1

Subiect: Probleme Xipho

Buna ziua. am fost zilele trecute sa imi cumpar o pereche de xipho. i-am tinut intr-un bazin mai micut cateva ore, nu au prezentat nici nun fel de boala, dupa aceea am introdus pestii in acvariu. masculul s-a acomodat foarte repede, din pacate femela de xipho statea pitita dupa plante, dupa buturuga, in prima zi a mancat umpic,a doua zi deloc, a stat tot asa pitita si ce e adevarat masculul o cam fugarea, in cele din urma femela a murit. Acum a ramas masculul singur, si vreau sa ii iau totusi o femela, dar imi e frica sa nu fie agresiv si cu femela pe care o voi cumpara... Mentionez ca am un acvariu de 40 L cu 5 guppy, un sanitar, 5 neoni.
spuneti-mi cum sa procedez, este cazul sa cumpar mai multe femele pentru mascul? masculul nu este ajuns la maturitate...ma gandeam sa ii cumpar o femela mai corpolenta decat el si atunci poate nu o mai fugareste.

2

Re: Probleme Xipho

femela nu a murit din cauza masculului. A avut ceva probleme in a se adapta in acvariul tau sau era deja bolnava de ceva. Eu te sfatuiesc sa mai astepti sa vezi daca nu cumva era bolnava si a dat si celorlalti. Mai asteapta o saptamana apoi poti sa ii iei o femela....dar e bine sa o tii si pe ea in carantina.

Re: Probleme Xipho

Tzopy A scris:

i-am tinut intr-un bazin mai micut cateva ore, nu au prezentat nici nun fel de boala

Salut, carantina nu se face "cateva ore", se face macar 2-3 zile, timp in care ii observi daca le apar puncte ulceratii sau alte semne de boala. Acvariul de carantina trebuie sa fie unul steril si foarte bine igienizat si dotat (filtru, incalzitor etc). Nu ai spus nimic despre aparatura care o ai in acest acvariu, de cand este acvariul pornit, sau cu ce ii hranesti pe pesti.