Subiect: help
am un acvariu de 180 L de ciclide.
Am calumina 2 neoane : floura si osram 856.
Problema e ca pe fundfalul 3 d s-au pus alga dar deranjant de mult si mie nu imi place.
CE sa fac?
Am lampa uv si o tin in priza mai tot timpul.
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acum poti adauga un album nou Aici
Nou: Harta siteului
Acvarii de Vis » Alge » help
Pagini 1
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Problema e ca pe fundfalul 3 d s-au pus alga dar deranjant de mult si mie nu imi place.
CE sa fac?
ai grija la lumina de afara sa nu pice pe acvariu, sau daca neoanele au mai mult de 6 luni, schimba le
ai grija la lumina de afara sa nu pice pe acvariu, sau daca neoanele au mai mult de 6 luni, schimba le
- De ce, sub influenta luminii "de afara", algele s-ar depune numai pe fundal?
- Atita timp cit nu se cunoaste specia de alge, de ce vechimea tuburilor ar fi determinanta?
- Oricum, cele doua ipoteze se bat cap in cap: sub influenta luminii solare, apar indeosebi algele verzi, care nu au cum sa se dezvolte, daca tuburile sunt vechi, deci fluxul luminos este diminuat calitativ si cantitativ.
CE sa fac?
Ar trebuii sa te bucuri pt ca sunt multi care au bazine cu ciclide si se chinuie sa le creasca alga pe background si pietre pentru a da un look aparte bazinului' plus ca ciclidelor le place sa pasca algele ce cresc pe pietre; o solutie pentru a le reduce sau scapa de ele ar fi sa reduci timpul si/sau puterea luminii pentru inceput.
gpo A scris:am un acvariu de 180 L de ciclide.
CE sa fac?
Am lampa uv si o tin in priza mai tot timpul.Ar trebuii sa te bucuri pt ca sunt multi care au bazine cu ciclide si se chinuie sa le creasca alga pe background si pietre pentru a da un look aparte bazinului' plus ca ciclidelor le place sa pasca algele ce cresc pe pietre; o solutie pentru a le reduce sau scapa de ele ar fi sa reduci timpul si/sau puterea luminii pentru inceput.
Gabi, inseamna ca tie ti-a spus ce ciclide creste in acvariu? Eu credeam ca sunt americane! 
sTTTk A scris:gpo A scris:am un acvariu de 180 L de ciclide.
CE sa fac?
Am lampa uv si o tin in priza mai tot timpul.Ar trebuii sa te bucuri pt ca sunt multi care au bazine cu ciclide si se chinuie sa le creasca alga pe background si pietre pentru a da un look aparte bazinului' plus ca ciclidelor le place sa pasca algele ce cresc pe pietre; o solutie pentru a le reduce sau scapa de ele ar fi sa reduci timpul si/sau puterea luminii pentru inceput.
Gabi, inseamna ca tie ti-a spus ce ciclide creste in acvariu? Eu credeam ca sunt americane!
Corect nea radu; am tras eu concluzia ca ar fi africane
, insa baiatul poate sa aiba americane, deci o alta '' mancare de peste '' 
Sincer, daca ar fi dupa mine, le-as aplica avertisment tutror celor care nu specifica in posturile lor, despre ce grupa de ciclide vorbesc! In mintea lor exista numai ciclide africane?
Pagini 1
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Alge » help