41

Re: Proiect ciclide malawi 400 litri

Axl A scris:

Scuze ca intervin, dar poate cumva schimbarea aceasta sa dauneze in vre-un fel la pesti? Ma refer la faptul ca o sa existe ceva particule in apa dupa ce scoti nisipul si pui spartura de coral.

Intreb de curiozitate pentru ca ma aflu aproximativ in aceasi situatie tongue

Cui adresezi intrebarea?

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

42

In principiu tie tongue

The dance is a poem of which each movement is a word.

43

Axl A scris:

In principiu tie tongue

Aha! Nu ma gindeam... lol
   Nu se intimpla nimic grav, nisipul rascolit oarecum, se aseaza imediat, nu are flotabilitate. Este la fel ca in cazul scoaterii din substrat a unei plante mari, care a dezvoltat un sistem radicular foarte mare.

44

Momentan voi merge pe scoici pisate smile nu doresc sa rascolesc substratul,dar se pare ca si scoicile se gasesc cam greu pe aici prin zona.Am facut rost doar de o mana de scoici si cred ca nu sunt suficiente.Am montat ieri o baterie de coolere care ma va ajuta la racirea apei din acvariu( ajunsese la 28 de grade) si poate prin evaporarea apei va ridica cat de cat si duritatea.

45

Remusica A scris:

Momentan voi merge pe scoici pisate smile nu doresc sa rascolesc substratul,dar se pare ca si scoicile se gasesc cam greu pe aici prin zona.Am facut rost doar de o mana de scoici si cred ca nu sunt suficiente.Am montat ieri o baterie de coolere care ma va ajuta la racirea apei din acvariu( ajunsese la 28 de grade) si poate prin evaporarea apei va ridica cat de cat si duritatea.

Sa inteleg ca nu vei completa cantitatea de apa evaporata?

46

Remusica A scris:

Scoici (mai degraba sunt cochilii de melci) poti incerca sa gasesti si din cele aduse de la mare, cam toata lumea are prin casa cel putin una. Ce nu inteleg eu, este de ce a crescut temperatura in acvariu ?

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0742 048 775

47

Bradraqua normal ca voi completa apa evaporata cand va scadea nivelul,dar pana acum a scazut foarte putin.Din cate stiu odata cu apa evaporata sarurile raman in apa si cresc duritatea (corectatima daca spun prostii)

Andi66 despre acele scoici faceam referire,cele aduse de la mare smile nu de cochilii de melci.Temperatura la mine in acvariu era 28 de grade pana sa pun bateria de coolere,nici eu nu imi explic de ce si nu folosesc incalzitor.Acum dupa ce am montat colerele temperatura oscileaza undeva la 25,5-26 de grade dar ma rog acum cand in casa am 23 de grade,nu stiu cum va fi la vara cand temperaturile vor creste.

Editat de Remusica (2011-05-05 17:28)

48

Remusica A scris:

Acum dupa ce am montat colerele temperatura oscileaza undeva la 25,5-26 de grade dar ma rog acum cand in casa am 23 de grade,nu stiu cum va fi la vara cand temperaturile vor creste.

Te-am intrebat pentru ca daca nu ai nici incalzitor si de pe acum folosesti coolere intradevar ai o problema, la vara va fi dezastru. Este inexplicabil, ceva nu se leaga .... este foarte cald la tine in casa ? S-au acvariul sta langa o sursa de caldura ?

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0742 048 775

49

[imagine forum acvarii de vis]

Despre asa ceva vorbeam.....

