241

Re: My small island

As vrea sa cumpar niste Parvula ce ziceti sa risc este mai usoara sau mai grea ca intretinere decat HC???

242

Desi parvula este cotata ca fiind mai usoara decat hc mie imi par cam aproapiate la cerinte , nu e mare diferenta intre ele .

243

Ok fiindca maine voi lua si un pot de parvula big_smile si cateva fire de HZ

244

Am pus niste riccia pe o piatra si ancistrusul meu a si sarit pe ea dupa 1 ora pe piatra nu mai era nici un strop de riccia o fi mancato oare???  mad  mad si mai am o intrebare nu stiu ce se intampla dar nu imi creste mosul adica se face ca niste fire de atza si nu mai creste,si cum pot reduce duritatea apei???

245

Nu stiu ce sa intamplat cu riccia sau de ce nu creste moss-ul , probabil lipseste ceva din apa (in cazul moss-ului). Inainte de a scadea duritatea trebuie sa faci niste teste ca poate totusi este in valori bune . Trebuie sa te interesezi de la alti acvaristi din Baia Mare cam cat are apa de la retea .Duritatea apei poate fi scazuta cu filtre de osmoza , sunt mai multe modele , firme , dar sunt cam piperate la pret .

246

Aha si prin alte metode cum pot sa micsorez duritatea???  :scry

247

Apa distilata sau apa plata cu calciu si magneziu mic (ca< 20mg/l , mg<7mg/l) pe sticla este scris rezultatul analizelor de laborator big_smile

248

Aha ok Marius mersi  :sok

249

Asa deci pana la urma am aflat prin surprinderea mea ca in Maramures si in Sibiu este cea mai moale apa din tara  :fbr deci apa nu este deloc dura ci numai buna pentru plante am intrebat 3 acvaristi,deci din moment ce in acvariul mic creste mossul de numa-numa si in cel mare ar trebui sa creasca,acum trebuie sa iau pe rand tot din acvariul mare sa vad care este problema big_smile

250

Am primit ceva plante noi big_smile si un mic update,am scos staurogoynele si am plantat elocharis parvula in acel loc+plante noi big_smile  :noroc  poze:

251

:fbr

252

Reusite poze  :fok abia astept sa vad un gazon de parvula dar ai grija ca este cam pretentioasa chiar daca se spune ca are cerinte mici si crestere rapida .

253

Incerc sa ii dau de capat acum si la HC,parvula si blyxa,apropo am vazut ca blyxa s-a cam topit mai ales varfurile si de cand am scos afara acele piatre calcaroase a dat alti pui din radacina(pui frumosi si sanatosi) acum astept sa creasca cu nerabdare big_smile
PS:ce frumos ar fi acvariul zic eu daca as pune si ceva moss,dar nu creste  :scry  :scry

254

E frumos si fara moss :sok

255

Da, e frumusel dar cu moss ar fi...  :sok  mult mai fain big_smile

256

la moss ii trebuie fosfor si va creste  :fok

257

vladxxl A scris:

la moss ii trebuie fosfor si va creste  :fok

Pana rezolvam treaba cu "fosforul" poate-ti faci drum si pe la rubrica Prezinta-te si prezinta-ti acvariul, sa ne puteam cunoaste si saluta civilizat wink

258

scz am intrat asa prin trecere paici, ca momentan nu prea ama timp insa am sa trec peacolo cnd o sa-mi fac acvariul big_smile

259

Am rafacut set-upul v-oi reveni cu detali wink

260 Editat de Pop Remus (2012-05-02 23:16)

Acvariu 60l Hailea f60:

Dimensiuni : L=58.5cm,l=30cm,h=40cm
Volum brut : 60 L
Iluminare :  1x24W PL 1x15W(uremeaza 2x24w osram 865 si 827)
Filtrare :Hailea HL-BT 400
Surse de incalzire : Resun 50w
Surse de racire :1 cooler de PC
Temperatura : 23-24 C
Sistem CO2 :JBL proflora bio 80
Substrat : nisip 2-3 mm natur+JBL kugeln 7+13 balls
Fertilizare :Macro+Micro
Decor:fundal negru,pietre necalcaroasa
Plante care vreau sa faca parte din proiect: Didiplis diandra, Blyxa japonica, Microsorum pteropus,  Rotala rotundifolia, Staurogyne repens, Echinodorus,hydrocotyle leucocephala,Ludwigia repens rubin , Cryptocoryne wendtii brown,Micrantheum umbrosum,Valisneria spirals,Barclaya longifolia,Linophila Sesilisfora,HC si ce se v-a mai vedea wink
Vietuitoare:xifo,guppy,neoni,scalari,ancistrus,cory,sae