Subiect: Am revenit cu o intrebare

Am neglijat o perioada acvariul ca am fost in concediu, iar acum, cand am revenit, am observat ca in acvariul meu, plantele "au par". Sunt alge sau ciuperci sau ce sunt?
      Ma poate ajuta cineva cu un sfat cum sa le combat. Am de gand intr-o luna sa ma mut si acvariul va fi renovat si toate plantele din el aruncate, substrat nou, pietrisul fiert etc... Trebuie sa arunc si mediile de filtrare din filtru (sunt in functiune de vre-o 5-6 luni cred)!?

2

Re: Am revenit cu o intrebare

Se pare ca ai BBA.Nasol! Cu foarfeca,tai si arunci,din pacate.Sunt probleme mari la tine in acvariu dupa cum vad.Fa un istoric al acvariului,moment pornire,componente hardware si substrat etc,ce plante ce pesti ai si cum faci intretinerea.Bun,astfel vom cauta sa deslusim evolutia(sau regresul) acvariu,functie de ce ne zici despre el,si sa cautam o solutie...Realitate e ca ,probabil,e cea mai urata alga!

Re: Am revenit cu o intrebare

Istoricul ar suna cam asa: ama vut un acvariu de 60l, am cumparat 45 de pesti in el de tot felul (nepretentiosi), apoi am cumparat un acvariu de 360 de litri, am pus pestii in el cu substrat, pietris si apoi l-am plantat. la inceput a aratat asa ca in prima poza, am tot adaugat plante si apoi situatia s-a inbunatatit. Am cumparat Easy Carbo, feropol, am bagat si biel JBL 7+13 si mancare (algele astea nu erau pana sa dau mancare cred cam in exces vre-o doua trei zile) larve de muste, fulgi si granulat. Am observat acum pe un rasbora arlechin pe o parte o rana "mucegaita", doi moli nu mai imi inoata de jos, stau pozitie normala, dar nu inoata in sus. Am avut alge green spot si cred ca inca le mai am, pe frunzele plantelor am avut la inceput pete maro, acum sunt o gramada de pete NEGRE pe ele. Si vreau sa o iau de la capat sa arunc si sa dezinfectez totul...

4 Editat de merlin21 (2011-06-17 02:34)

Re: Am revenit cu o intrebare

:fmad

Re: Am revenit cu o intrebare

Pai ce altceva mi-a mai ramas cand nu mi-a iesit nimic cum trebuie, ca sa culmineze acum cu barboasa asta. Am postat la incepatori ca as vrea sa refac acvariul si daca ai doua trei idei pentru mine merlin, ti-as fi recunoscator.