Salut Florin,
Sa apuc sa am ceva timp liber si voi scrie pasii construirii acvariului/standului.
Poze:
25%

100%

Cu discusii mei speriati

Azi am montat prizele. Mai nou sunt si electrician .
Mai trebe manere la usi si sertare.
Am facut transferul de la 200 la 720. Se pare ca apa de la robinet inca nu si-a revenit deoarece discusii mei nu prea erau in "apele" lor dupa ce i-am introdus, cu toate ca am pus toata apa din acvariul lor initial. Am dat fuga la pet center si am luat un biotopol pentru 800 litri apa pe care l-am turnat in cei 500 litri prezenti in acvariu. Dupa asta, au si papat. Inca se invata cu pietris. Nu au vazut in viata lor altceva decat bazine sterile. A durat ceva timp pana sa realizeze ca mancarea pica printre pietricele si ca o pot manca de acolo. Ultima poza am facut-o la 20-30 minute de la introducerea lor in bazin. Acum sunt bine. S-au adaptat deja.
Incalzitorul de 250W nu prea face fata la capacitatea bazinului. Noroc ca urmeaza sa se incalzeasca de maine.
Trebuie sa cumpar un furtun pentru filtru deoarece este prea scurt cel pe care il detin.
Urmeaza sa completez pana sus zilele ce urmeaza. O fac incet pentru ca nu vreau sa sufere pestii din cauza ApaNova.
Ma gandeam sa nu mai astept fondurile si sa fac o bomba mare intr-un recipient de 10 litri. Pe langa asta, sa dau o fuga la Osram si sa iau 6 tuburi si 6 drosere si sa improvizez o imitatie de capac, doar asa temporar. Nu am rabdare.
Droserele pentru 80W or sa ma coste vreo 350 lei. Osram fabrica doar 1x80W mai nou. Nu reusesc sa gasesc 2x80W. Ceva ponturi?
Exista alternative mai ieftine?
Acvariul nu are burta sau daca are, e foarte mica ~1mm.
Spre final, ma declar multumit.
Cele mai ieftine sisteme CO2, fertilizanti, butelii, lampi la comanda, etc