61

Re: Pregatiri pentru un biotop amazon

[imagine forum acvarii de vis]

Cum este si normal in viata unui acvarist ghinionul m-a lovit si pe mine. Filtrul extern JBL 900 a inceput sa curga dupa o durata de 2 ani si 4 luni. Supararea a  fost accentuata si de cei de la Hornbach(magazinul de unde l-am achizitionat) care nu ofera garantia de 4ani asa cum scrie pe cutie, ci numai 2 ani. Diferenta de 2ani o suporta fabricantul. Si uite asa ramane sa ma descurc singur cu cei de la JBL.
Mentionez ca filtul nu curgea din cauza garniturii,parerea mea.Garnitura nu prezenta defecte.Eu cred ca sistemul de prindere nu tinea bine intr-un colt

Si cum filtrul era plin de siporax am fost nevoit sa improvizez un sistem  de mentinere a bacterilor in stare cat mai buna.

62

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Salut!
Am decis sa renunt momentan la repararea filtrului extern,asa ca o sa trec la amenajarea unui SUMP de aprox. 80L.

Intrebarea mea este cu ce fel de vopsea pot vopsi teava groasa care sta in acvariu???
   Eu am incercat  pe o bucara de teava  vopsea pe baza de apa (am rugat-o pe fata de la raionul cu tablouri din Hornbach sa ma  lase sa o incerc  smile  )dar se curata.

63

ionut_dt A scris:

Cum este si normal in viata unui acvarist ghinionul m-a lovit si pe mine. Filtrul extern JBL 900 a inceput sa curga dupa o durata de 2 ani si 4 luni. Supararea a  fost accentuata si de cei de la Hornbach(magazinul de unde l-am achizitionat) care nu ofera garantia de 4ani asa cum scrie pe cutie, ci numai 2 ani. Diferenta de 2ani o suporta fabricantul. Si uite asa ramane sa ma descurc singur cu cei de la JBL.
Mentionez ca filtul nu curgea din cauza garniturii,parerea mea.Garnitura nu prezenta defecte.Eu cred ca sistemul de prindere nu tinea bine intr-un colt

Si cum filtrul era plin de siporax am fost nevoit sa improvizez un sistem  de mentinere a bacterilor in stare cat mai buna.

Deci se strica si filtrele JBL, nu numai Tetra? lol
Nu fii sigur ca nu curge pe la garnituri, cauciucul acestora se comporta imprevizibil la presare. Eu zic sa cumperi setul de garnituri noi si sa le schimbi. Eu folosesc un Eheim 2180, de 2 ani de zile, cu una din cele 4 urechi rupta si nu curge deloc! Asta ca sa-ti dai seama de modul de stringere, in cazul in care garnitura de la capac este perfecta.

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

64

Am fost cu el la Hornbach si l-au verificat si ei (oricum sunt niste vanzatori amatori de produse dedicate acvaristicii) si pare sa nu curga pe la garnitura mare ci pe la spatiul pe unde iese cablul de alimentare. Oricum nu am fost deloc multumit de calitatea filtrului din punct de vedere am constructiei(butonul de amorsare merge foarte greu;capacul de la rotor nici nici nu poti sa-l stangi,noroc ca sta bine intepenit daca-l presezi putin, una din urechi am rupt-o incercand sa-l prind,capul unde intra furtunele iesea greu),deci numai belele. O sa-l trimit la service dar nu acum pentru ca m-am decis sa trec la SUMP.

Revin cu intrebarea:
cu ce vopsea pot vopsi teava care sta in acvariu?????

65

ionut_dt A scris:

Am fost cu el la Hornbach si l-au verificat si ei (oricum sunt niste vanzatori amatori de produse dedicate acvaristicii) si pare sa nu curga pe la garnitura mare ci pe la spatiul pe unde iese cablul de alimentare. Oricum nu am fost deloc multumit de calitatea filtrului din punct de vedere am constructiei(butonul de amorsare merge foarte greu;capacul de la rotor nici nici nu poti sa-l stangi,noroc ca sta bine intepenit daca-l presezi putin, una din urechi am rupt-o incercand sa-l prind,capul unde intra furtunele iesea greu),deci numai belele. O sa-l trimit la service dar nu acum pentru ca m-am decis sa trec la SUMP.

Revin cu intrebarea:
cu ce vopsea pot vopsi teava care sta in acvariu?????

Cu filtrul iti urez succes, fara sa te necajesc mai mult, ma bucur ca se plinge lumea si de JBL, pina acum calul de bataie a fost Tetra. lol
   Despre vopsitul tevii: cel mai bine este sa folosesti o teava la culoarea dorita, vopseaua ori se curata, ori este toxica. Nu poti masca teava, in asa fel, incit sa nu se vada?

66

Observasem ca nu prea sunt multe plangeri despre filtrele JBL. Racunosc ca sunt mai ghinionist (am cumparat din Hornbach o graoza de produse din toate categoriile  si sincer va spun am avut de multe ori probleme cu ele)

Pentru overflow am ales modelul de teava  de mai sus pentru ca se monteaza-demonteaza-modifica mai usor. Mai exista varianta sa construiesc din komatex negru o camera de preaplin intr-un colt dar trebuia sa golesc acvariul de apa.

Referitor la vopsea am vazut pe unele site-uri de pe afara ca ei vopseau tevile.

67

[imagine forum acvarii de vis][imagine forum acvarii de vis]

Si cu asta basta!
Am renuntat la filtrul extern (JBL e900) care s-a defectat si am trecut la SUMP. Multumesc pe aceasta cale colegului Daniel Moroiu care mi-a lipit acvariul.

