Re: My small island
As vrea sa cumpar niste Parvula ce ziceti sa risc este mai usoara sau mai grea ca intretinere decat HC???
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » My small island
Pagini « 1 … 11 12 13 14 15 … 30 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
As vrea sa cumpar niste Parvula ce ziceti sa risc este mai usoara sau mai grea ca intretinere decat HC???
Desi parvula este cotata ca fiind mai usoara decat hc mie imi par cam aproapiate la cerinte , nu e mare diferenta intre ele .
Ok fiindca maine voi lua si un pot de parvula si cateva fire de HZ
Am pus niste riccia pe o piatra si ancistrusul meu a si sarit pe ea dupa 1 ora pe piatra nu mai era nici un strop de riccia o fi mancato oare???
si mai am o intrebare nu stiu ce se intampla dar nu imi creste mosul adica se face ca niste fire de atza si nu mai creste,si cum pot reduce duritatea apei???
Nu stiu ce sa intamplat cu riccia sau de ce nu creste moss-ul , probabil lipseste ceva din apa (in cazul moss-ului). Inainte de a scadea duritatea trebuie sa faci niste teste ca poate totusi este in valori bune . Trebuie sa te interesezi de la alti acvaristi din Baia Mare cam cat are apa de la retea .Duritatea apei poate fi scazuta cu filtre de osmoza , sunt mai multe modele , firme , dar sunt cam piperate la pret .
Aha si prin alte metode cum pot sa micsorez duritatea??? :scry
Apa distilata sau apa plata cu calciu si magneziu mic (ca< 20mg/l , mg<7mg/l) pe sticla este scris rezultatul analizelor de laborator
Aha ok Marius mersi :sok
Asa deci pana la urma am aflat prin surprinderea mea ca in Maramures si in Sibiu este cea mai moale apa din tara :fbr deci apa nu este deloc dura ci numai buna pentru plante am intrebat 3 acvaristi,deci din moment ce in acvariul mic creste mossul de numa-numa si in cel mare ar trebui sa creasca,acum trebuie sa iau pe rand tot din acvariul mare sa vad care este problema
Am primit ceva plante noi si un mic update,am scos staurogoynele si am plantat elocharis parvula in acel loc+plante noi
:noroc poze:
:fbr
Reusite poze :fok abia astept sa vad un gazon de parvula dar ai grija ca este cam pretentioasa chiar daca se spune ca are cerinte mici si crestere rapida .
Incerc sa ii dau de capat acum si la HC,parvula si blyxa,apropo am vazut ca blyxa s-a cam topit mai ales varfurile si de cand am scos afara acele piatre calcaroase a dat alti pui din radacina(pui frumosi si sanatosi) acum astept sa creasca cu nerabdare
PS:ce frumos ar fi acvariul zic eu daca as pune si ceva moss,dar nu creste :scry :scry
E frumos si fara moss :sok
Da, e frumusel dar cu moss ar fi... :sok mult mai fain
la moss ii trebuie fosfor si va creste :fok
la moss ii trebuie fosfor si va creste :fok
Pana rezolvam treaba cu "fosforul" poate-ti faci drum si pe la rubrica Prezinta-te si prezinta-ti acvariul, sa ne puteam cunoaste si saluta civilizat
scz am intrat asa prin trecere paici, ca momentan nu prea ama timp insa am sa trec peacolo cnd o sa-mi fac acvariul
Am rafacut set-upul v-oi reveni cu detali
Acvariu 60l Hailea f60:
Dimensiuni : L=58.5cm,l=30cm,h=40cm
Volum brut : 60 L
Iluminare : 1x24W PL 1x15W(uremeaza 2x24w osram 865 si 827)
Filtrare :Hailea HL-BT 400
Surse de incalzire : Resun 50w
Surse de racire :1 cooler de PC
Temperatura : 23-24 C
Sistem CO2 :JBL proflora bio 80
Substrat : nisip 2-3 mm natur+JBL kugeln 7+13 balls
Fertilizare :Macro+Micro
Decor:fundal negru,pietre necalcaroasa
Plante care vreau sa faca parte din proiect: Didiplis diandra, Blyxa japonica, Microsorum pteropus, Rotala rotundifolia, Staurogyne repens, Echinodorus,hydrocotyle leucocephala,Ludwigia repens rubin , Cryptocoryne wendtii brown,Micrantheum umbrosum,Valisneria spirals,Barclaya longifolia,Linophila Sesilisfora,HC si ce se v-a mai vedea
Vietuitoare:xifo,guppy,neoni,scalari,ancistrus,cory,sae
Pagini « 1 … 11 12 13 14 15 … 30 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » My small island