Ma bag si eu in discutie cu o intrebare (care poate suna a "uite-l ba pe asta, a uitat de unde a plecat), dar tocmai de aceea: in Romania se poate vorbi de pescuit? Sa fim serios
. Cand vine controlul si daca ii arati permisul e bucuros si pleaca mai departe, daca nu ia 10-20 de lei si la fel, pleaca mai departe?
De cate ori ati auzit ca cineva sa fie controlat ce fel de ac are pus pe bat, cate ace, ce fel de montura, ce fel de momeala si alte cele? Cand 10% sunt pescari si cand si aia din cand in cand mai dau cu "batul in balta" si 90% sunt braconieri, nu cred ca putem vorbi de pescuit in Romania. Cine respecta perioadele de prohibitie si marimile minime admise? In Germania legislatia spune ca daca pescuiesti si in vana la tine acasa cu undita si bat fara permis , esti braconier. Ca nu esti prins daca inchizi geamul de la baie sa nu te vada nimeni, e alta poveste
. Daca e balta ta privata si aduci prieteni la pescuit fara permis, ei sunt braconieri si tie ti se ia, fara drept de apel permisul de pescuit.
Normal, au aparut rusii si odata cu ei au adus metodele "orientale" de pescuit, fara permis si cand vad controlul arunca batul si fug.
Sa revin la pestii nostrii, eu nu as tine nici un peste salbatic in acvariu pentru ca, dupa cum zicea un coleg mai sus, nu e ecofrendly, dar nu numai de asta, ci pentru ca numai bine ce s-a adaptat la conditiile din acvariu, tre sa il arunc inapoi in balta ca e prea mare. Si nu as tine 1000 de litri pentru doua stiuci sau 10 "soreti" , sa nu mai zic de crapi si alti pesti din familia lui. E ca si cum ai avea un tablou cu un perete netencuit.