1

Subiect: 2 acvari mari, ce pareri aveti ?

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Salutare la toti Is Alex si va scriu sa vad ce sfaturi/pareri aveti despre ce am realizat intrun weekend cand ma plictiseam
Deci am un acvariu de aprox 80 l cu un caras cu ochii telescopici de 3 ani, un sifo mic, si 2 melci
Si mai am un acvariu de aprox 100 de litri, nu stiu exact pt 2 broscute de 4 ani
Nu stiu is masculi, femele deci nu ma intrebati
Intrebarea mea ar fi urmatoarele:
Am un incalzitor RH-9000 RESUN 300W pot sa il pun sub apa de tot (la fundul acvariului) ?
Si pt. broscute daca aveti sfaturi ce as putea sa le pun sa se simta bine, sa nu aiba stres ?

Ori ce parere/sfat e bine venita ! daca am posibilitatea il si aplic
Toata Stima

2

Re: 2 acvari mari, ce pareri aveti ?

In primul rand carasul este peste de apa rece. Nu are nevoie de incalzitor nici iarna pe ger afara ( el stand in acvariul din casa). In al doilea rand incalzitorul de 300w este cu mult prea puternic pentru capacitatea acvariului tau. Eu am un incalzitor de 250w pentru un acvariu de 200-300l. Ai grija sa nu faci ciorba de peste...Acum vine vara, nici macar pestii de apa calda nu au nevoie de incalzitor...Si inca ceva- incalzitorul il pui intotdeauna pe tot in apa daca nu vrei sa se arda. Este gandit sa functioneze numai in apa scufundat total, ca si fierbatorul cel pe care il pui in cana sa fierbi apa. Despre broscute nu stiu ce sa iti zic, nu ma pricep...

Editat de aryna (2011-05-06 10:47)

Spilner A scris:

Salutare la toti Is Alex si va scriu sa vad ce sfaturi/pareri aveti despre ce am realizat intrun weekend cand ma plictiseam

Salut Alex, care este povestea cu castelul ala? Ai un acvariu in care numai caraselul este frumos, in rest... pietris cu granulatie mare si calcaros omfg... fundalul ala foarte artificial si inestetic omfg...  castelul lu' Imparatu' Rosu lol

PS: Caraselul avea ochi telescopici de cand l-ai cumparat sau i s-au umflat cand a vazut in ce acvariu vrei sa-l bagi? lol.
PS1: Aranjamentul cu broscutele arata ca si cum ai fi pregatit gratarul sa le frigi dar le mai tii putin in apa wink, foarte artificial. Asta o spun tocmai cuiva care se afla in "Patria Acvaristicii" Germania omfg

Editat de Ancistrus (2011-05-06 11:52)

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

4

am vrut sa pun un fel de nisip in loc de pietrele alea albe, da nu am gasit ce vreau eu, sa imit cat mai mult natura,
Castelu ala...e un fel de suport pt filtru, ca nu mai gasesc ventuzele ce vine prins pe el, caini mi-au luato 100% si nu stiu unde e, ca am si 2 caini de talie mica smile incerc sa fac un fel de mini zoo in casa) stiti cum e cu femeia...vrea de toate  neutral
Plante urmeaza sa apara si alea mai multe,
Decat un fundal din folie aplicata pe exteriot mai bine aia, ca si ala e home made.

PS.Carasu` o prins curent la ochi wink

5

Ancistrus A scris:

Aranjamentul cu broscutele arata ca si cum ai fi pregatit gratarul sa le frigi dar le mai tii putin in apa wink

Ancistrus, fraza asta a fost geniala, nu mai pot de ras  applause
Colegu Spilner asculta de sfaturile colegilor si citeste articolele cu amenajarea si intretinera acvariului.

Editat de sTTTk (2011-05-06 13:59)

Multi vad, putini cunosc !

bine ai venit.
in primul rand in loc de castel puteai pune o buturuga si cred ca ar fi fost mult mai natural.
pe cat priveste nisipul......
parerea mea e ca sar fi vazut mult mai bine cu un autocolant .

7

[imagine forum acvarii de vis]

Nah drojderior e bine asa ? smile plante inca nu ii pun ca imi vin ceva plante la comanda
wink

8

Profita de faptul ca traiesti intr-o tara in care acvaristica este la loc de cinste si uita-te la cit mai multe acvarii (foto sau pe viu). Ai sa vezi cum trebuie sa arate un acvariu, inclusiv ce fundaluri poti folosi, fara sa para artificiale.
   Germania este tara cu unele din cele mai frumoase castele din lume, dar lasa-le acolo unde le este locul!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

9

nu te supara pe mine,dar ce rol are biserica aceea din stanga?
ii trimiti la spovedanie?
big_smile

Nimic nu e intamplator pe lumea asta!