21

Re: buna

te referi cum spal filtru ...si ceea ce mai am prin  acvariu.....le spal cu apa pe care o scot din acvariu .........si va rog nu va certati ..fiti calmi...

Am folosit si eu in trecut bacterii in acvariu si deci nu am cum sa le pun in aceeasi oala cu substanta aia care scote clorul din apa (uit mereu denumirea dar nici nu ma intereseaza sa o tin minte ) lol Am pus bacterii la fiecare schimb de apa cam un an de zile pana mi-am luat filtru extern pentru ca in ala intern erau prea putine bacterii si in felul asta il ajutam dupa schimbul de apa.Acum sa nu-mi spui ca sunt de alta firma .Parerrrea mea  hic :omfg

Si daca tot spui ca citesti atent atunci trebuia sa scrii "sa n-o zapacim " nu sa "nu-l zapacim" ca doar ne-a spus ca e incepatoare .
Scuze de off-topic

24

bactozym/e la TERA...........specific eu sun in Italia si astea sunt de la magazin de aici .......nu stiu daca sunt si in tara aceleasi denumiri

25 Editat de Ancistrus (2012-03-14 21:51)

MariusMinu A scris:

Si daca tot spui ca citesti atent atunci trebuia sa scrii "sa n-o zapacim " nu sa "nu-l zapacim" ca doar ne-a spus ca e incepatoare .
Scuze de off-topic

Gyany, Giani... nu prea suna feminin. Banuiesc ca in cazul asta vine de la Gianina, dar de fel romancele nu folosesc prescurtarea asta... poate italiencele :-
   Scuze Gianina ^:)^, dar daca te prezentai calumea stia lumea de la ce vine Gyany :fok

PS: Marius tu scuzi off topicul dar il si continui totodata smile

26

Da,Gianina e numele meu.........

27

Ce legatura are toata aceasta discutie cu motivul pentru care a fost deschis subiectul ? Cristi, Marius... haideti sa nu ne aprindem din orice, sa nu ne legam de orice doar de dragul de a avea o discutie in contradictoriu.
Gyany, noua noastra colega, are nevoie de o parere, de un sfat... sunt sigur ca nu o intereseaza discutiile legate de nick-ul ales de ea.

28

Daca e dara de sange ar trebui sa urmaresti putin pestisorul ca sa vezi daca e atacat de altii sau s-a ranit in elemente de decor din acvariu.

Eu nu stiu de o afectiunea care sa provoace sangerare vizibila. Eu la asta ma gandesc, probabil l-ai observat la scurt timp dupa eveniment.

29

pestisorul meu de guppy si-a  revenit nu mia are nimic la codita :apl ............dar am o alta problema ...caraselu meu sat mai mult la fundul apei si innoata haiotic ........  sad oare ce asi putea sa ii fac ..........sa schimb apa ...?/??? :pls

30

Un schimb de apa niciodata nu a facut rau (asta si daca parametrii apei sunt ok big_smile) este primul lucru care se face in orice situatie in care pestii nu se simt bine :fok

31

multumesc..............asa ma gandeam si eu ...

32

Buna, revin si eu cu o intrebare daca ma poate cineva ajuta,de ce pe substratul meu...incepe sa apara pete mroni dechise chiar si pe geam am cateva pete ..........poare fii treba de la lumina? eu am un neon de 18W la acvariu meu de 100l :fcry

Lumina e putina , posibil sa fie asta cauza , o poza ar fi buna ca sa ne dam seama despre ce este vorba .

34

poate sa fie de la lumina slaba,petele maronii??????

http://www.aquariumalgae.blogspot.com/
Ia vezi aici la "brown algae"ca din poze nu prea imi dau seama , cred ca este alga bruna cauza fiind o iluminare slaba si apare mai ales in acvarii nou intemeiate.Nu sunt sigur este doar o presupunere.

36 Editat de Gyany (2012-03-22 17:31)

:crap  multumesc pe sfaturi .........eu le las lumina aprinsa de la 7 dimineata pana la 9 seara chear si mai tarziu .............acum am sa incer sa o mai inchid ziua ....

37

o intrebare asi dori si eu cateva plante............dar aici sunt foarte  scumpe credeti ca rezista 3 zile pe autocar ....ca sa mi-le timita cineva din tara ????ma uit cu mare drag la pozele voastre care sunt pline cu plante sunt de vis............ :flove

38 Editat de mirceajifcu (2012-03-31 04:20)

Salutare Giany si bine ai venit! 18w sunt cam putini pentru acvariul tau, mai ales daca nu e lumina de calitate. Trebuie sa precizezi cum stai cu filtrarea, cu ce fertilizezi etc, pentru a primi sfaturi mai precise.
Legat de prima parte a topicului, eu personal schimb apa direct de la robinet, fara galeti si spal materialul filtrant direct la robinet, dar asta pentru ca cate doua doua filtre supradimensionate pentru acvariile pe care le am si nu am pesti foarte sensibili.
Mult succes!

Gyany A scris:

o intrebare asi dori si eu cateva plante............dar aici sunt foarte  scumpe credeti ca rezista 3 zile pe autocar ....ca sa mi-le timita cineva din tara ????ma uit cu mare drag la pozele voastre care sunt pline cu plante sunt de vis............ :flove

Romania - Italia 3 zile  :omfg ? Oricum, in mod normal rezista, dar cheia succesului sunt conditiile oferite de tine in acvariu, iar cu 18w nu ai cum sa ai plante de vis, sa nu mai zic de fertilizare. De preferat e sa cumperi din Italia , cauta pe internet (e-bay) sau chiar in magazine, chiar daca dai cu un euro mai mult, obtii plante de calitate si daca le oferi conditii bune, nu trebuie sa le cumperi lunar. Cauta niste plante easy si in conditii bune, iti vor umple acvariul.

40

buna.....am am cativa pui de guppy ....de 2 zile a fatat pestoaica .....cum put  sa ii tin si pe ei in aceelasi acvariu cu adulti ca nu am un altul mai mic, momentn pui sunt in fatatoare.......dar mi  se pare foarte mica pt ei.....poate cine sa imi dea un sfat ....bun. :pls .................nu vreau sa ii chinuesc  :fcry