Salut Cristi!
Ancistrus A scris: Referitor la lumina, ti-am spus in alt topic despre Osram 965 si 880, dar vad ca ai optat pentru 865 si 830, astea fiind combinatie pentru acvariu plantat. Cum ai facut comparatia intre Osram si JBL? Ai mai multe neoane de proba?
Am lasat pe tipul care a facut capacul sa imi puna el neoanele, el o zis ca stie el "combinabie" de lumina cu Osram. Cum toate cele 3 noane au facut 50 lei, nu a fost problema. Am vazut cum arata cu Osram, cel putin cele care sunt acum. Nu prea imi place.
De ce am facut comparatia cu JBL? Pentru ca toti colegii de aici mi-au recomandat JBL. Lumina de acum este o lumina prea alba, parca as lumina o camera, nu un acvariu. Mi-ar trebui o lumina mai calda, cu o tenta spre albastru ca sa iasa o lumina marina.
Nu am inteles cum ai facut cu nisipul... l-ai adaugat dupa ce ai umplut acvariul cu apa?
Ei aici a fost o distractie. Pe bune! Ma refer la faptul ca am stat cateva ore bune sa clatim nispiul si apoi sa il scoatem.
Eu i-am zis lui George sa punem prima oara nisipul si apoi apa, dar a insistat sa facem invers. Ulterior, cand a vazut ca s-a tulburat apa de nu vedeai la 1cm si-a dat seama ca nu a zis bine.
Prin urmare, da, nisipul a fost pus dupa ce am umplut acvariul cu ala
)
Ma rog, dupa ce am vazut noi ce a iesit, am golit acvatiul si am scos cam 6 saci de nisip (din 10). Si apoi am pus cateva din pietrele alea pe 2-3 nivele si am pus furtunul cu apa sa bata pe ele ca sa nu ridice nisipul si sa tulbure apa.
Mai baga pietre asemanatoare cu backgroundul
Sper ca cat de curand sa fac rost de pietre, era vorba ca luna asta sa mergem pe undeva pe la munte si sa luam pietre de rau. Vedem cum facem.
Referitor la filtru, l-ai lasat cu mediile filtrante cu care vine?
Da, este cu mediile originale, nu am schimbat nimic la el.
Furtunele cu care vine filtrul sunt un maxim de lungime la care va functiona la capacitate optima, daca pui furtune mai lungi ii va scadea debitul.
Ne mai trebuiau cred vreo 10cm de furtun, nu f mult, ca sa nu stea furtunele alea strangulate, asa ca am pus alte furtune, nu sunt cu mult mai lungi fata de originale. Sunt aproape la fix furtunele, problema este ca producatorul nu a intuit ca acvariul cu tot cu stand este foarte inalt la mine (80 cm standul + 60cm inaltime acvariu)=140cm
Conteaza foarte mult si ce inaltime este de la filtru pana la nivelul apei din bazin 
Am masurat acum, sunt cca 90cm de la nivelul filtrului pana la nivelul maxim al apei (acvariul plin).
Victoria este a celor care indraznesc mai mult!