Subiect: reamenajare de la 0 a acvariului

va salut! am un acvariu plantat de 126L (aqua pro 80 puls) in care am neoni, xifo, creveti si sanitari. in decembrie 2010 cand l-am instalat am urmat sfaturile unui prieten dar am omis sa pun substrat si am pus direct pietris. as vrea sa scot tot din acvariu si sa pun substrat si sa o iau de la 0, deci am cateva intrebari:

1 - ce fac cu apa pe care o sa o scot din acvariu, o arunc sau o depozitez pana cand schimb ce am de schimbat in acv si apoi o bag inapoi?

2 - risc sa stric ceva daca fac aceasta reamenajare?

3 - ce substrat imi recomandati?

4 - as vrea sa schimb si nisipul cu unul maroniu, se gasesti si nisip maroniu natural sau numai vopsit artificial?

daca mai aveti si alte sfaturi sunt bine veninte! va multumesc!

2

Re: reamenajare de la 0 a acvariului

lisandram A scris:

va salut! am un acvariu plantat de 126L (aqua pro 80 puls) in care am neoni, xifo, creveti si sanitari. in decembrie 2010 cand l-am instalat am urmat sfaturile unui prieten dar am omis sa pun substrat si am pus direct pietris. as vrea sa scot tot din acvariu si sa pun substrat si sa o iau de la 0, deci am cateva intrebari:

1 - ce fac cu apa pe care o sa o scot din acvariu, o arunc sau o depozitez pana cand schimb ce am de schimbat in acv si apoi o bag inapoi?

2 - risc sa stric ceva daca fac aceasta reamenajare?

3 - ce substrat imi recomandati?

4 - as vrea sa schimb si nisipul cu unul maroniu, se gasesti si nisip maroniu natural sau numai vopsit artificial?

daca mai aveti si alte sfaturi sunt bine veninte! va multumesc!

De ce vrei sa bagi substrat fertilizant? Nu esti multumit de dezvoltarea plantelor? Se poate si fara substrat fertilizant, daca ai CO2, lumina de calitate si un sistem de fertilizare lichida, de calitate.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

co2 nu am, fertilizare lichida am, folosesc fertilizant PPS micro si macro de la marian...nu mai stiu exact nikul, si nu vreau sa umblu numai la fertilizant ci si sa schimb pietrisul cu pietris maro

4

salut este pietris maro de la JBL dar este ff scump dar arata ff bine si este de calitate un sac de 10kg este 63 lei sa ueste la 20 sau 25 kg nu mai tin minte exact la 117 lei parca succes!

Pop Remus A scris:

salut este pietris maro de la JBL dar este ff scump dar arata ff bine si este de calitate un sac de 10kg este 63 lei sa ueste la 20 sau 25 kg nu mai tin minte exact la 117 lei parca succes!

Colegul vorbeste de sustratul JBL Manado:
http://www.nevertebrate.ro/Fertilizare- … _info.html

Este un substrat inert bunicel dar problema lui este ca e foarte usor!  mad
Si nu este deloc scump!, ba chiar printre cele mai ieftine de pe piata   smoke
15 litrii de substrat tie ti-ar fi suficient... wink

Salut! Am reusit in final sa schimb nisipul din acvariu cu 15L de JBL Manado si 2.5L JBL Aquabasis (asa cum am fost saftuit si de colegul bogdivaio)la bomba de co2 chiar acum lucrez si in aceasta seara o pun in functiune cu un reactor Ferplast ( http://www.ferplast.com/scheda_prodotto_eng.php/prodotto=/id_menu=06040803 ). Am insa o mica problema: cred ca am decicalt apa, pt ca este un pic tulbure-laptoasa, exact ca atunci cand mi-am cumparat acvariul si am asteptat 3 sapt ciclul azotului. Este ceva de facut in acest sens sau o sa isi revina de la sine? Va multumesc!