Subiect: nuca de cocos
Salut. Am si eu o intrebare. Pot sa iau o nuca de cocos din hypermarket si sa o tratez ca sa o pot introduce in acvariu? Si daca da cum pot sa o tratez, sau ce pot sa fac?
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Diverse (apa dulce) » nuca de cocos
Pagini 1
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Salut. Am si eu o intrebare. Pot sa iau o nuca de cocos din hypermarket si sa o tratez ca sa o pot introduce in acvariu? Si daca da cum pot sa o tratez, sau ce pot sa fac?
Eu am luat-o din magazin si am procedat astfel: Am taiat nuca in doua, am scos miezul si am curatat-o bine pe interior dupa care am clocotit-o de 2-3 ori si am tinut-o in apa curata cateva zile si apoi am rupt un loc cu patentul in ea pe unde sa intre pestii si am pus-o in acvariu.Nu am avut probleme cu ea.Bafta :fok
Ms. O idee super. Mai astept pareri.
Apropo cu ce ai taiat nuca de cocos. Ca eu de obicei cand cumpar o sparg cu toporul.
Apropo cu ce ai taiat nuca de cocos. Ca eu de obicei cand cumpar o sparg cu toporul.
Incearca sa o tai cu o panza de bomfaier.
cristifoxy A scris:Apropo cu ce ai taiat nuca de cocos. Ca eu de obicei cand cumpar o sparg cu toporul.
![]()
![]()
Incearca sa o tai cu o panza de bomfaier.
sau cu flex -ul ...eu am taiat-o la unul din capete ..am curatat miezul interior apoi am fiert-o 1ora cu par cu tot ...asa cum m-a invatat un prieten de pe forum (app am de dat o :noroc )
Poate vi s-a parut stupida intrebarea dar se obicei se crapa cand o tai. Si de aceea am intrebat. Multumesc pentru sfaturi.
eu am taat 10-15 nuci si (inca) nu mi s-a crapat niciuna
Eu am taiat-o cu panza de bomfaier si nu s-a crapat.Cat despre cele gata preparate..probabil ca sunt mai scumpe , eu am cumparat-o din supermarket cu 2,5 lei.
Acele din pet-shop-uri nu sunt cu nimic diferite decat cele din supermarket, doar ca nu mai au miezul
salut! si eu tot cu panza de bomfaier am taiat nucile fara probleme. de asemenea, pe a le face ca un ascunzis/grota se pot gauri cu panzele circulare/carotele pentru lemn sau rigips.
eu folosesc nuci din supermarket, pe care le-am spart cu ciocanul ca sa evit elementele artificiale, de genul taieturi... si de fiert nu se pune problema ... nu cred ca alea din salbaticie sunt fierte de cineva
Pagini 1
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Diverse (apa dulce) » nuca de cocos