Re: Acvariul meu
Debitul filtrelor este calculat de producator cu filtrul gol, fara material filtrant. Este si normal, daca tu alegi sa-l umpli cu vata de perlon si altcineva cu inele ceramice, vor fi diferente mari de debit.
Nu esti autentificat. Inscrie-te sau autentifica-te.
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Acvariul meu
Pagini « 1 … 18 19 20 21 22 … 89 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Debitul filtrelor este calculat de producator cu filtrul gol, fara material filtrant. Este si normal, daca tu alegi sa-l umpli cu vata de perlon si altcineva cu inele ceramice, vor fi diferente mari de debit.
Am spus ca nu ma astept la mari modificari in ceea ce priveste debitul filtrului pentru ca am furtunule transparente si vad atunci cand incepe sa se depuna mizerie pe interior dar se pare ca in zona robinetilor este locul cel mai predispus la opturare din cauza mizeriei. Am refacut masuratoarea si acum am 360 l/h cu lampa uv montata, deci m-am inselat. Debitul cred ca este oarecum normal avand in vedere ca mediile de filtrare sunt incluse si inaltimea la care urca apa.
Multumesc Technics ^:)^ daca nu-mi atrageai atentia ramaneam cu gandul ca filtrul are un debit atat de mic :fcry
ps asa este Cristi, acum m-am lamurit mai bine. Multumesc ^:)^ !
Eu am mediile filtrante originale, doar ca din cand in cand mai pun perlon un strat peste buretele de la sertarul de sus. Cand am facut masuratoarea nu aveam perlonul pus. Furtunele au diametrul de 16 dar cel mai mic diametru este la robineti. Nu prea as vrea sa renunt la robineti ca ii folosesc cand spal filtrul (ii inchid sa nu curga apa care se afla pe furtun), iar altii mai mari nu se potrivesc cu iesirile filtrului. Spray bar nu folosesc ca jetul nu este suficient de puternic sa invarta bulele de co2, difuzorul de co2 fiind pe latura cealalta (la 1 metru de iesirea filtrului). Tot asa folosesc si eu un simplu cot pe retur. Ma gandeam ca in momentul in care voi face un stand nou sa pun filtrul in asa fel incat sa impinga cat mai putin, in felul asta cred ca debitul va fi mai mare.
Parerea mea este ca, in cazul unui filtru care vehiculeaza cel putin 2 x cantitatea de apa din acvariu/ora, avem de a face cu o filtrare buna. Conditia insa, este calitatea filtrarii (mediile filtrante), care trebuie sa fie de cea mai buna calitate.
Inca un motiv pentru care nu ar trebui sa fim obsedati ca debitul filtrului sa fie foarte mare, este efectul debitului apei asupra coloniilor de bacterii, formate in filtru. Cu cit debitul va fi mai mare, cu atit bacteriile vor fi deranjate mai mult.
Amplasarea filtrului la un nivel prea mic fata de nivelul acvariului nu va avea ca efect sporirea debitului, principiul de functionare al filtrelor externe se bazeaza pe gravitatie, forta caderii apei in filtru este amplificata de turbina.
Marius, inchisul robinetilor n-are a face cu decuplarea furtunelor din filtru.
Robinetii sunt pentru ajustarea debitului, cand desfaci tot ansamblul din filtru (rotesti cheita aia mica) se inchid niste valve care opresc apa de pe furtun astfel ca poti sa nici n-ai robinetii ca tot poti sa decuplezi furtunele linistit.
Am inteles, este bun debitul actual (360 l/h la acvariu de 160 l) ramane sa mai fac ceva modificari la mediile de filtrare, poate sa pun un sertar cu siporax sau ceva de genul ala, inca nu sunt hotarat. Referitor la amplasarea filtrului daca acesta lucreaza si datorita gravitatiei inseamna ca va ramane in actuala pozitie. Multumesc de precizari d-le Radu ^:)^
Daniel, eu desfac furtunele cu robineti cu tot din zona acelei piulite(marcate in poza) ca imi vine mai usor. Intreg ansamblul nu l-am mai desfacut de vreo 6 luni, dar la prima spalare o sa umblu si acolo sa curat, bine ca mi-ai spus :fok ca uitasem complet de zona aia.
Pai da, el e gandit sa fie desfacut cu totul ridicand pargia din mijloc, dintre furtune. Dupa aia ridici cheita si o rotesti invers acelor de ceasornic la 90 de grade si ar trebui sa iasa tot blocul ala oval negru. Cand rotesti cheita aia se inchid niste valve si se deblocheaza ansamblul astfel incat sa-l scoti.
Eu asa am procedat de fiecare data cand am curatat filtrul.
Asta este parerea mea, daca sunt si alte pareri, rugam colegii sa si le spuna!
Ambele modalitati de dezasamblare a furtunelor, in caz de intretinere, sunt corecte. Mai buna mi se pare cea propusa de danielt, astfel evitindu-se uzarea filetelor si oringurilor, in maniera propusa de Marius.
Eu as avea de adaugat la ce a spus Dl. Radu ca nu e indicat sa faci confuzie intre filtrarea apei si debitul/circularea ei. Poti sa ai un curent slab in bazin dar din punct de vedere al filtrarii sa fii ok. Spun asta dupa ce mi-am curatat acvariul cu doua eheim 2012 pentru ca EX1200-ele nu facea curent destul de puternic sa antreneze depunerile de pe plante sau din Blyxa.
