121

Re: Acvariul meu

Nu uita de Pogostenom Helferi! Eu asa mi-as face unul, pe lange ce ai enumerat. Ma bate un gand sa renunt la tot si s-o iau de la capat big_smile

Niste Rasbora sau neoni ca sa dea putin dinamism si cam atat.

122

da , ce sa zic , delirez si eu ,aceste acvarii cu plante de gazon am inteles ca sunt fff dificile din cauza ca nu prea are cine sa consume substantele si se cam umple de alge .Ar merge si pogostemon helferi , de ce nu ? sau eleocharis parvula .

123 Editat de danielt (2012-01-31 01:03)

Pai ce facem aici? Ori la bal ori la spital? Dai HC-ul pe Parvula?  big_smile

Zise ala cu ambele in acvariu  :pp

LE: Pentru surplusul de nutrienti ai Pogostenom Erectus, Rotala Vietnam, Rotala Rotundifolia si ca sa crestem un pic nivelul de dificultate Rotala Macranda si Althernantera.

124

Rotala macrandra am avut-o de vreo 3 ori si am pierdut-o mad asta nu ma face sa renunt , dimpotriva dar astept sa mai treaca ' caldura asta ' :- .Deocamdata ma multumesc cu sora ei "green " - foto . M-am hotarat sa fac si un reactor extern , am filtru de apa , mai imi trebuiesc cateva racorduri , bricolaj este numele meu mic ... lol

125

Si eu am Rotala macrandra red,am vreo 8 fire si creste de minune  :noroc

126

Mersi .Nu stiu care e treaba cu planta asta (rotala macrandra ) dar intr-o buna zi o sa-i dau de cap . Sa-mi vezi capacul , am pus neon de 120 cm si capacul are vreo 90 cm , mori de ras nu alta . lol

127

. Remus chiar vrei sa ma imbolnavesti ? ia pune o poza ca nu te cred .

128

Nu are Rotala Macrandra. Daca te uiti la filmuletul lui postat ultima oara. Mie nu mi se pare ca aia e Macrandra smile

129

Planta este idenica cu cea din poza ta doar ca este rosie  :noroc ,daca te uiti in prezentarea cu acvariul meu, in coltul din dreapta al acvariului se vede  :fok

130

bitanu A scris:

Difficulty: Very Hard
CO2 Requirements: Very High
Lighting Requirements: Very High

Deci va rupe Remus daca are Rotala macrandra rosie... si sanatoasa lol

131

Macrandra red..... red.....red  roll

Remus, planta din filmulet aduce mai mult cu Rotala Rotundifolia. Si Marius tot Rotundifolia a postat in poza aia. E aceeasi planta numai ca in apropierea luminii sau crescuta in lumina peste necesarul ei se face roze spre rosu la varf.

132 Editat de ady vladutz (2012-01-31 23:02)

Ce ne arata mariu este rotala rotundifolia
http://www.aquaticplantcentral.com/foru … .php?id=39
Planta pe care ne-o prezinta remus (daca este vorba de dreapta spate ) pare a fii didiplis diandra
http://www.aquaticplantcentral.com/foru … .php?id=41
Din cate stiu exista si macrandra
http://www.aquaticplantcentral.com/foru … .php?id=68
si macrandra green
http://www.aquaticplantcentral.com/foru … php?id=164

Va rog sa ma corectati daca gresesc dar in principiu eu ma ghidez dupa APC si dupa faptul ca mi-au trecut aceste plante prin mana si macrandra red este greu de intretinut(eu nu am reusit)

133

Multumesc pentru informatii , mai incerc o data planta asta poate , poate ,reusesc sa o pacalesc . :fbr

134

Am si didiplis diandra, dar nu despre aceasta este vorba,rotala macrandra este chiar langa didiplis dinadra  :noroc

135

Fa o poza cu planta in sine, nu cu tot ansamblul, sincer eu nu reusesc sa o identific la tine in acvariu, poate nu ma uit unde trebuie.

136

La postarea 124 am spus ca este 'sora ' rotalei macrandra adica rotala macrandra green , eu asa am cumparat-o .Remus acum ma uit sa vad ce ai acolo .

137

Este de fapt rotundifolia nu macrandra green.
Sa nu te mire faptul ca ce iti vinde comerciantul nu este de fapt ce ai cumparat smile)

138 Editat de Pop Remus (2012-01-31 23:21)

Este chiar la inceput pana in secunda 13 planta aceea rosie,mai este langa ia o specie de planta rosie dar am uitat cum se numeste  :stupid  smile,nu prea conteaza exact ce specie este,adica conteaza,dar cel mai mult conteaza ca mie imi place,si este frumoasa  :hug  smile

139

Acum am vazut clipul.
Aceeasi rotundifolia dar crescuta in alte conditii, mai rosie.
Mai ai in fata lor niste myriophyllum tuberculatum cu care nu cred ca ai cum sa o confunzi.
Uita-te te rog la link-urile puse de mine si mai gandeste-te putin. Ce ai tu are frunzele mai inguste. Macrandra are frunzele mai late.

140

Da , corect Ady este" rotundifolia" ,m-am uitat mai bine , mersi de interventie ca eu credeam ca este "green"
Remus planta ta arata destul de bine , pana la urma vorba ta :noua sa ne placa ... :fok