Re: pareri pentru acvariul meu
Legione1923Eforie A scris:Intrebare : Daca merg cu bomba mai are rost sa mai pun picaturi de ferropol cu ferropol lichid in acvariu? Cat timp las bomba din poza sa scoata bule ?
Da. Ti-a zis mai sus un coleg , pe langa acel carbon, trebuie sa mai pui si alte minerale pentru a avea plante sanatoase. Feropol si Feropol 24 sunt fertilizare micro, eu pe langa ele mai pun easy life fosfo si nitro, dar pe baza testelor, ca daca te joci cu ele, te joci cu focul si cu algele.
Eu am luat pietris in doua acvarii cu 3-4 euro de 25 de kg, l-am spalat (unu 1,2mm si unu de 2-3mm) si e la fel de bun ca si shirakura red bee sand si dennerle garnelen kies, care au fost ... putin mai mult
. Conteaza sa pui un substrat de calitate, ca el hraneste de fapt plantele, nu pietrisul inert care il acopera.
Asa este,mersi de raspunsuri.Azi m-am apucat de resetare a intregului acvariu. Am cumparat un pietris culoarea nisipului de 3 mm si background negru. Am spalat bine acvariu de alge si cel mai mult mi-a luat "chelirea"plantelor de frunzele cu alge. Pe viitor as vrea sa mai cumpar niste plante fiindca o sa am goluri mari si vreau neaparat hc cuba sa pun in fata. In seara asta daca termin o sa pun apa in acvariu si-o s-o las la ciclat cu filtru mergand pana maine. Preventiv,e bine sa pun ceva algicid sa nu-mi mai apara alge?? mai am putin algol de la jbl si-o sa cumpar ceva esy carbo. Bitanu sa stii c-am cautat la Baumax quart si n-am gasit,avea doar marmura sparta de cca 4 mm si n-am luat...n-am gasit nici un pietris calumea care sa-mi placa,nici asta care l-am luat nu e cine stie ce dar macar e marimea buna pt plante 3mm. Ape limpezi!