Poate vorbesc prostii dar asta am incercat pe pielea mea iar acum problema-i rezolvata.
La inceput desfaceam cu tot blocul respectiv, saltam parghia si iesea cu totul dar locul fiind cam stramt atunci cand saltam parghia lovea in piulitele de langa robineti (pe care le desfac eu acum) si nu reuseam sa o ridic complet din cauza asta nu puteam sa extrag blocul fapt care ma cam scotea din sarite si fortam. Am zis sa nu-l stric de tot si am gasit varianta cu acele piulite, stiu ca nu este cea mai buna dar dintre doua rele am ales-o pe cea mai mica.
Referitor la filtrare am in gand si eu aceeasi varianta cu doua filtre, dar mai dureaza pana o pun in practica.
Avand in vedere ca trebuia sa stau cu doua acvarii in camera pe caldura asta am facut cateva schimbari.
1 Am donat toti pestii cu exceptia ancistrusului si a puiului de MG.
2 Am bagat crevetii (cam 60 de pui + cativa maturi) in acvariul de 160 l
3 Acvariul de 45 litri a fost desfiintat.
4 Fortat de imprejurari in perioada cand aveam green water si faceam schimburi dese am bagat apa de la robinet.
Urmeaza sa cumpar inca vreo 3-4 ancistrusi ca vad ca sunt singurii pesti care nu au treaba cu puii de crevete si pe care il pot gasi in orasul asta.
Aici gasesti numai saormarii, bancomate si farmacii fereasca Domnul sa-ti trebuiasca vreun droser sau neon (am gasit neon power glo, cred ca e plin Giurgiu de acvarii de apa sarata)
Pun si o poza cu un pui de crevete la datorie.
Zilele trecute am luat rezerva la testul de fier si am facut un test, culoarea era atat de slaba incat abia se distingea (fe = 0,02 ppm)am pus micro pana testul a aratat fierul 0,2ppm si plantele parca si-au mai revenit. Stiam eu ca lampa UV distruge fierul si din cauza asta fertilizam zilnic dar puneam prea putin...Sper ca in curand sa revin cu poze mai bunicele cu toate ca am KH 18
Poza asta a fost facuta pe 28 mai, puii iesiti din icre au crescut destul de repede...
Astazi am vazut o femela din acea generatie care are deja icre plus altele care au saua formata. Deci in doua luni rcs ajung din stadiul de icre proaspat formate la stadiul de creveti maturi (buni de reprodus). Poate reusesc maine sa-i trag o poza
Bravo Marius,mie nu stiu de ce dar incep sa imi moara creveti si nu mai vad nici o femela cu oua :scry
Mersi Remus ! Sa stii ca asa pateam si eu inainte sa-i mut in bazinul ala mai mic, nu se mai inmulteau si mureau pe capete. cauza cred ca era duritatea prea mica, in lipsa calciului nu-si mai pot forma exoscheletul si citisem pe undeva de la kh 4 in jos nici nu se mai inmultesc. Poti sa-ti dai seama daca este cauza lipsa calciu in apa urmarind daca mai sunt exoschelete in apa.Cand i-am mutat pe ai mei in bazinul de 45 l si am pus apa de la robinet (gh 20) intr-o saptamana au naparlit toti, iar in bazinul mare nu mai vazusem exoschelete de cateva luni din cauza duritatii prea mici. Mai pot fi si alte cauze...no2 sau nh4 cu valori peste limita.
:hug :hug :hug Deci aceasta este cauza aha acum inteleg...poi nu prea vedeam scheletul ala prin apa ci vedeam crevetii morti in scheletul ala adika cred ca cum nu au avut calciu au murit in chestia aia,acum am luat de la farmacie Calciu carbonic 20g in pliculet si l-am dizolvat in 250ml apa,cam cati ml sa pun oare ai ceva idee???
Scuze daca am facut offtopic
Nu stiu daca este bun calciul de la farmacie si nu sunt sigur care este cauza mortalitatii crevetilor tai dar daca totusi nu ai mai vazut exoschelete in apa mai bine cauti ceva produse la pet shop am citit de un produs crusta fit dar cred ca gasesti si alte produse similare, sau poti pune o piatra calcaroasa dar trebuie sa faci teste de apa sa vezi cum stai cu gh , kh.
Eu as fii 99.99% sigur ca asta este cauza,mai stiu un acvarisit care le punea calciu carbonic la creveti este de acela fara vitamine si fara alte chestii este pur sau cum se spune apa de la retea are undeva intre 4 si 7 duritatea carbonica dar am sa pun si o piatra calcaroasa sa vedem ce se intampla :pls
Cu acvariul ce mai faci ceva noutati dar ceva poze :acv :sok
Bine atunci succes cu micutii !
Cat despre acvariul meu vad ca isi revine, am scapat de alge in mare parte, plantele cresc cam incet iar pe unele le-am pierdut din cauza duritatii cam mari a apei de la robinet. Cel mai important este ca vad ca merge bine o planta de gazon si crevetii o duc binisor.
Ce planta de gazon? si ceva poze ne areti si noua :noroc :smoke
Pagini « 1 … 18 19 20 21 22 … 89 »
Trebuie sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a putea adauga un mesaj
Acvarii de Vis » Sa facem cunostinta! » Acvariul meu
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.