21

Re: un nou inceput 225 L

Stimati colegi va urez sa aveti parte de un Craciun fericit ,caldura in suflet si la cat mai multe realizari in noul an! Numai bine!

Bun venit in Romania! Dati-va ceasul cu 100 de ani inapoi!

22

Ceva poze pe 2012

23

Cioata respectiva de ce pluteste acolo in deriva?

Nu ti-ar placea mai mult cu un autocolant lipit pe spate?

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

24 Editat de gogosanuc (2012-01-01 23:35)

Cioata respectiva este in deriva de 2 saptamani.Astept in continuare sa ia apa si sa  o pot aseza la locul  ei big_smile Cat despre autocolant e cam greu in acest moment pentru ca distanta dintre zid si acvariu nu imi mai permite lipirea unui autocolant si in plus  partea din spate va fi acoperita de valisneria asa ca nu va fi problema.
uite si un mic filmulet.Imi cer scuze pentru calitatea slaba a imaginii.
http://youtu.be/Mf1BijET1_c

25

Are 2 saptamani si inca nu s-a scufundat?
Din ce lemn este?

26 Editat de alynn (2012-01-01 23:53)

eu as zice sa pui o piatra pe ea sau sa faci cumva sa o scufunzi fortat,asa sigur se va imbiba cu apa mai repede

ignoranta doare cel mai tare:)

27 Editat de bobi (2012-01-02 02:26)

daca nu o fierbi de 3-4 ori cite 2-3 ore in apa cu sare nu se va scufunda prea repede

"Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii"

28

Daca tot te intreaba toata lumea de ce nu lipesti un autocolant pe spate......sa stii ca exista si alte trucuri fara sa mai deplasezi acvariul. Eu am cumparat un (2 buc) plexi negru de la Hornbach (Bricostore) 50 cm/ 50 cm pe care le-am taiat la inaltimea acvariului meu (40 cm) si le-am asezat in spate.
Daca vreau sa schimb.......schimb, fara sa afectez nimic.

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

29

Cioata respectiva a mai fost in acvariu insa acum  s-a uscat si ai tre ceva vreme sa ia apa iar.Ca si esenta  de lemn nu stiu ce este (am primit-o de la un amic).Data trecuta a durat o luna.Cat despre autocolant sincer chiar nu vreau sa pun autocolant .Asa cum am specificat in alte posturi  partea din spate va fi acoperita de plante si nu  se va mai vedea nimic.

30

Azi am facut curat in diversele achizitii acvaristice si din intamplare am dat de o folie tip oglinda si am facut un mic reflector punand-o in interiorul lampii (jumatatea aceea de teava de PVC de deasupra acvariului).Se vede o oarecare diferenta ca si intensitate a luminii.Plante voi mai baga ce tund din cele existenta in bazin.Am pus o piatra pe buturuga si am bagat-o in bazin frumusel

31

:apl  Frumusel acvariu  :acv  smile

32

Multumesc Frumos pentru apreciere Remus! Abia astept sa ia apa buturuga si sa scot piatra aceea din acvariu.Vreau sa bag si ceva plantute de mijloc gen echinodorus tenelus sau blyxa.Dar mai astept sa creasca actualele plantute sa le mai tund si sa le  replantez.Mai am de lucru  big_smile

Arata foarte bine bazinul , si buna treaba cu folia reflectoare ,asa am si eu una ,este din aluminiu autoadeziv , ca sa reziste la temperatura .Bafta in continuare !

34

Ce tare, de cateva zile tot caut lampi pt. acvariu, vreau sa-mi fac si eu cu dublu circuit astfel sa am mai multa lumina la pranz. Acum am observat capacul tau big_smile

Problema mare e ca nu gasesc nici socluri pentru tuburi. Caut de T5 si T8. Nimeni nu are, in Dedeman am prins sezonul "inchis de sarbatori" si n-am apucat sa trec inca pe la ei dar restul nu prea pare sa aiva asa ceva.

Poate detaliezi un pic cum ai facut capacul ala, chiar daca nu-i estetic smile

35 Editat de gogosanuc (2012-01-04 02:19)

Multumesc pentru apreciere MariusMinu !
danielt poti folosii  balast electrinic universal .Acestea au mufe de T8 dar poti sa scoti  mufele din plasticul ala si sa le adaptezi pentru T5.
Teava am taiat-o cu un cutter dar poti folosii un flex pentru un aspect mai estetic(taietura dreapta).

36

O noua serie de poze azi 12.01.2012;

37

Prin ce se deosebesc aceste 5 ultime poze (foarte asemanatoare intre ele), de cele 6, facute in 03.01 (si acestea asemanatoare intre ele)?

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

salut!da arata bine...pentru inceput.AI loc acolo sa mai bagi cateva buturugi lejer.Iar scalarii ,sa iti traiasca,sunt frumosi tare.Inca nu e finalizat(autocolant,cateva radacini ,buturugi,plante).dar e super

Gratis nu exista,ieftin nu rezista

39 Editat de mirceajifcu (2012-01-18 19:31)

Salut si bine ai revenit, am urmarit evoluatia acvariului si incet, incet incepe sa arate bine. Nu stiu de ce e fixata lumea pe autocolant, parerea mea e sa iti urmezi ideea si sa faci un fundal verde si nu iti mai trebuie acel autocolant.
Legat de poze, sunt sigur ca odata cu evolutia acvariului, vei pune si poze cu zoom, nu numai de la distanta, 5-6 bucati la fel  lol .
Succes!

40 Editat de Pop Remus (2012-01-13 19:46)

@mireceajifcu
Ai spus ,,salut si bine ai venit,,este inregistrat din 2010 gogosanuc ^:)^  :noroc,este destul de vechi pe forum smile