1 Editat de pelly67 (2011-03-09 00:20)

Subiect: se poate si fara apa....

Navigând pe net am rămas surprins ca unele acvarii pot devenii adevărate oaze de încântare și ....fără apa, cel puțin în prima luna, pe ideea simulării condițiilor de sera.
http://img171.imageshack.us/img171/5081/ckm01.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/614/ckm02.jpg

http://img585.imageshack.us/img585/6708/ckm03.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/6198/ckm04.jpg

...mai multe ...http://www.aquaticplantenthusiasts.com/emersed-plant-culture/3174-few-pics-staurogyne-repens-hydrocotyle-sp-eleocharis-belem.html

2

Re: se poate si fara apa....

Interesant. Multumiri pentru link.  :apl

3

Re: se poate si fara apa....

Metoda se numeste dry start method si in general se foloseste pt inceputurile de iwagumi, sau setup-uri cu plante care pleaca greu, gen HC.
Au mai incercat si altii pe la noi, dar ideea este ca trebuie sa sti destul de bine ce faci..

4 Editat de pelly67 (2011-03-09 02:11)

Re: se poate si fara apa....

Mai adaug un link cu "isprăvile" aceluiași tip!....http://aquaticplantenthusiasts.com/tank-journals-photos-aquascapes/1569-cls-gla-91l-48-gallon-rimless-iwagumi-7-12-10-a.html
Camarade sa vezi aici 20 și ceva de tipuri de plante care cresc mai bine dacit cu apa tongue...nemaivorbind de faptul ca ce la noi este regula cu legarea de pietre sau lemn ...la el este excepția de la regula prin plantare direct în sol.

5

Re: se poate si fara apa....

Nu este nici o surpriza, plantele asa se cresc, absolut toate firmele care "produc" plante, tropica, aquafleur, dennerle, folosesc aceasi metoda, care presupune o cultura semi emersa.
De fapt plantele sunt scufundate de cateva ori pe zi in apa, cu ajutorul unui sistem automatizat. Si lumina este cea de la soare.
Practic orice planta cumparam din magazin a fost crescuta emers.

6

Re: se poate si fara apa....

Sunt de acord cu tine 100% referitor la Tropica&Co., însă noi vorbim aici de un pionier care "concurează" firmele anterior menționate.
In producția "industriala" plantele sunt "asistate" de o grămadă de specialiști în domeniu pe când aici este homemade wink

7

Re: se poate si fara apa....

Nu este chiar pionier paul, metoda este de cativa ani de zile.
Tin minte ca am citit despre ea acum vreo 3 ani, pe la tom barr.
Pe forumurile din afara o sa vezi aplicata aceasta metoda, la destui aquascaperi.
Chiar eu ii sugeram lui narcis acu cateva luni sa incerce asa cand se apucase de gazonul de HC.

8

Re: se poate si fara apa....

Da merlin,dar ma loveste o problema,nu se vede nimic inauntrul acvariului,daca mergi pe acoperit.Se abureste totul...am vazut undeva,nu mai stiu unde,o chestie asemanatoare cu generator de ceata si se pare ca mergea super bine,facuse HCul radacini de  5cm .In schimb cred ca e buna metoda pentru cine are rabdare sau mai multe acvarii,altfel pe perioada respectiva te sui pe pereti.Apropos,fratilor,m-a luvit si pe mine un pic fenomenul "nano" smile am "unu mic de 22l smile.Partea proasta e ca m-am dezobisnuit sa fertilizez usor...da ne invatam,daca e la moda smile