Subiect: Hornbach berceni

Sectiunea de acvaristica de la hornabach din punct de vedere al aparaturilor este destul de buna DAR la pesti stau excrecabil. Multi din pestii lor au gris, viermi intestinali sau chiar pop-eye.
Eu personal nu recomand sub nici o forma hornbach berceni pentru pesti, pentru aparatura da, se gase3sc cateva chestii maqi interesante pe acolo intre care si capace deja facute pe dimensiuni wink
Intre magazinele cele mai bune sunt cel de la moghiorosh cel de la unirii si pentru cunoscatori domnul oprea si domnul boloni wink

2

Re: Hornbach berceni

Acum s-a deschis si in Militari si au pesti super frumosi....nu am putut sa imi dau seama si cit de sanatosi...Ieri era plin.

3

Re: Hornbach berceni

Am fost eu in Militari. Conditiile sunt f bune, acvarii curate si bine intretinute, evident cu mici scapari (din 20 de acvarii, eventual 2 aveau cate un peste mort) La fel si la sectiunea plante, erau foarte bine intretinute, curate, spre deosebire de Berceni unde geamurile aveau mai multe alge decat intr-o balta cu raia broastei

...:::© |\/|  |  |--|  /\  | ©:::...

Re: Hornbach berceni

problema cu hornbach in general este lipsa oamenilor priceputi la sectiunea de acvaristica
EXEMPLU: am fost sa cumpar o pereche matura de ancistrus si respectivul nu stia care e mascul si care e femela, la fel si la betta nu stia diferenta intre femela si mascul.
Alta persoana afirma ca pot sa tin 3 masculi de betta intr-un acvariu de 50L fara probleme wink
si in plus majoritatea pestilor sunt bonlavi.... daca nu e gris e bloat sau viermi intestinali.

5

Re: Hornbach berceni

Da, ai dreptate Florin, cei de acolo chiar nu se pricep la asa ceva. Am fost si eu acolo dupa creveti, si cu toate ca aveau, nu am cumparat, bineinteles din motive igienice.
Este foarte important ca cei care se ocupa de acvariile de acolo sa aibe in sange pasiunea pentru acvaristica. Chiar daca nu este al tau, tot iti face placere sa te ocupi.
Asta e, se pare ca directorii de pe acolo nu gandesc la fel. Numai ca vor da bani grei pe "marfa"

...:::© |\/|  |  |--|  /\  | ©:::...

Re: Hornbach berceni

Acvaristii nu se fac asa peste noapte, si mai este ceva, pt. hornbach acvaristica este o afacere si nimic mai mult asa ca.........

Lucrul important este acesta: Sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai pentru ce ai putea sa devii.

7

Re: Hornbach berceni

Da, dar uite ca nu poti duce o afacere cu asa ceva daca nu te implici. Eu nu stiu sincer ce clientela au. Preturile sunt de "magazin" iar locul in care sunt tinuti pestii nici nu-l pot descrie. Defapt nici nu vreau, e prea trist, mai bine nu faci si te "imbogatesti" din accesorii. E si asta o optiune.

...:::© |\/|  |  |--|  /\  | ©:::...

8

Re: Hornbach berceni

Eu am luat plante si pesti de iaz din Hornback.

Pestii ii tin afara in fanta arteziana, am 2 pesti maricei,aveam 4 dar 2 au murit.
Unu a crescut maxim 10 cm poate si mai bine iar unu de abea creste, e pe jumatate celuilalt.Imi place sa ii privesc,se alearga unu pe altu se ascund pe sub pietre si  cred ca joaca "fata" smile.Am si o broasca testoas, am pescuito si am luato acasa sta cu ei.Cand am plecat la mare am lasat goldfishu cu creasta nu stiu cum se numesc,afara si ia mancat broscuta, probabil ca nu ii cunostea.

Dar n`am auzit sa fie bolnavi,mama cumpara flori de acolo dar niciodata nu am auzit de asa cva.

9

Re: Hornbach berceni

Vad ca nu s-a mai discutat de mult la acest topic dar ma bag si eu in seama.  Florin ai mare dreptate, nu sunt deloc specialisti. M-am dus eu acum o saptamana sa imi caut niste plante, o intreb pe domnisoara daca au java moss la care ea foarte surprinsa... "nu stiu ce este aia.." ok mersi mult.

Pestii pareau ok, mi-am luat eu un ramirez si vad ca pana acum nu a aratat nici un semn de boala. Dar conditiile in care tin plantele si mai ales preturile lor mi s-au parut ridicole.

Under the sea, under the sea
Darling it's better down where it's wetter
Take it from me
Out in the sun they slave away
While we're devoting full time to floating
Under the sea....

10

Re: Hornbach berceni

Implicare in comertul din Romania? Mai oameni buni, treziti-va. Nici pana acum in 20 de ani nu a-ti invatat acest lucru?Legat de betta. Poti tine numai masculi intr-un acvariu de 50 litri. Dar undeva pe la 35-45 de bucati. Nivelul de testosteron este asa de mare si dezorientarea datorata multitudinii de "adversari" ii coplesesc si renunta la disputa pentru suprematie. Pe termen lung se poate vorbi de castrare psihica.  Credeti ca acei crescatori care produc mii de pesti stau cu cate un acvariu la fiecare betta?

Re: Hornbach berceni

Eu am luat din Hornbach plante cabombe si valisnerii
Si cabombele erau ok dar valisnerile aveau  multe frunze uscate   hmm  plus de conditiile de acolo nustiu ce sa zic nu numai la plante dar si la pesti  .

Ape limpezi , pesti sanatosi si toate cele bune !