In calitatea pe care o am, sint foarte atent la exactitatea informatiilor care apar pe acest forum (in masura in care cunostintele mi-o permit) si de aceea am apreciat in mod deosebit acest subiect.
Din pacare, sunt inca multi useri care, datorita lipsei de cunostinte si a incapacitatii de a filtra informatia, se lasa derutati (comportament replicat si in viata de zi cu zi), in anumite circumstante.
Ca sa incercam sa punem adevarul acolo unde ii este locul, cei de la Seachem nu v-au raspuns dvs. personal, ci au raspuns unei persoane care a intrebat ceva destul de general, nefacind trimitere la cazul dvs. particular, acela de a creste in exclusivitate plante, fara alte vietuitoare prezente in respectivele bazine. In consecinta, raspunsul mi se pare corect, chiar daca are o doza de marketing firesc, doza prezenta in comportamentul tuturor celor care vind ceva.
Am stiut/intuit de la inceputul discutiei ca nu veti putea fi convins de "beneficiile" Matrix-ului, care pentru dvs. este inutil, de aceea va sunt recunoscator ca ati deschis acest subiect, cu scopul de a creste nivelul discutiilor de pe acest forum, scop atins cu brio.
In privinta chiller-ului nu stiu ce sa spun, ma gindesc ca totusi sunt oameni care prefera sa se deplaseze cu masina personala (situatie costisitoare), decit sa apeleze la transportul in comun...
In esenta, modul in care ne rezolvam problemele, tine in primul rind de disponibilitatea noastra financiara, aspect care se materializeaza si intr-o oarecare comoditate data de posesia banilor. De aceea cred ca unii prefera sa utilizeze un chiller, in loc sa-si includa in program manipularea periodica a cuburilor de gheata! 
Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!