201

Re: My small island

Asa perleaza Echinodorusul la tine dupa schimbul de apa? lol

202

Nu nu perleaza asa si aici nu este dupa schimbul de apa, asa este sub frunza,perleaza in mod normal  :noroc  nu stiu de ce multi nu ma credeti dar na nu conteaza   wink  ce parerere mai aveti despre acvariu big_smile???

203

Cam multe hidre pe geam  lol

Acum serios, arata ok.

204

Aha mersi,hidre pe geam adica  lol  big_smile ?

205

In poza cu frunza de echinodorus ce sunt particulele alea de pe geam?

206

Imi place perspectiva ,cuba in fata , blyxa la mijloc iar in spate plante cu frunza mare , astept sa vad cum evolueaza .Succes :fok

207 Editat de Pop Remus (2012-03-01 00:00)

Mersi Marius smile, poi @danielt in poza aia,acele ,,particule,, sunt defapt bule ff fine de co2 cum am pus difuzorul de co2 in fata filtrului sa bata jetul din apa pe ele, si sa imprasite bulele fine in apa din acvariu wink  acum mam hotarat, mai iau o sticla de fosfati si una de profito :fcool  acum astept sa vad ce spun plantele big_smile

208

Mno daca zici ca-s bule pe geam eu te cred. In poza se vad niste chestii lunguiete si albicioase-albastrui. Nu-mi dau seama daca sunt hidre sau bule ca nu e poza destul de clara. De asta intrebam.

209

danielt A scris:

Mno daca zici ca-s bule pe geam eu te cred. In poza se vad niste chestii lunguiete si albicioase-albastrui. Nu-mi dau seama daca sunt hidre sau bule ca nu e poza destul de clara. De asta intrebam.

A avut timpul de expunere mare setat pe camera (probabil 1/10 sec) ca sa compenseze lipsa de lumina.

210

Arata bine acvariul Remusica. Cand va creste cuba o sa fie si mai bine.

211

Ok mersi, nu sunt bulele pe geam, dar cum s-e miscau de aia se vad asa lunguiete wink

212

Poze big_smile am tuns putin rotala rotundifolia si am replantat varfurile si a iesit cam asa

213 Editat de Pop Remus (2012-03-04 14:55)

Pun alte poze, ca primele nu imi plac cum au iesit big_smile smile)
P.S:rog un moderator sau admin,sa stearga postul 214 daca se poate smile

214

Acvariul deja prinde contur ! :fok te descurci bine cu plantele de fundal dar hc si blyxa au nevoie de apa mooooale .  sad

215

Aha deci apa moale=putin mai acida adica cu un ph mai scazut nu  smile

216 Editat de MariusMinu (2012-03-04 15:51)

Apa moale n-are treaba cu co2 ' deci co2 face apa mai acida (valori sub ph 6,8) , in timp ce duritatea apei este data de prezenta sarurilor de calciu si magneziu . O apa moale are calciu si magneziu putin punct .
Totusi exista o corelare de obicei apa cu duritate scazuta are si un ph mai mic , in mod natural , fara aditie de co2 , de ce ? nu stiu .

217

:fok Mersi de raspuns big_smile

218

Eu stiam ca gH inseamna apa moale/tare. pH inseamna apa acida/bazica.

pH-ul parca e influentat de ionii liberi de Calciu iar gH-ul de totalitatea ionilor liberi din apa Ca/Mg/Na

De aceea ne mai intalnim cu pH scazut si gH mare.

Astept corectii daca vorbesc prostii.

219

Deci noi doi nu cadem de comun acord in privinta relatiei gh , kh , ph , co2 , colac peste pupaza eu aveam multe lebede si scaune la chimie (note de 2 si 4) deci astept si eu pe cineva care se pricepe mai bine la treaba asta . yikes

220

Poi eu inca nu ma pricep asa de bine, acum am facut la chimie NO3,NO2,PO4,PO3,H2O,(formule de astea)etc... stiam unele de la acvaristica big_smile :-