1 Editat de Abcdesign (2011-07-18 15:29)

Subiect: Fertilizare automata Review Marin Magic - controler de fertilizare

Va salut,  vreau sa va impartasesc o veste buna pentru fertilizare automata fara o multime de instalatii complicate.
Am tot cercetat piata externa si am citit ce spun altii mai cu scaun la cap decat noi de prin strainatate la care acvaristica s-a copt bine si am ajuns la un produs chinezesc dar de care foarte multi oameni erau mai mult decat multumiti. Mi-am zis ca se merita sa risc niste banisori dar sa rezolv aceasta problema cel putin pt mine care plec destul de mult de acasa si sunt nevoit sa las ferilizarea pe mana sotiei sau in concediu pe seamna vreunui prieten sau vecin bunavoitor care poate si nu poate care uita sau nu ar avea timp.  Datorita plecarilor mele acvariu a suferit de multe ori si plantele au avut pierderi considerabile. 
Produsul pe care l-am cumparat este un controller electornic care comanda 3 pompe peristaltice de mare precizie.

O sa incep cu imaginea acestui produs:

Materialul folosit este plasticul cu senzatia de chinezesc dar fara strambaturi, incheieturi imperfecte.  Iar la privit chiar arata bine destul de futurist cu un LCD albastru de 3"  luminat  butoane foarte finute.http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21724PM.png  In concluzie numai de bine la estetic. 
http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21646PM.png http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21636PM.png
Plecam de la estetic ca doar nu l-am luat de nevasta si mergem  la utilitate. 

1. Accesorii: Este frustrant cand cumperi ceva si nu-l poti folosi ca-ti mai trebuie nu stiu ce nimic carel il gasesti sau nu in orasul tau sau dupa care trebuie sa umbli de nebun. Aici numai bune, are tot ce-i trebuie: incarcator, mufe, valve unisens, furtun, sistem de prindere a furtunelor in acvariu. A venit doar cu 2m de tub de silicon de buna calitate, acesta ar fi insuficient daca pleci din start cu toate cele 3 pompe. Eu unul am mai folosit 1-2m de furtun similar avut prin casa.  In concluzie ca sa-l pornesti si sa-l folosesti in procent de 90% are tot ce-i trebuie.
http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21659PM.png http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21709PM.png http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21717PM.png

2. Aparatul in sine are un minus cel putin pt mine la utilitate, nu are nici un sistem de prindere, nu cleme nu nimic, aici trebuie sa fii inventiv si sa mesteresti ceva sau sa-l pui pe ceva in dulap.
http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/IMG_2396.jpg
3. + pompele se pot monta in patru directii, potrivindu-le exact in zona in care-ti trebuie.
http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21614PM.png

4. - Pe langa butonul de pornit oprit  are doua mufe in zone diametral opuse dar arata exact la fel, fara nici un indiciu care pt ce este. Intuitiv trebuie sa-ti dai seama ca cel de langa intrerupator este pt transformator si celalat este pt senzorul de temperatura. Dar ce te faci daca nu intuiesti treaba asta ? Eu unul nu am fost curios sa vad ce se intampla daca bag curent pe la senzorul de temperatura  :prostutz:.  – Oricum este un + ca are sensor de temperatura – nu are nici o alta utilitate decat rol de termometru(dar tot este bine)

5. Pe spate are un loc unde de obicei scrie producatorul ceva date tehnice , aici eticheta lipseste cu desavarsire. Dar am vorbit destul de mult cu chinezul care s-a arata foarte comunicativ si dispus la dialog.  Mi-a explicat ca nu sunt cine stie ce gigant hardwere ci sunt un grup de dezvoltatori tineri care au investit si ei un banut in aceasta afacere(peste 20000USD) si acum incearca sa patrunda pe piata acvaristicii de intreaga lume.  Mi-au raspuns aproape instant la fiecare email, raspunzand cat au putut de bine la multele mele intrebari, in concluzie foarte operativi.

6.  Acest dispozitiv este compus din parti cu o durata de viata foarte lunga(LCD, controlerul elecronic) dar si parti care sunt considerate consumabile(motorasele si pompele ). Partea buna este ca au piese de schimb la preturi mai mult decat rezonabile(ex un motoras de schimb este undeva la aprox 10$) Motorasele au o durata de viata de 150h, desi pare putin acestea pot ajunge pt 1-2ani. Pompa se foloseste nu mai mult de 10min continu. 

7. Fiecare pompa poate fi reglata individual foarte precis benficiind de 4 viteze si contolare pe baza timpului.  Cea ce setezi nu sunt cantitatiile, ci timp, sec, min sau ore.  http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21751PM.png

8. Modul de setare este foarte usor , nu este nimic complicat in 10min ai reusit sa setezi tot ce trebuie. Ce dureaza un pic mai mult este calibrarea care nu este nimic altceva decat ceva probe sa vezi in cat timp si la ce viteza vei reusii sa obtii cantitatea dorita. http://i1207.photobucket.com/albums/bb472/Blajan_Cosmin/Screenshot2011-07-17at21739PM.png
In concluzie isi face treaba cum trebuie si isi indeplineste cu brio menirea acum ramane de vazut cum se va comporta in timp si cat vor tine in realitate consumabilele.  Daca doriti mai multe informatii si mie mi-au scapat un replay sau PM si raspund cu drag.

2

Re: Fertilizare automata Review Marin Magic - controler de fertilizare

Un articol excelent si cred ca foarte folositor pentru intreaga comunitate :apl
PS. Cat costa?

Re: Fertilizare automata Review Marin Magic - controler de fertilizare

170usd cu tot cu transport in romania. Luna aceasta se va scupii cu 10usd din cate mi-a zis chinezul. Eu am fost primul care a spart ghiata in romania si am vorbit cu el ca dupa ce-l voi testa bine eu si voi avea incredere in produs voi revenii cu alte comenzi. Omul ofera garantie de 1an la controllerul electronic si lcd si 1 luna pt pompe si motorase. Daca vor merge bine negocierile cu el cred ca voi reusii sa aduc acest produs (asta binentels daca va fi interes pt el) chiar sub acest pret.

4

Re: Fertilizare automata Review Marin Magic - controler de fertilizare

Toata stima domnule Cosmin, pentru subiectul dvs! Asta da, contributie pentru forum! :apl

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!