sfatu meu....nu te speria in legatura cu melci...
eu am in acvariu 3 tipuri de melci : galbejiti cum ai si tu...alti f micuti( dar asta e dimensiuena lor ) si al treilea tip..melci de substrat (cu cochilia mai alungita)...
am incercat sa obtin un perete cu java moss...tot la fel intro plasa. Pe un geam lateral (nu cel din spate ..un lateral mic..ca nu aveam destul java moss) am facut la fel ca tine....am tot pus java moss intro plasa...si in functie de cantitatea lui schimbam plas...oricum nu conteaza asta....
la un moment dat am avut invazie de alge
...acum sa povestesc cum reactionau melci...tot timpu gaseam macar un galbejit pe acolo dar intre timp am scapat de alge datorita melcilor....si acum am tot geamu acoperit cu java moss( in fine mai trebuie sa creasca un pic) dar cand am avut invazia de alge avea cam jumatate cat am acum
oricum plantele daca sunt acoperite de alge vor muri ! deci aveam de ales sa las melci sa isi fac treaba....sau sa ma uit cum algele acapareaza acvariul ( nu sunt adeptul solutiilor din comert pt indepartarea algelor)
acum pt tine....sugestii ...daca melci considerau riccia hrana ..erau toti tot timpu pe ea...de ce sa plece de acolo cand aveau sursa de hrana la botul lor( mai ales ca vb de melci...deplasarea capitol la care melci "fug"). De aceea si sfatu meu...relax.....mai stai si observa evolutia acelei maini de riccia....
nu te stresa sa zici ok..daca alti zic ca in 2 sapt ricci ar trebuie sa creasca astfel incat sa acopere plasa....depinde de valorile nutrientilor+temperatura+lumina+ph+duritatea in acvariul tau
calitatile unui acvarist....rabdare si spirit de observatie