1

Subiect: amenajare acvariu nou

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Ce parere aveti despre acest acvariu?

Acvariul a fost facut din sticla de la un geam termopan care a crapat la montaj deci aproape gratis pt  ca am platit ceva la taiatul sticlei.

Fundalul este o imitatie de pietre confectionate din politiren cu ciment colorat cu oxid de fier la fel si mini vulcanul din centrul acvariului.

Iar in dreapa am folosit ciment,pietre si tifon pt a construi o casuta sa mascheze pompa de filtrare-aerare.

pietrele le-am luat dintr-un parc gratis.Si toate astea le-am facut doar pt ca a crepat termopanul si din dorinta de a face ceva frumos.
astept parerile si criticile voastre

scuze pt poze dar nu mi-au iesit mai bine in realitate arata mai bine.

Editat de mosu (2011-05-07 19:02)

2

Re: amenajare acvariu nou

Cam mic acvariul pentru 2 carasi.....cati litri are?
Normal pentru un caras trebuie sa ai  in jur de 50 l, pentru ca carasii fac multa mizerie.

Editat de fane15 (2011-05-07 18:43)

3

[imagine forum acvarii de vis]

acestea sunt noile poze

4

Acvariul ese cam mic asta stiu dar este doar un inceput. Si in legatura cu mizeria o aspir de 2 ori pe saptamina si inlocuiesc 25% din apa.

Editat de mosu (2011-05-07 19:21)

5

Sincer imi pare rau ca trebuie sa-ti domolesc entuziasmul. Faci apel prea des la cuvintul "gratis", ca sa nu inteleg, ca asta este foarte important pentru tine. Accept ideea de economie dar rezultatul sa fie onorabil. Acvariul tau, cu parere de rau, este artificial si ireal prin constructia aceea gen vulcan si cealalta din partea dreapta care nu stiu cu ce seamana.
   Substratul este prea grosier, carasilor le place sa scurme si cred ca au probleme cu dimensiunea pietrelor din substrat. Granulatia asta mare o sa te impiedice sa mentii o curatenie adecvata, mizeria se va aduna pintre pietre, in locuri de unde nu va putea fi aspirata.
   Deocamdata cam atit, daca-ti doresti cu adevarat ca acest acvariu sa-si merite numele, trebuie sa-i aduci modificari majore, altfel nu va fi decit un recipient chicios, unde se chinuie doi carasi. Inca o data scuze!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

6

Da..Bradraqua are dreptate acolo nu are ce cauta piatra aia alba
Si eu mi-am schimbat si altfel e viata in acvariu
Deci ar fii frumos din partea ta daca si tu l-ai schimba cu nisip

Editat de Spilner (2011-05-11 09:35)

7

Spilner A scris:

Da..Bradraqua are dreptate acolo nu are ce cauta piatra aia alba
Si eu mi-am schimbat si altfel e viata in acvariu
Deci ar fii frumos din partea ta daca si tu l-ai schimba cu nisip in loc de chietrile alea  dang-dang

Da' de ce,pai e dintr-un parc?!

Trecand peste criticile legate de estetica, unde nu pot spune decat sa citesti si sa inveti de la colegii de pe forum. Vroiam defapt sa te intreb daca ti-ar placea sa traiesti intr-o debara? Cam asa stau pestii tai in acvariu. Ori trebuie sa-ti faci rost de un acvariu mai mare ori de pesti mai mici , altfel ii cam chinui. shark-cry

9

parerea mea este ca un acvariu trebuie amenajat dupa habitatul natural al pestilor,si asta e in functie de pesti.La tine cu pietrele /vulcanul si mai ales  cu decorul din spate s-ar potrivi mult mai bine niste ciclide sau altceva din familia cichlidae.Doar o parere smile

10

Eu consider decorul ala este pentru ciclide si in orice caz nu as pune carasi in acvariul acela din doua motive:
1. este mult prea mic
2. carasii arata foarte urat in acvariul acela, imagineaza-ti ca vezi Casa Alba  roz cu picatele verzi;)...
Scuzele mele, dar colegii nostrii au dreptate!

Si nici ciclide nu poti pune acolo din acelasi motiv, acvariul prea mic...Bine inteles de putut se pot pune, depinde de cat de mult vrei sa le vezi batandu-se...

Editat de Skin-Fish (2011-07-06 22:31)

0784063963

11

Doamnelor si domnilor, am impresia ca am ramas... singuri, pe colegul "mosu" l-au ajuns batrinetile si ne-a abandonat! lol

va propun sa dam note tuturor celor care isi pun poze si dupa o perioada de o  luna, sa zicem, mai vedem niste poze si mai comentam. nota 4 din 10 de la mine pt  acest acvariu

sau hai sa stabilim niste criterii, probabil user-ii experimentati pot da o mana de ajutor: design, plante, pesti, aparatura, potential. si apoi facem o medie

Pescar hoinar

13

LupuMoralist A scris:

va propun sa dam note tuturor celor care isi pun poze si dupa o perioada de o  luna, sa zicem, mai vedem niste poze si mai comentam. nota 4 din 10 de la mine pt  acest acvariu

sau hai sa stabilim niste criterii, probabil user-ii experimentati pot da o mana de ajutor: design, plante, pesti, aparatura, potential. si apoi facem o medie

Atunci eu iti dau nota 4 pentru acvariul tau.  omfg  lol  lol Esti multumit?  blubr Iar ne intoarcem inapoi la puncte(cei mai vechi stiu ei despre ce pomenesc) si note unde cei care ,,cetuiau,, mai mult aveau puncte, note sau cum vrei sa le zici? Eu unul nu as vrea iar razboaie si gasti pe forum.

bitanu A scris:

Atunci eu iti dau nota 4 pentru acvariul tau.  omfg  lol  lol Esti multumit?

eu sunt sigur ca acvariul meu e de nota 5, nu am nicio emotie in aceasta privinta. iar cea mai buna dovada sunt cei 4 botia care zburda intr-o veselie in ape limpezi. cred ca pot sa afirm cu mandrie ca sunt unul dintre user-ii cu cel mai mare volum de apa per locatar acvariu. in schimb, tu ai ramas blocat in metodologia spalarii mediilor filtrante de la post-ul colegului cu filtrul cu bureti...

a fost o simpla propunere, se poate face o sectiune speciala unde pot intra cei ce vor note. forumul poate sa functioneze sa fara note. bafta in continuare

PS: de ce sa facem discutii constructive, cand ne putem lua foarte usor si sa facem mistouri de alti useri?

Pescar hoinar

15

LupuMoralist A scris:

Dupa parerea mea, spiritul concurential este binevenit dar nu in orice situatie. In cazul in spetza, a da note nu este oportun, oamenii se afla la inceput si ori li se urca la cap (in cazul unei note mari) si incep sa bata cimpii cu sfaturi penibile, ori se descurajeaza (in cazul unor note mici) si abandoneaza acest hobby. Prefer comentariile in locul notelor, sunt mai eficiente si mai realiste, notele/calificativele vor veni ca si pina acum, la inscrierea in concursurile tematice.
   La fel de importanta mi se pare, in stadiul de user nou, obisnuirea cu specificul comentariilor facute de userii vechi, cu experienta si care vor oferi detalii mult mai utile, decit niste note seci, care pot fi de cele mai multe ori subiective.