@albu81 Pentru ca postul tau a aparut cu inversunare si sustinere multa din partea ta,asta e motivul pentru care l-am sfatuit pe colegul nostru,sa caute pe net si apoi sa traga o concluzie,nu pot altfel sa-l determin la o solutie ok
Multumit? Apoi daca citesti ce i-am scris,fara sa incerci sa citesti printre randuri si sa gasesti doar cuvintele ce nu iti plac tie,vei gasi ceea ce anume i-am recomandat,iar el te asigur ca deja a inteles.
In schimb,cu toate ca nu am nimic cu tine si chiar nu incerc in vreun fel sa "dezgrop securea razboiului" ma uit oarecum uimit si revad sfaturi contradictorii date de tine, dar ce zic eu! nu numai contradictorii dar total inutile,cu scuzele de rigoare am indraznit sa le subliniez mai jos
albu81 A scris:Am observat ca-ti lipseste CO2 organic din schema de fertilizare.
Ajuta destul de mult. Poti folosi Seachem flourish excel, Easy Carbo, Aquatic Nature carbo (parca).
Codoi: incerca sa bagi mai mult
Filtrare: nu ar trebui sa ai probleme, ai chiar din belsug 
Lumina: Incearca sa reduci la 9 ore, plus pune o pauza de 2h la jumatatea programului de iluminare (spun multi ca ajuta, nu pot sa-ti spun de ce, dar se pare ca ajuta
)
.
a) lumina prea multa (tu nu ai mai mult de 10h, deci nu ar trebui), si nici prea multi W )
b) lipsa de CO2 ... ceea ce nu e cazul, pentru ca la 6.42 PH, e cam mult CO2
In afara de nesiguranta,atasezi sfaturi date din auzite si anume:
(spun multi ca ajuta, nu pot sa-ti spun de ce, dar se pare ca ajuta )
Sincer nu mi-am permis never sa dau sfaturi numai pentru ca asa am auzit sau citit,ci numai si numai din ceea ce am pus in aplicare.Dar daca vrei iti raspund la aceasta nelamurire: Inturcat plantele superiore au puterea de adaptare mai mare si rapida,spre deosebire de plantele inferioare,printre care si algele,care raspund mai incet acestor modificari de program de fertilizare cu lumina,respectiv fragmentarea "zilei de iluminare".Apoi,aceleasi plante superioare,in urma adaptarii rapide de care spuneam,asimileaza cantitati mari de nutrienti la inceperea perioadei de iluminare,necesar pentru intervalul respectiv,astfel se creeaza prin procesul de antibioza specific acelorasi plante superioare,unele mai mult altele mai putin,un gol de nutrienti,daca vrei,care ar putea fi inpotriva evolutiei algelor.Asta in mod evident daca fertilizarea este echilibrata.
Si pentru ca tot ai adus vorba de "citit prin alte parti" si acvarii ce ies din tipare,uite aici un link ,se poate foarte bine si in alte modalitati,fertilizare altfel,lipsa filtrarii... :sok Acest acvariu il gasesti si la acest concurs
Vreau sa te anunt ca sunt deschis la discutii constructive pe tema aceasta,dar vino si sustine ceea ce spui un pic mai temeinic si cu ceva aplicatii ale tale,spune-mi ca ai facut vreo 2-3 setupuri cu lumina "aia" si au mers mai bine decat alte 2-3 incercari cu lumina "ailalta" si atunci chiar avem ce discuta! :sok .Si apropos de cum imi fac treaba,de acolo de unde ai luat "codoiul"(termenul) daca ai fi incercat scurt ,acelasi limbaj agresiv in posturi erai banat de mult.Asta ca sa vezi ca eu inca sper ca putem comunica placut si constructiv in laitmotivul acestui forum :sok
Scuze Ovidiu,dar eu tot sper ca aceasta discutie poate deveni utila si constructiva :sok