181

Re: My small island

Inca nu prea stiu daca sa fac sau sa nu fac un setup nou,mai bine nu acum  :noroc ,eventual mai peste cateva luni,pana ma mai ,,experimentez,,  smile

182

Cum vrei tu smile

Dar nu crezi ca te experimentezi punand mana si facand?

Eu de la inceputul lui Decembrie am schimbat setup-ul in acvariul mare o data.

Mi-am instalat 6 acvarii noi dintre care 4 le-am desfintat deocamdata. Mi-am luat aparatura si materiale noi.

Daca vrei sa experimentezi poti incepe cu acvariul direct, incearca amenajarea lui intr-un alt peisaj.

Vaneaza pe la rubrica de donatii plante sau aparatura second-hand. Cubul Dennerle de 60L a costat 200 de lei. Doar sticla si un termometru. Nu e un pret prea mare pentru nivelul de calitate oferit. Iar in 60L faci multe. Nu a zis nimeni ca trebuie sa-ti iei UN acvariu sau ca acvariul trebuie sa aiva 300L wink

183

Mda stiu este drept,dar am fff mult de invatat in perioada asta si am teme multe  neutral

184

Eh, deodata au intervenit temele  :-

185

Poi cam da, dupa vacanta de 3 saptamani si primele 2 saptamani de scoala au fost usoare,acum este mai greu,asta nu inseamna ca nu ma pot ocupa de acvaristica  :sok

186

Pop Remus A scris:

M-ar bate gandul sa fac un setup nou,dar cand ma gandesc la cat am de scos din el si replantat si etc,o groaza de timp  neutral ,dar totusi daca o sa fac un setup nou ce zici sa pun manado??? ce parere aveti,acum am unul natur de care sunt multumit  :sok

Remusica, arata bine acvariul. Parerea mea e sa mai astepti putin cu noul setup si sa vezi cum evolueaza acvaiul tau, sa vezi ce problemem mai apar pe parcurs. Eventual mai poti scoate cate o planta, mai pui una mai pretentioasa sa vezi ce se intampla cu ea etc. Nu trebuie acum, dupa ce ai stabilizat acvariul sa faci alt setup si sa strici toata munca pe care ai depus-o prin schimbarea substratului cu "manado" ca e mai cool si apoi sa plantezi in el aceleasi plante easy.

187

Cam asa m-am gandit si eu,mai astept putin,si poate numai dupa aceea un setup nou  wink

188 Editat de samydeus (2012-02-07 00:29)

Nu te grabi, ca eu de voie de nevoie a trebuit sa mut totul in alt acvariu si ma cam chinui cu ciclarea, mor pesti, unele plante de topesc (aromatica)......Abia astept sa treaca perioada de ciclare, sa vad ce plante mai iau.

189

Stiu ca dureaza mult,de aceea stau pe set-upul acesta,nu ma grabesc wink

190

Am facut un mic update cu niste plante noi  :hug  adica am rearanjat cateva plantute si am mai pus unele noi  :fbr ,am sa revin cu un filmlet saptamana viitoare,am o intrebare ce ziceti de urmatorul program de fertilizare:
-2ml de easy carbo zilnic
-0.5ml de easy kalium-potassium zilnic
-2 picaturi de ferropol 24 zilnic
-2ml de ferropol zilnic
Ce ziceti ar mai fi necesar sa pun easy profito,nitro si fosfo ce parere aveti  :fbr  :smoke

191

Daca plantele cu crestere rapida o duc bine nu mai este necesar azot si fosfor , inseamna ca aceste elemente sunt produse de resturile din apa si de mancarea de pesti ramasa neconsumata . Astept sa pui filmuletul  :sok

192

Aha ok  wink filmuletul il voi face saptamana aceasta cred smile

193 Editat de Pop Remus (2012-02-28 23:01)

Pana la urma nu am apucat sa fac acel filmulet de care tot am zis,am fost cam ocupat sad, incerc sa il fac cam cat de repede pot,am mai luat niste fertilizati si fertilizez asa:
-0.5ml de nitro o data la 2 zile
-0.5ml de potasiu o data la 2 zile
-2 ml easy carbo zilnic
-2 picaturi JBL ferropol zilnic
teste nu am facut deoarece sunt cam scumpe  neutral  din moment ce plantele o duc bine inseamna ca poate sunt ok parametri apei big_smile
ce ziciceti ar mai fi necesar sa cumpar fosfati si niste fier, cred ca ar trebui ca plantele cu o nuanta de rosu sa fie putin mai accentuate culorile big_smile voi ce parere aveti?

194

Asteptam moderatorii si membrii cu experienta sa raspunda. Se pare ca e ilegal sa-ti mai dai cu parerea pe aici big_smile

195

E ilegal????  neutral  neutral  adica? mdar ce am facut  :smoke  neutral

196

Tu n-ai facut nimic. Stai linistit  lol

197

Lamureste-ma si pe mine te rog, adica am facut ceva ce nu trebuia sau nu este vorba despre mine  neutral ?

198

Plantele sunt cel mai bun indicator al parametrilor apei , daca merg bine inseamna ca totul e ok  :fok Referitor la ultima intrebare nu are nici o legatura cu tine , s-au incins nitel spiritele cat ai lipsit de pe forum lol

199

Aha ok  tongue  wink  deci intrebarea mea este: ar fi necesar sa pun fosfati, si mai mult fier :d si profito de la easy life ce microelemente contine???  :smoke  :fbr

200

In sfarsit am reusit sa pun niste poze,  :sok astept pareri si idei  :sok