321

Re: Acvariul meu

Am cam toate algele verzi posibile lol ciano,gsa,green water,hair algae. Sper sa-mi revin din lovituri si sa mai salvez cate ceva. Ma duc la un  vecin sa cer niste salcie, dar ce sa-i spun ?... ca sf.Gheorghe a trecut  lol  lol  lol

322

Era buna si o lampa UV.

323 Editat de MariusMinu (2012-05-16 15:47)

Nu am lampa UV trebuie sa ma bat in stil low tech cu algele astea, deocamdata am pus un brat de craci de salcie+ lumina oprita +schimburi de apa.

324

Ai facut un greenwater ideal pentru endleri big_smile
   Stiu ca ajuta crengile de salcie si sper sa scapi cat mai repede de verdeata aia :fok

325

Pacat ca ai asa de multe alge,imi pare rau  sad

326

lol  neutral  Nu imi vine sa plang wink zic ca imi pare rau pentru ca este un acvariu frumos wink si imi pare rau ca s-a umplut de alge neutral aia spuneam eu wink ^:)^

327 Editat de dinescu tiberius (2012-05-16 17:11)

mariunse si eu era sa patesc asa ca tine..... nu am mai avut timp  de acvariu mai deloc in ultima vreme si am observat o alga pe substrat... am facut teste la apa .... po4 era foarte mare  iar no3 cam 50 .. am facut 2 schimburi de apa cate 50% am incercat sa mentin parametrii apei la nivel , observ ca a inceput sa-si revina acvariu... dar al tau a luat-o din loc rau de tot.. daca nu reusesti mai bine faci un nou setup pentru ca oricum era la inceput

328

MariusMinu A scris:

Am inlocuit si ultimul neon , deci de azi am 3xt5 39w.Acum sa vad ce zic plantele .

Si plantele......s-au gandit sa dea in alge.
Nu-mi vine sa cred ce ai tu in acvariu acum. Pe pagina 15 aveai niste poze de mare spectacol si acum........ mad

P.S.
Daca ma trezeam cu asa ceva....dupa atata munca......ma mai gaseai la sectiunea ciclide. (nisip si bolovani)  lol

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

329

bitanu A scris:

,,
  M-i se pare mie Marius, in coltul dreapta jos, pe matasea broastei, este chiar o broasca?!  lol  lol  :sevil

Eu am avut impresia ca vad niste mormoloci in stanga...  lol  lol  lol

P.S.
Ce oameni......bai nene......

P.S. 2
Lasa Marius ca o scoti tu la ......apa limpede.

"Rabdarea este....pasiune imblanzita."

pacar Marius chiar imi pare rau; acvariul tau era al doilea cel mai frumos de pe site! Bitanu rules desigur dar macar observi ca sunt sincer.

daca locuiam in acelasi oras ma ofeream sa te ajut poate-mi ieseau si mine ceva plante si satisfactia ca ajut un om ... asa e mai greu.

ape limpezi si asculta colegii de pe aici ... unde-ai facut asa minunatie o data, poti sa o faci de sute de ori ... totul incepe cu prima planta pe care o scoti si o bagi la tratament anti-alge!  apropos Constapur de la Sera merge bine am vazut eu cand am avut gris in acvariu si chair nu afecteaza cresterea plantelor dar mananca algele binisor in 2 -3 saptamani (adica o ciclare) sau repet asa am vazut eu cel putin! fac o analogie intre acvarii si apartamente ... chiar daca apartamentele sunt la fel la fel la mine miroase intr-un fel si e o anumita cantitate de fum de tigara si la vecinu e altfel ca eu si vecinu suntem diferiti pana la urma! asa si cu acvariile zic eu ... e greu sa dai sfaturi cand nu e bazinul tau !

P.S. sunt prea somnoros si obosit sa mai editez greseli sad

Audaces fortuna juvat semper fidelis

www.acvariidevis.ro/forum/topic/14092

331

M-am amuzat copios la cele spuse de nenea Bitanu  lol  lol  lol
Stati linistiti ca stiu care a fost cauza si sper ca in cateva zile sa-si revina (speranta moare ultima  roll  ) Deja am facut schimburi masive de apa si in functie de rezultate vad daca mai continui cu schimburile de apa . Am facut teste no2-0, no3-20 deci pestii o duc bine, crevetii au cam disparut din acvariu, am mai gasit doar 5 si m-am gandit sa le fac un acvariu dedicat poate reusesc sa am si eu mai multe ganganii din astea  big_smile
Multumesc tuturor pentru sfaturi  ^:)^

332

Ar fi o idee buna sa mai faci un "nano" pentru creveti big_smile bafta cu algele  :fbr

333

Mersi Remus !
Hai ca era sa uit ...daca este cineva care totusi doreste niste alge sa stiti ca dau 4 la pret de 3  lol , nu va sfiiti, doar sa-mi spuneti si va servesc cu cea mai mare placere  :sevil

334

Asa e vorba romaneasca cu doua intelesuri  :noroc

335

Buna Marius!

Vine si eu cu o idee...

Folosesti apa de la robinet pentru schimburi?
Daca da testeaz-o si pe aia.
Este posibil ca parametrii apei de la retea sa fluctueze in functie de sezon si atunci de acolo sa fi aparut problema ta.

Life is better with animals... Life is better with friends

Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.

336

Multumesc  pentru sfat ! O sa fac teste la apa care o pun in acvariu posibil sa fie si de acolo plus lumina schimbata .

ti-am spus eu mariuse ce poate fi.... eu zic ca aia e cauza 100%

338

Asa e Tiberius  :sok
Sper sa salvez setarea ca-mi este lene sa o iau de la cap :-

339

Pana la urma i-am dat reset dar tot nu am scapat de apa verde, am facut schimburi de apa 50%pana la loc comanda(ca tot vorbeam de militarie lol) bete de salcie, lumina oprita 4 zile cam tot ce am putut sa fac si eu dar alga asta se tine scai  :stupid

Intre timp am reusit sa bricolez si eu un reactor extern de co2 insa am avut ambitia ca apa sa nu intre in contact cu bronzul asa ca la interiorul celor doua reductii de bronz am bagat fortat furtun de pvc, iar restul imbinarilor sunt de plastic. Pe intrarea de co2 am pus o valva unic sens de boiler in cazul ca se intampla ceva cu bomba sa nu-mi curga apa. Filtrul va fi inlocuit cu unul mai mare daca vad ca randamentul este scazut.

340

Nasol ce patisi. Cred ca-i un trend dat si de temperaturile ridicate. La mine nu am avut apa verde dar observ ca se duce in directia aia.

Ca idee, si iesi mai ieftin decat sa cumperi ansablul cu totul poti sa-ti iei un neon black light micut. Il pui cu filtrele ca ar trebui sa fie de ajuns pentru cat trece prin furtun. Zic si eu, n-am incercat, nu stiu daca neonul black light emite UV-C, radiatia criminala wink