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0742 048 775

50

Am gasit un articol referitor la Rapana Venosa:
"Spongierii sfredelitori din genul Cliona reprezintă cei mai importanţi duşmani naturali ai moluştelor pontice. Prin acţiunea lor de sfredelire chimică acestea perforează structurile calcaroase ale bivalvelor şi gastropodelor, situaţie care conduce la încetarea activităţii vitale şi moartea ulterioară a organismului."
Ti-am dat citatul de mai sus tocmai ca sa vezi ca, compozitia cochiliilor despre care-ti spuneam este calcaroasa. Spor la treaba.
Sursa: http://www.geoecomar.ro/website/publica … 2008/6.pdf

gheorghiu_andi@yahoo.com
+40 0742 048 775

51

Remusica A scris:

Bradraqua normal ca voi completa apa evaporata cand va scadea nivelul,dar pana acum a scazut foarte putin.Din cate stiu odata cu apa evaporata sarurile raman in apa si cresc duritatea (corectatima daca spun prostii)

Andi66 despre acele scoici faceam referire,cele aduse de la mare smile nu de cochilii de melci.Temperatura la mine in acvariu era 28 de grade pana sa pun bateria de coolere,nici eu nu imi explic de ce si nu folosesc incalzitor.Acum dupa ce am montat colerele temperatura oscileaza undeva la 25,5-26 de grade dar ma rog acum cand in casa am 23 de grade,nu stiu cum va fi la vara cand temperaturile vor creste.

Si ce faci, vei lasa nivelul scazut la apa, ca sa pastrezi o duritate convenabila? Ce faci daca duritatea va fi buna, in cazul in care nivelul apei este la jumatate? Eu asta inteleg, fac apel la alti colegi, poate am inteles eu gresit.

52

eu asa am inteles ca se evapora  numai apa si calcarul ramane cu cat mai multa apa se evapora cu , si este complectat cu alta, cu atit creste duritatea.
din pacate acest lucru nu functioneaza ca trebuie schimbata apa periodic si atuncio iei de la capat.
dupa parerea mea trebuie cautat  in apropriere pe cineva cine are fantana, masurata apa si daca este buna totul este ok. Si eu iau apa de la un vecin(cu trei case mai incolo) pt ca apa lui este multmai dura de cat ceace am eu in fantana

53

Ti-am lasat un pm

54

Se pare ca acest proiect a ajuns la final.Setupul este in plan de desfiintare,il voi transforma in plantat,deehh  nu pot sta departe de "iarba" si cum spatiu nu imi permite sa tin 2 acvarii voi renuta la ciclide.Rog un moderator sa inchida acest topic.

Multumesc !

55

Rasturnare de situatie,se pare ca acest proiect a prins din nou viata dupa o intamplare nefericita in care au murit peste 80% din pesti si care ma forta sa opresc totul legat de ciclide.Acum am revenit,am repopulat acvariu cu pui si astept sa creasca sa ma bucur de culorile si jocurile unice care le ofera acesti mununati pesti.

Editat de Remusica (2011-08-30 13:51)

56

Ne bucuram sa auzim asta,pune niste poze

http://africancichlidsofmalawi-maya.blogspot.com/

57

noul setup,sper sa va placa smile

http://img708.imageshack.us/img708/3778/dscn0410g.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://img692.imageshack.us/img692/9899/dscn0883go.jpg

http://img12.imageshack.us/img12/1171/dscn0856yo.jpg

58

Bravo este frumos
singura observatie pietrele  si acele gauri sunt pra simetrice si astfel par mai artificiale (pt mine)
succes si satisfactii in continuare applause  applause

59

Frumos acvariul, bine ca nu ai renuntat la proiect applause

tibi59 A scris:

singura observatie pietrele  si acele gauri sunt pra simetrice si astfel par mai artificiale (pt mine)

Deci pietrele adevarate sunt mai artificiale decat decorul facut de tine? lol, asta da reclama lol

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

60

Merci pentru aprecieri smile Imi place cum a iesit  aranjamentul pietrelor,chiar vroiam sa pun mai multe, dar mi-a fost teama...Ce ma bucura cel mai mult este faptul ca pestisorii se simt bine,sunt foarte mancaciosi,nu se mai scarpina de nisip sau decor  plecaciuni

Editat de Remusica (2011-09-01 11:59)