Calculul la iluminarea unui acvariu se face in felul urmator:
-Capacitatea acvariului - in cazul tau 100l
-Cat pietris (nisip) ai folosit ca substrat calculat in litri, care se scad din volumul acvariului...Sa zicem 20 de litri de substrat
-Cat ocupa filtrul, incalzitorul, plantele si pestii (da asta conteaza ceva mai putin, sa zicem undeva la 3 litri)
-si mai ramai cu 75-80 de litri
-75 de litri inseamna 75 de W pentru o iluminare buna
Acum vezi ce neoane ai si cu ce mai treuie sa completezi in functie de wati, ar trebui sa ai 1w/l de apa !!!
Iluminarea se face in mai multe feluri, de preferat e sa-ti achzitionezi doua prize programaile (electronice) si pui doua neoane pe o priza si doua pe cealalta priza. Eu merg cu iluminat la 10 ore pe zi in felul urmator: doua neoane pornesc la 8 dimineata si se opresc la 18, iar al doilea set de neoane pornesc la 10 si se opresc la 20, in felul asta imiti rasaritul si apusul...
Din ce zici tu ai numai 36W... Daca mai pui inca doua tuburi si ar fi bine sa cauti doua tuburi T5 daca tot dai un ban (duc pana la un an, un an jumate fata de tuburile T8 care dureaza in jur de 8-9 luni)
Incearca sa inlocuiesti filtrul intern cu unul extern, preferabil un JBL e900(incarcat cu siporax si ceva perlon) si ori faci un skimmer acasa, gasesti modele pe net, ori cumperi unul, asta are rolul de a curata suprafata apei.
Trebuie sa ai grija la fertilizare, gasesti pe net, chiar si aici pe site micro si macro nutrienti pe care ii cumperi si fertilizezi cat iti explica tipul care iti vinde.
Mancare la pestisori sa dai de doua ori pe zi si nu foarte multa, iar apa sa o schimbi in fiecare saptamana cam o treime din acvariu, adica scoti din ea cam 30 de litri si completezi cu apa de la robinet(nu o lasi la decantat sau alte prostii)care are un PH de 7-7,5, iar clor e foarte putin si iese din apa in cateva zile(2-3zile), eu de obicei o schimb duminica. Temperatura sa nu-ti depaseasca 24 de grade, dar cum a fost vara asta se duce si in 28-30 de grade, depinde si unde stai si conditii ai in casa(aer conditionat, etc). Unii folosesc racitoare de apa care sunt foarte scumpe(1500-2000 ron) si nu se merita, altii monteaza ventilatoare gen celor de la calculator cu o sursa de 12v mascata undeva, altii pun sticle de apa la congelator si dupa ce ingheata le pun in acvariu.
CO2-ul e benefic plantelor cat timp ai lumina in acvariu, ele respira CO2 si elibereaza oxigen (efectul de pearling), pe timp de noapte, plantele elimina CO2 si nu mai asimileaza, asa ca aditia de CO2 pe timp de noapte e inutila.
Ideal ar fi ca sa iei o butelie de co2 (reancarcabila)macar de jumatate de kg cu un reductor, te ajunge undeva la 250 ron fara transport, iar reactorul ar trebui sa fie unul extern, asta in cazul in care ai filtru extern. Acesta se face din filtru de apa care il gasesti sub chiuveta si detaliile le gasesti tot pe net (reactor extern DIY pe Google.ro)
Sfaturi sunt, acum depinde de bugetul tau si de cat de pasionat esti ca sa investesti banuti intr-un hobby placut...Eu am cheltuit recent in jur de 7000 ron pe multe dracii... :scool Cu toate ca nevasta-mea e cam asa 
Ce simpla mi se parea acvaristica pana sa dau de voi......