SUMPul are 480x350x450 prin care circul un volum de aprox. 42 L de apa  smile 
Filtrarea mecanica este asigurata de vata de perlon si burete iar pentru filtrarea biologica de 4L de sera siporax(urmeaza sa mai achizitionez vreo 2-3L de material biologic,poate ceva de la eheim) . Circulatia apei este asigurata de pompa de apa EHEIM Compact Plus 2000.

Dupa cateva ore de functionare m-am declarat multumit de randamentul sumpului. Singurul lucru rau care ma deranjeaza este zgomotul apei care curge prin tevi(nu este nici prea-prea nici foarte-foarte,dar cand este liniste se aude).  Overflow este bricolat dupa modelele de pe net care spun ca nu fac zgomot deloc,se pare ca eu am omis ceva.
Acum astept  1-2 zile sa vad si eu o apa cristal  smile

Referitor la lumina am si eu o intrebare: a folosit cineva neon de 30W 2700k-3000k,model 827-830? ma interesa daca este lumina destul de calda pentru creearea unui Amazon blackwater.

Editat de ionut_dt (2012-01-26 21:34)

68

Referitor la zgomot: diametrul tevilor trebuie calibrat pentru debitul apei care circula prin ea. Cind diametrul este prea mare, in interiorul tevilor se acumuleaza aer, acesta produce zgomotul, avind in vedere ca majoritatea parcursului apei este in cadere. Mai poti realiza din teava actuala, cit mai aproape de varsarea in sump, un "S" sau un cot, ambele pe verticala, care vor avea rolul sa mentina plina, zona anterioara a tevii.
   Referitor la tuburi: am folosit Osram 830 si mi se pare mult prea galbui. Poate fi o chestiune de gust.

69

Avantajul acestor tevi este ca pot fi montate-demontate foarte usor. Urmeaza sa mai insist putin la bricolare ci cred cred o sa scap de zgomot.
Referitor la neon,eu exact asta caut. O lumina cat mai calda.

Editat de ionut_dt (2012-01-28 09:01)

Am schimbat putin setupul la acvariu cu river monsters,am umblat si la apa si sa decicat putin.Insa in cursul zilei de astazi o sa postez niste poze cu noul setup blackwater pirahna.Am incercat sa le fac spatiu mai mult pentru au inceput sa creasca.

Gratis nu exista,ieftin nu rezista

71

Revin cu o poza cu acvariul. Am schimbat putin decorul mai adaugand niste pietre si radacini mustacioase'. Lumina este asigurata de un neon Philips 827 30W.
Am facut si doua teste dedicate: ph7;nh4 nedectat(era sub <0,05),urmeaza sa mai cumpar si celelalte teste  smile

Intrebare: daca vopsesc interiorul capacului cu vopsea(neagra-ca sa nu mai reflecte lumina) pentru plastic,in timp de la umezeala se v-a curata???

Numai bine

72

ionut_dt A scris:

Revin cu o poza cu acvariul. Am schimbat putin decorul mai adaugand niste pietre si radacini mustacioase'. Lumina este asigurata de un neon Philips 827 30W.
Am facut si doua teste dedicate: ph7;nh4 nedectat(era sub <0,05),urmeaza sa mai cumpar si celelalte teste  smile

Intrebare: daca vopsesc interiorul capacului cu vopsea(neagra-ca sa nu mai reflecte lumina) pentru plastic,in timp de la umezeala se v-a curata???

Numai bine

Exista autocolant negru mat! Prin adaugarea de radacini ai redus considerabil spatiul pentru inotul pestilor. Partea din fata ar trebui sa fie mult mai libera.

73

Frumos acvariul, dar cumpara neoane cu o lumina rosu-violet (se folosesc in horticultura), galbenul ala da senzatia de apa plina de amoniac/murdarie.

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

74

Multumesc pentru sfat  plecaciuni  . O sa caut pe net sa vad ce si cum  poate respectivele neoane.

75

Iti dau o idee dar sa nu mai spui la nimeni lol, tuburile Osram Fluora dau o nuanta de apa roscata, arata superb (parerea mea) intr-un biotop "Blackwater" wink

Cine nu aude, nu vede si tace, traieste 1000 de ani în pace!

76

Baracuda A scris:
ionut_dt A scris:

Numai bine

Exista autocolant negru mat! Prin adaugarea de radacini ai redus considerabil spatiul pentru inotul pestilor. Partea din fata ar trebui sa fie mult mai libera.

M-am gandit si la varianta cu autocont dar este mai greu de lipit fiindca spatiul este destul de stramt.
Eu m-am gandit sa achizitionez un spray KRYLON FUSION pentru plastic (am vazut pe net ca cei de afara il folosesc in acvaristica)ca sa vopsesc interiorul capacului, teava de la preaplin si viitorul spraybar care urmeaza a fi bricolat.
Referitor la spatiul de inot al pestilor  am observat ca l-am cam aglomerat dar set-up-ul tot sufera modificari (multumesc pentru sugestii)  plecaciuni

77

Salut Ionut

Frumos acvariul imi place este  ''simplu-curat''  applause  DARRR...uite asa mi-ai dat de lucru . Ma apuc azi sa imi  fac un acvariu cu apa ''neagra''.

78

Multumesc pentru aprecieri Vali.
Cu putina imaginatie si ceva materie prima poti realiza un blackwater frumos si usor de intretinut. 
Un alt plus la acest ''biotop" este pretul scazul al pestilor, exceptie facand discusii.