrupe care i l-am lasat sa se joace, sa mai amenajeze si el cate ceva. voi mai aduce 2 cory, 1 hoplo si 1 pomaceea. poate fi lasat asa pietrisul?

Under the sea, under the sea
Darling it's better down where it's wetter
Take it from me
Out in the sun they slave away
While we're devoting full time to floating
Under the sea....

Re: amenajare acvariu carasi

Merge pus un pietris granulatie 3-4 mm, Echinodorus fac radacini puternice si se prind bine si in pietris mai grosier, dar sa pui si un rand de substrat fertilizant ca prima mana. Corydoras sunt pesti de card si se simt bine in grupuri de cel putin 6-7 indivizi. Nu ai spus ce carasel ai sau vrei sa pui. Succes!

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

3

ma tot gandeam daca sa pun substrat fertilizant sau nu, sunt cunoscuti carasii ca scurma in pietris, mi-e sa nu ma trezesc cu el pe afara.
carasul este unul normal, de vreo 7 cm care nu cred ca va primi vreun fratior datorita dimensiunilor mici ale acvariului. as vrea sa iau un telescopic sau un cap oranda (Jimmy  fish-love ) dar nu imi permit unul de 100L.

si hoplo sunt pentru acvarii de min 150l, de cory nu stiam ca sunt de card. insa ii iau de la cineva care isi bate joc de ei, abia i-am scapat si nu as fi vrut sa ii dau mai departe. am sa vad ce fac si cu asta...

iluminare imi trebuie mai mult de un neon? deja legat de plantate am cunostinte, insa acum ca vreau sa lucrez cu anubiasu si echinodorusi, plante deloc pretentioase, nu stiu ce sa pun lol am deja in cap imaginea a 2-3 neoane, calcul de W/L, lumeni.. si dupa ai imi dau seama ca anubiasii nu vor aprecia asa mult lol

Under the sea, under the sea
Darling it's better down where it's wetter
Take it from me
Out in the sun they slave away
While we're devoting full time to floating
Under the sea....

Substrat fertilizant si lumina mai buna (3 neoane 965 T5) pui pentru Echinodorus sau alte plante iubitoare de lumina, dar daca vrei acvariu plantat cu lumina normala (2 neoane 865 T8) si fara substrat fertilizant atunci schimba Echinodorusul cu Microsorum (care tot asa il agati de buturuga ca pe Anubias), dar fertilizezi in coloana de apa, si faci un plantat frumos de zbarnaie caraselu'  orange-fish . Daca pui un strat de 6-7 cm macar de pietris peste fertilizant, mai ales ca zici ca pietrisul este mai grosier, nu mai ajunge caraselu' la el.

PS: Referitor la Corydoras -
ce bestial arata in grupuri mari.

Editat de Ancistrus (2011-02-01 15:05)

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!