1

Subiect: Proiect ciclide malawi 400 litri

Proiect ciclide malawi 400 litri

De ceva timp m-am apucat de un proiect si anume ciclide malawi.Asa ca am vandut cam tot ce era de acvariu plantat si m-am apucat de treaba.Dupa mai multe incercari,unele reusite altele nu cu plantat,marin,ciclide am revenit la ciclide.Dar hai sa nu o mai lungesc si sa trec la fapte:

Acvariu va fi de aproximativ 400 litri dimensiuni 138x60x50 (Lxlxh)cu geam de 10 mm,intarituri longitudinale,pentru acesta am dat comanda la o firma in Bucuresti care se ocupa cu asa ceva deoarece doresc sa iasa ceva profi.
    Standul va fi construit de pal cu intarituri pentru a rezista.Filtrarea va fi compusa din 2 filtre externe,Tetratec EX1200 si EHEIM 2228.Nu va lipsi nici decorul 3D care de acesta se ocupa colegul Tibi din Tg Mures,maestru in decoruri.Capacul va fi dotat cu 2 neoane sun glo si marine glo de 120cm T8,nisip si pietre din Hornbach.
    La ciclide nu m-am gandit inca ce voi pune dar cel mai probabil vor fi mbune.In functie de cum o sa adun echipamentele acasa o sa pun si ceva poze.Astept pareri si sfaturi din partea voastra.

2

Re: Proiect ciclide malawi 400 litri

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]
[imagine forum acvarii de vis]

Acvariu in constructie  smile Decor made by Tiby plecaciuni

3

Salut.
Despre ce firma este vorba, si cat te-a costat manopera, sau cu totul daca este cu sticla lor?

4

Firma s-a ocupat de tot,o sa dau diseara un link la siteul firmei daca mi se permite acest lucru aici pe forum.Acvariu a costat 610 ron.

5

da-mi mai bine un pm.

6

Remusica A scris:

Firma s-a ocupat de tot,o sa dau diseara un link la siteul firmei daca mi se permite acest lucru aici pe forum.Acvariu a costat 610 ron.

Daca nu vorbesti de Acvarii de vis, tine pentru tine numele firmei sau comunica-l prin PM. Altfel se cheama incalcare de regulament sau mai umoristic: a vorbi de streang in casa spinzuratului lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

7

Va prezint 2 poze si la stand care este pregatit sa tina greutatea acvariului,ramforsat bine pe interior.Scuzati calitatea slaba a pozelor.

8

Ma apropii cu pasi repezi de finalizare  smoke  astazi mi-a sosit un filtru eheim 2227 wet/dry in care doresc sa pun doar siporax si peleronl.Inca sunt in cautarea celui de al doilea fitru care va fi flosit doar pentru filtrare mecanica(ma gandeam tot la un eheim,tetratec ex1200 sau jbl e1500).

Editat de Remusica (2011-03-24 20:35)

9

[imagine forum acvarii de vis]

Astazi am ajuns cu acvariu acasa in siguranta fara nici o problema,partea cea mai grea a fost cu urcatul pe scari in 2 cu acvariu in brate noroc ca stau la etajul 1 Pot spune ca este un acvariu reusit,solid deci imi place foarte mult cum a iesit.Va mai sta pe tusa o saptamana deoarece nu vreau sa risc acum cu umplerea lui (are doar o saptamana de cand este lipit)Urmeaza capacul care va fi tot home-made copie juwel.Va prezint cateva poze facute imediat dupa ce mi-am tras sufletu cu el pe scari,si jucariile baietelului meu care si-a facut cartier general in stand smile

Editat de Remusica (2011-03-29 22:22)

10

Sunt curios cum va arata backgroundul "ud" smile, sper ca si africanii pe care ii vei alege sa se ridice la nivelul culorilor cartierului general smile

Editat de Ancistrus (2011-03-29 22:10)

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

11

Frumos "cartierul general"  applause  abia astept sa-l vad plin.... La cat de meticulos te pregatesti sunt convins ca va iesi ceva deosebit. Sa auzim numai de bine !

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0742 048 775

12

Remusica A scris:

Astazi am ajuns cu acvariu acasa in siguranta fara nici o problema,partea cea mai grea a fost cu urcatul pe scari in 2 cu acvariu in brate noroc ca stau la etajul 1 Pot spune ca este un acvariu reusit,solid deci imi place foarte mult cum a iesit.Va mai sta pe tusa o saptamana deoarece nu vreau sa risc acum cu umplerea lui (are doar o saptamana de cand este lipit)Urmeaza capacul care va fi tot home-made copie juwel.Va prezint cateva poze facute imediat dupa ce mi-am tras sufletu cu el pe scari,si jucariile baietelului meu care si-a facut cartier general in stand smile

Mare atentie la orizontalitatea si planeitatea standului. Sunt esentiale in cazul unui astfel de acvariu! Verificarea se face in etape, concomitent cu umplerea etapizata a acvariului: 25%, 50%. 75%, 100%.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

13

Sunt pregatit cu boloboc smile daca este nevoie pun si firu cu plumb big_smile

14

fish-mad

Editat de merlin21 (2011-06-16 22:38)

15

A sosit si filtru nr 2 astazi big_smile Filtrarea va fi compusa din: Filtru extern eheim wet/dry 2227 plin cu siporax si peleron pentru asigurarea filtrarii biologice si aqua pro 2200 plin cu bureti pentru asigurarea filtrarii mecanice.

16

fish-mad

Editat de merlin21 (2011-06-16 22:38)

17

Arata destul de bine construit,solid interior gen eheim,dar asta mai putin conteaza sa il vad la treaba big_smile Siporax voi pune in eheim deoarece este wet/dry special pentru bacteriile care se va forma in el.

Editat de Remusica (2011-03-30 10:22)

18

Remusica frumos proiect, multa pasiune si mai ales totul ca la carte, bravo  applause 
Astept feedback-ul tau despre aquapro 2200, dupa ce il folosesti cateva luni... ma bate gandul sa cumpar unul si sa pun numai siporax in el   noroc

Multi vad, putini cunosc !

19

Merci baieti pentru aprecieri,si eu astept cu mare nerabdare ziua cand va fi dat la apa:D

Sa nu uiti sa faci niste poze mai in detaliu la filtru, sa vada si colegii cum e shark-thumbsup

Satul de Romania !!!