Subiect: Alegere substrat
Ce considerati ca e mai bun: JBL Florapol + Pietris normal sau JBL Aquabasis Plus + Manado?!
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acum poti adauga un album nou Aici
Nou: Harta siteului
Pagini 1
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Ce considerati ca e mai bun: JBL Florapol + Pietris normal sau JBL Aquabasis Plus + Manado?!
Care e diferenta intre Florapol si Aquabasis? Chiar sunt curios si eu sa aflu.
Daca ar fi sa-ti recomand ceva nu ti-as recomanda nici una din cele 2 combinatii, pentru simplu motiv ca nu cred ca vei planta o planta si ea va ramine pe vecie in acel loc, iar daca o sa vrei sa o muti vreodata va fi vai si amar in acvariu.
Intr-un clasament subiectiv al substratelor ti-as recomanda: ADA, Denerle, Dupla
Si de ce nu si tropica? Poate ar fi mai bine sa detalieze cineva care a folosit mai multe.
pentru simplu motiv ca nu cred ca vei planta o planta si ea va ramine pe vecie in acel loc, iar daca o sa vrei sa o muti vreodata va fi vai si amar in acvariu
Din punctul asta de vedere dennerle, nu are problema asta, apa se tulbura foarte putin spre deloc, si in maxim 5-6 secunde nu se mai cunoaste, cand scot plantele.
Daca ai deja nisip in acvariu mai bine ai lua Florapol, pe care il vei folosi exact cum recomanda producatorul http://www.jbl.de/de/aquaristik-suesswa
l-florapol
Care e diferenta intre Florapol si Aquabasis? Chiar sunt curios si eu sa aflu.
Florapol este un pamant argilos care il amesteci cu nisipul tau iar AquaBasis este un nisip gata amestecat cu un pamant argilos, ambele variante contin cam 90% aceleasi microelemente si au o durata de viata asemanatoare (3 ani).
Daca ar fi sa-ti recomand ceva nu ti-as recomanda nici una din cele 2 combinatii, pentru simplu motiv ca nu cred ca vei planta o planta si ea va ramine pe vecie in acel loc, iar daca o sa vrei sa o muti vreodata va fi vai si amar in acvariu.
Plantele care vrei sa le scoti dintr-un substrat care tulbura apa daca il deranjezi, se taie cu foarfeca de la nivelul substratului, iar daca vrei sa le muti le scoti doar putin din substrat exact cat sa tai 2-3 cm din radacini, care se vor prinde la replantarea lor.
Acesti fertilizanti pentru substrat sunt gata recomandati de firme gen Tropica, JBL, Dennerle... balanta recomandarilor suna cam asa: tu / Dennerle & JBL & Tropica, eu unul aleg cu incredere brandurile de renume.
Editat de Ancistrus (2011-04-09 10:13)
pai cam acelasi lucru ziceam si eu. ca nu recomand linie de fertilizare jbl pentru substrat pentru ca tine mai putin decit celelalte si pentru mizeria provocata.
ps: am uitat de tropica cind am facut acel clasament. 
Editat de bobi (2011-04-09 10:36)
pai cam acelasi lucru ziceam si eu. ca nu recomand linie de fertilizare jbl pentru substrat pentru ca tine mai putin decit celelalte si pentru mizeria provocata.
Nu inteleg de unde ai tras concluzia ca cineva de aici nu recomanda JBL... in afara de tine
, iar ca durata de viata au 3 ani, recomandat de producator, ca mai toate firmele bune de fapt
. Si "mizerie" in acvariu din cauza JBL sau Tropica o faci tu, nu produsul 
Editat de Ancistrus (2011-04-09 10:47)

Intr-un clasament subiectiv al substratelor ti-as recomanda: ADA, Denerle, Dupla
Da, si eu m-am gandit la ADA amazonia ca am citit ca sunt mai rezistente bilele ca si Malaya care se fac namol dupa 3 luni (dupa unii utilizatori) si atunci iar apar problemele cu scosul plantelor. Dar am multe produse de la JBL si unii colegi mai experimentati mi-au recomandat sa raman la gama asta, sa nu fac amalgam.
Editat de mirceajifcu (2011-04-09 16:30)
Ancistrus, de ajutor ca intotdeauna. Mersi, am comandat deja Florapol si pietris negru. Am vazut ce a reusit cipri (locul 2 in concurs momentan) cu gama JBL si din punctul meu de vedere ... daca ajung la asemenea performanta sunt un om fericit.
Iar legat de mizerie, pana acum s-au intamplat urmatoarele in acvariul meu:
1. Am plantat planta de fundal in fata, deci o tai.
2. Am plantat planta ok si ajunge la o varsta cand imi iasa din acvariu, ori e toata neagra sau gaurita (cazul de acum) si, in acest caz, iar o tai. De mutat greu de crezut, si daca totusi se intampla, aplic metoda lui ancistrus si ma bazez si pe filtru.
Editat de mirceajifcu (2011-04-09 18:09)
Pagini 1
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj