Subiect: Salutare la toata lumea
In primul rand sa salut pe toata lumea de pe forum, am un cont de mai mult timp pe forumul asta, dar pana acum am preferat sa citesc majoritatea articolelor sa inteleg ce si cum si sa imi fac si eu un acvariu.Am mai avut unul cand eram mai mic, au fost niste probleme si iata ca dupa 10 ani m-am reapucat de acest hobby. Ce ar mai fi de zis...sunt din Bucuresti si am 28 de ani, imi place acvaristica dar timpul si uneori si banii nu mi-au permis acest hobby, iar acum le am pe amandoua.
Cam atat despre mine sa mai zic ceva si despre ce ne intereseaza:
-acvariu de 63L de la Hornbach, promotie cu incalzitor Jager de 50W, filtru Aquaball 2208, pachet tetra start si termometru;
-pe langa ce mi-au dat ei la pachet am mai luat Aqua Basis Plus-substrat si Ferropol flacon de 200ml pt plante.
Flora: - Anubias barteri, Cabomba aquatica, Ceratopteris cornuta, Microsorum pteropus, Hemianthus callitrichoides Cuba( pt.covor substrat), Acorus gramineus pusillus, Cladophora aegagropila( pt. radacina-cumparat tot din Hornbach). Deocamdata acestea sunt plantele, acvariul este mentinut la o temperatura de 24 grade C, nu am inca foitele de testare pt pH si kH si deci la aceste doua amnunte nu pot spune nimic inca.
Acum intervine problema cu care ma confrunt sau problemele ca ar fi doua:
1. La radacina respectiva cumparata am fiert-o de 4 ori, lasata sa dea in clocot racita si pusa in acvariu, din cate am inteles cele cumparate nu au nevoie de un tratament mai intens fata de cele pe care le scoatem din pamant. Ei bine a dezvoltat o pacla alba pe suprafata ei despre care am citit pe forum dar se pare ca nu prea vrea sa se duca.
2. Datorita Microsorum pteropus pe care am cumparat-o de la un magazin de acvaristica, am acum acvariul invadat de alge pe care am incercat sa le scot folosind AlguMin. Rezultatul intarzie sa apara . Mentionez ca acvariul este in perioada de ciclare, in a 3-a saptamana.Voi reveni in cursul zilei de azi cu poze la acvariu pt a va putea forma o parere si in cazul asta sa imi dati un sfat. Va multumesc