Re: Alge pe anubias

Am facut test de apaazi dimineatza. Am reusit sa scad NO3 la 25. O alta modificare este scaderea Phului care acum e pe la 7.2.

Pe sambata sau duminica voi mai face un schimb de apa de 40% si voi mai adauga 5 ml de Fosfo. Continui sa pun zilnic 5 ml de easycarbo direct pe frunze.

Am sa va tin la curent si am sa adaug poze noi cu algele  :noroc

22

Omule, n-ai reusit nimic deocamdata  smile

E perfect normal ca, dupa un schimb de apa de 50%, sa-ti fi scazut concentratia nitratilor la jumatate.  Acum ai indepartat efectul, nu cauza.

In primul rand ar trebui sa mai faci minim doua schimburi zilnice de apa de 50%, azi si maine, pentru ca, la discusi, concnetratia de 25 nitrati e inca foarte mare.

Cu ocazia acestor schimburi faci o a aspirare temeinica a substratului, si abia apoi lasi sa zicem 4 zile inainte sa masori din nou nitratii.

La recomandarile primite am facut o aspirare temeinica a substratului si am facut un schimb de apa de 40% astazi.

Voi repeta procedeul si in urmatoarele zile dupa care voi face un nou test de apa.

ai mai putea sa adaugi plante care sunt mari consumatoare de nitrati. avand in vedere ca nu cunosc compatibilitatea acestor plante cu discusii, ii las pe colegii mai experimentati sa iti recomande niste plante in acest sens.

Pescar hoinar

Am tras o fuga azi pana la pet shop sa vad ce plante are la vanzare. Din ce am gasit asi opta pentru 2 echinodorusi si 2 blyxa japonica.

Problema este ca nu am substrat fertilizant de care cred ca au nevoie plantele mentionate. Cred ca voi cumpara niste bile de argila de la JBL in cazul in care ma hotarasc sa le cumpar.

Alte recomandari?

nu ai nevoie de substrat fertilizant pt plante. nu te gandi la ele ca la plantele de camp, care isi extrag nutrientii exclusiv prin radacini. fertilizarea se face in masa apei

Pescar hoinar

27

Nu opta pentru nici o planta deocamdata. Si asa discusii au fost stresati de nivelul foarte mare de nitrati, numai niste viermi branhiali sau alta goanga adusa cu plantele nu le trebuie acum.

Asteapta pana rezolvi problema cu nistratii si aduci bazinul la un echilibru cat de cat acceptabil si apoi te poti gandi sa mai adaugi ceva.

Un bazin cu discusi nu e tot una cu un bazin cu vivipari, mai vezi o planta draguta, op pui acolo, mai vezi un xifo voalat frunos, il iei si pe ala etc  smile .

Buna seara,

Dupa o saptamana plina de activitate in acvariu am reusit (prin schimburi de apa repetate) sa aduc nivelul NO3 undeva la 15.

Spre surprinderea mea alga de pe anibias a dat inapoi si acum planta arata mult mai bine. Voi adauga poze cand voi avea aparat.

Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez in continuare pt a mentine acest echilibru in acvariu?

29

In conditia in care nu ai o masa adecvata de plante care sa consume nitratii,nu iti ramane daca sa faci schimburi de apa exact ca la un steril,adica de 2 ori pe saptamana si o data pe saptamana sa faci si sifonare de substrat,asta considerand ca ai si o filtrare bioligica bun dar si mecanica,pentru ca umbland des in substrat distrugi in mare coloniile de bacterii si va trebui sa te bazezi pe ajutorul filtrului,altfel ,o deciclare rapida chiar si partiala iti va creste nivelul nitritilor si va incepe rapid sa-i manance pielea pe pestanii tai ,lucru care sunt convins ca nu vrei...Desi cel mai simplu ar fi sa il ti chiar steril,fara substrat...

30 Editat de Aalexandru (2011-10-31 18:23)

Aveti ceva recomandari legate de plante? Cate si ce plante sa mai adaug tinand cont ca am doar cei 2 anubias din poza.....

31

Plante ce se pot dezvolta ok cu aport scazut de lumina,cum ar fi Criptocorine de orice fel,ar putea merge si un echinodorus amazonicus

Satul de schimburi de apa si multe teste fara mari rezultate am decis sa iau masuri "radicale"  :sbr ....

1. Am cumparat sistem de CO2: butelie 500ml Dennerle, regulator presiune BioPlast, electrovalva BioPlast, furtun CO2 si valva unisens Dennerle, reactor CO2 Dennerle maxi flipper

2. Am cumparat reflectoare JBL Solar pentru ca am ajuns la concluzia ca am lumina prea slaba.

Intr-o saptamana am scazut nivelul nitratilor la 0, si Phul este undeva pe la 6.8

In tot acest timp am continuat fertilizarea 1/saptamana cu Profito Easy Life, 1/zi Profito EasyCarbo, miercurea si sambata EasyLife Fosfo

Plante am mai adaugat 2 echinodorusi si 1 bacopa caroliniana

Spre satisfactia mea alga urata neagra de pe anubias a inceput sa dea inapoi!!!

Va prezinta noile imagini: