Subiect: alga verde

Problema  cu alga verde...Help!!!

Re: alga verde

alta poza

3 Editat de pelly67 (2011-04-29 22:30)

Re: alga verde

http://www.acvariidevis.ro/forum/viewtopic.php?id=3296

Re: alga verde

Cianobacteria.
Nu este alga. Este o bacterie care se intinde ca un covor, rapid. Foarte nociva in acvarii. Apare datorita excesului de nutrienti si/sau luminii. Apare de multe ori in acvariile slab ciclate.

Se aspira sau se foloseste apa oxigenata 2-5 ml/100L pentr o perioada cu o saptamana mai lunga fata de momentul disparitiei bacterie.

Important este totusi sa tratezi cauza si apoi efectul

Re: alga verde

1)Multumesc ptr indrumari ..am sa le respect.
2) Sincer nu stiu care factor este,  numai ca neoanele care le am nu sunt asa de calitate si intentionez sa le schimb dar nu stiu ce sa aleg.
3)cantitatea de mancare care o primesc pestisori mei s-ar putea sa fie putin cam mare ...dar sunt mai darnic si nu stiu sa apreciez cat ar fi necesar.

6

Re: alga verde

Cianobacterile, de asemenea, cunoscute sub numele de algele albastre-verzi
Cyanobacteria (alge rosii namoloase)
Cyanobacteria este de fapt o bacterie de fotosinteza. In mod normal, ea este de culoare rosu aprins, dar poate avea si un colorit verde sau albastru-verzui. Bacteria formeaza „perdele” namoloase pe suprafata acvariului, pietre si substrat. Cyanobacteria va capta in aceste perdele bule de aer. Aceasta alga este cauzata de excesul de elemente nutritive din sistem. Tratamentul este periculos uneori; unii recomanda antibiotice. De obicei, acestea isi vor face efectul, dar nu vor rezolva problema de baza – excesul de elemente nutritive. Foloseste un sifon pentru a extrage cat se poate de mult, inlocuieste apa cu apa tratata, accentueaza tratamentul pentru indepartarea proteinelor, reduce cantitatea de hrana sau frecventa de hranire a pestilor.
Hranirea trebuie sa se faca zilnic  de 2-3 ori in cantitati mai mici astfel incat pestii sa o consume in cca 5-10 minute.
Pe parcursul unei zile pe saptamana este preferabil ca pestii sa nu fie hranti deloc, acest lucru semanand mai mult cu situatiile din mediul lor natural si in acest mod neajungandu-se prea usor la o supraalimentatie.
Este indicat ca hranirea pestilor sa fie efectuata de catre o singura persoana, deoarece fiecare prezinta un anumit tip comportamental si hranirea ar fi mai riguroasa si mai eficienta,fiind si mai usor controlabila.