Re: My small island
Sper sa fie de la schimbul de apa, nu de la acvariu. Bafta!
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » My small island
Pagini « 1 … 18 19 20 21 22 … 30 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Sper sa fie de la schimbul de apa, nu de la acvariu. Bafta!
Momentan vad ca nu mai curge dar s-a unflat blatul de sub el cu vreo 2-3mm in coltul drept in fata maine il chem pe ala care mi-a facut suportul la mine acasa,golesc apa in bidoane si mai las numai 5-10 cm si pestiii ii pun toti in bidoane,iau acvariul de pe suport,il pun pe covor schimba nenea blatul de 18 mm care s-a unflat il pune inapoi si pun inapoi acvariul pe el si intre acvariu si blat,as pune ceva material sau ceva polistiren ff substire
Eu am pus doua randuri de folie din aia care se pune sub parchet de 3 mm fiecare.
Pad-urile care se pun sub acvariu au urmatorul rol:
- compensarea eventualelor denivelari ale standului
- compensarea deformarii fundului in urma incarcarii acvariului peste limite (decoruri grele, localizate in zona centrala)
- absorbtia socurilor suportate de fundul acvariului, in cazul exercitarii unor presiuni accidentale, asupra acestuia (amplasarea decorurilor grele, operatiuni de sadire a plantelor cu gabarit mare, care necesita exercitarea unor presiuni mari)
- absorbtia socurilor provocate de eventualele miscari ale acvariului (seisme, miscari ale standului, etc.)
Pad-urile trebuie sa aiba o consistenta adecvata, cele mai bune fiind cele dedicate (JBL) sau cele confectionate din izopren, folosit ca izolator termic. Ar mai fi polistirenul expandat cu grosimi intre 5 - 20 mm, depinzind de marimea acvariului. Pad-urile confectionate din materiale prea moi (burete) sau prea tari (materiale plastice), nu sunt eficiente.
maine il chem pe ala care mi-a facut suportul la mine acasa,golesc apa in bidoane si mai las numai 5-10 cm si pestiii ii pun toti in bidoane,iau acvariul de pe suport,il pun pe covor schimba nenea blatul de 18 mm care s-a unflat il pune inapoi si pun inapoi acvariul pe el si intre acvariu si blat,as pune ceva material sau ceva polistiren ff substire
Daca tot faci operatiunea asta, recomandat ar fi sa golesti de tot acvariul si sa verifici bine lipiturile si geamul de fund, pe timp de vara nu prea merge varianta cu condensul, sau apa scursa la schimb!
O varianta pentru pad-ul de sub acvariu mai este si "covorul de baie", cel gumat care se gaseste la metru. Asta permite si aerisirea de sub acvariu, impiedicand acumularea de umezeala.
Acvariul Hailea are niste picioaruse de 5mm sub acvariu ca sa poate circula aerul pe sub el eu cred cand am schimbat apa stiu a curs mult din galeata si s-a prelins pe acvariu si a intrat sub el si acuma cred ca vine inapoi
,voi ce ziceti blatul de pal de 18 mm de sub el pentru ca in coltul din dreapta fata s-a unflat cu 2-3mm
sa il schimb sa sa il las asa?
Poti sa pui o poza sa vedem daca respectiva zona unde s-a umflat pal-ul afecteaza siguranta la stand/masa ori se intinde si sub acvariu. Daca este vorba doar de estetica poti sa o lasi si asa pana la noi ordine.
Acvariul Hailea are niste picioaruse de 5mm sub acvariu ca sa poate circula aerul pe sub el
Pai daca are picioruse de ce ne-ai mai intrebat ce sa bagi sub acvariu? :omfg
intre acvariu si blat,as pune ceva material sau ceva polistiren ff substire
eu cred cand am schimbat apa stiu a curs mult din galeata si s-a prelins pe acvariu si a intrat sub el si acuma cred ca vine inapoi
Asta e maxima Chiar sunt curios ce temperatura ai in camera cu acvariul de ai ajuns la formula asta
) poi are piciaruse da is mici si daca se crapa sau mno cum nu ii unflat intr-o parte de aia ziceam sa pun ceva moale sub el
sunt vreo 25-26 grade in casa si afara vreo 36
)
In sfarsit reusesc sa cresc Blyxa japonica ,acvariul vad ca nu mai curge urmeaza sa schimb blatul de sub el
Este bine ca nu iti mai curge apa de la acvariu . Blyxa arata foarte bine :fok
Multumesc Marius,oricum cred ca urmeaza un nou proiect de 300l 120x50x50 dar inca nu este nimic batut in cuie
Foarte frumos :apl vad ca perleaza super bine plantele. Felicitari Remus !
Multumesc frumos,plantele arata super bine,dar plantele sunt aranjate cam aiurea prin acvariu deoarece urmeaza un acvariu de 300l...
Plantele o duc extrem de bine si nu am probleme cu algele acvariul s-a facut junga
pozele sunt de 3 zile dar ieri a fost un triming
Uploaded with ImageShack.us
Foarte frumos..........o adevarata "jungla" :sok :sok :sok
Felicitari.... :apl :apl :apl
foarte frumos Remus folosesti Co2 sau fertilizant?
Reusit acvariul ! Plantele arata din ce in ce mai bine :fok
Pagini « 1 … 18 19 20 21 22 … 30 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » My small island