1 Editat de sleo (2011-02-15 15:51)

Subiect: cine ma indruma si ma sfatuieste

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

salut tuturor !
am hotarit in urma sugestiilor si nu numai ,(alge,murdarie,rahati plutitori,etc)sa cumpar un filtru intern;problema e ca daca tot cumpar mai bine intreb inainte ca sa nu patesc ca la inceput;
deci am un acvariu de 90 litri,45x26x80,cu 6 scalari si plante,uite poza
ce filtru sa pun?;am vazut o gama destul de larga de filtre interne si din toate ma cam atrage Tetratec 800 800 l/h 80-150l 2  fish-confused astept pareri si sfaturi
p.s.am uitat sa spun ca acum am o pompa cu doi bureti dupa cum se vede si as vrea sa pastrz macar un burete.

2

Re: cine ma indruma si ma sfatuieste

Parerea mea este ca cei doi bureti actuali ar trebui sa ajunga pentru acvariul tau, stiu acvarii mult mai mari, care functioneaza bine cu astfel de filtre interne. Problema la aceste filtre este ca, functioneaza cu ajutorul pompelor de aer si intr-un acvariu plantat, aerarea printr-un astfel de sistem nu este tocmai indicata. CO2-ul, atit cit exista, este anihilat de oxigenul pulverizat de pompa de aer.
   Daca te hotarasti sa treci la alt tip de filtru intern, iti recomand gama Aquaball de la Eheim. Citeste despre ele si te vei lamuri ce model iti trebuie.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

3

Re: cine ma indruma si ma sfatuieste

categoric !; ca sistem de ventilatie da cei doi bureti ma ajuta dar in afara de faptul ca aereaza,string mizeria prea putin din acvariu asa ca de aceea intrebam daca nu ar fi bine sa iau si un filtru care sa mai purifice din mediu,se vede clar ca pe pietris si pe plante sunt depuneri de diverse si chiar atunci cind schimb apa se intimpla sa fie depuneri.