41

Re: incercare de nano-scaping

am si eu o intrebare:are ceva daca folosesc un traseu mai lung de la bomba pana la acvariu(~2m)?!

42 Editat de adrian88 (2013-01-26 02:12)

Salut,
Poti sa pui si 10m numai sa ai presiune ''in instalatie''.
Nu este aceeasi problema ca la balasturile electronice unde lungimea firelor pana la lampile fluorescente nu trebuie sa depaseasca ~_m.

Ofera sfaturi nu jigniri!

43

am mai facut rost de cateva plante(din nou,multumesc remus :sok ) pe care o sa le folosesc pentru perioada de inceput.pe parcurs o sa ramana parvula ca gazon,blyxa ca planta de mijloc(e intr-o stare nu prea buna,dar sper sa isi revina) si ma mai gandesc la ceea ce o sa constituie o tufa in coltul stanga spate,dupa radacina.

44

Si totusi cioata aia o lasi asa sexi?Nu ai tragi si ei o lenjerie de moss?

Bun venit in Romania! Dati-va ceasul cu 100 de ani inapoi!

Are dreptate colegul din Craiova mai Octaviane ... umbli cu cioata goala prin public pe forum ? Ca difuzor de CO2 ai pus vata intr-o bucata de seringa sau nu vad eu bine ? In caz ca da, se murdareste repede vata ?

Audaces fortuna juvat semper fidelis

www.acvariidevis.ro/forum/topic/14092

46 Editat de octavian (2013-01-28 16:02)

cioatei o sa-i pun doar un chilotel,eu vreau de phoneix moss.personal imi place sa se vada si lemn in acvariu,asa ca nu o sa o acopar pe toata.dar toate acestea cu timpul,sa inceapa planteala sa isi dea drumul si sa se stabilizeze cat de cat acvariu.
sergiu,ai vazut bine.asta e o improvizatie la difuzorul de co2,ca la mine e criza frate!.  :pls  big_smile intradevar,se colmateaza vata cam repede si cu timpul o sa scoata mai mare.asa pateam eu la acvariu de 100l,dar atunci bagamsi 3-4 b/s,acum cam 2 la secunda

L.E.scuze am gresit.de fapt e o bula la doua secunde

47

Mai nu va mai legati de cioata lui Octavian,va rog frumos.Acea cioata este pusa strategic acolo,este o rampa de lansare pentru creveti.Mai ies si ei din acvariu la o bere.... Doamne cata "rautate"....  big_smile

48

Octavian nu ai incercat si cu filtru de tigare ?
  ies bule ft mici
     :crap

Hey Fishy!!! Your So Fine; Your So Fine; You Blow My Mind

49

remusica,sa sti ca m-am gandit si la asta...ma mai gandeam ca,eu fiindca bag CO2 la bomba sa nu se axfisieze saracii creveti,sa mai iasa la aer lol
gty,eu nu fumez...am incercat o data cu filtru de tigara si nu am fost incantat asa de mult...nu e diferenta mare,oricum.plus ca dintr-un pachet de vata refaci difuzorul de sute de ori,ceea ce ar insemna o gramada de pachete de tigari..

50 Editat de danielt (2013-02-05 17:07)

:-

Parere proprie si personala : hygrophila angustifolia nu se incadreaza in imaginea unui nano. Si parca ai cam pitit mare parte din crenguta in momentul adaugarii celorlalte plante.

52

danielt A scris:

Eu am citit ca unii folosesc lemn de tei. O crenguta curatata de coaja de 3-4cm lungime infipta fest in furtun este echivalata cu un difuzor de calitate. Atat doar ca diametrul crengutei e cam mic.

Mie imi mai sar creveti din acvariu si fara CO2. Mai gasesc cate unul uscat pe jos, culmea e ca sar din el dar in acvariu n-am vazut morti.

Care ar fi problema, ca folosind niste reductii sau o piesa adecvata, sa poata folosi un lemn cu diametru mai mare? Nemaivorbind ca exista astfel de obiecte, gata confectionate din lemn de tei, pentru acvaristica (Aqua Medic). Sa nu uitam nici de difuzoarele cu membrana ceramica, care nu costa o avere!
   Oricum este amuzant calculul de rentabilitate, facut in legatura cu filtrele de tigara, parca ar trebui schimbate zilnic si Octavian nu are niciun prieten fumator, caruia sa-i ceara cite o tigara, din cind in cind. lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

53 Editat de danielt (2013-02-05 17:07)

:-

54

deocamdata merg asa ca e cam criza la mine,dar vroiam sa imi iau un difuzor ceramic,din acela mic cu pastila de 1,5 cm diametru.de reactor nu am loc in acvariu...
dar oricum,scoate foarte fin,si nici nu se infunda,pentru ca e debitul destul de mic.poate fac si o filmare...

55

octavian A scris:

deocamdata merg asa ca e cam criza la mine,dar vroiam sa imi iau un difuzor ceramic,din acela mic cu pastila de 1,5 cm diametru.de reactor nu am loc in acvariu...
dar oricum,scoate foarte fin,si nici nu se infunda,pentru ca e debitul destul de mic.poate fac si o filmare...

Mai Octaviane, tu esti pentru mine, spuma zilelor! lol
   Intii ma chinui sa inteleg ce vrei sa spui, apoi imi asum riscul da a-ti raspunde la ceea ce cred ca am reusit sa "traduc", dupa care trintesti cite un raspuns, de ma lasi gura-casca! lol
   1. Un reactor poate fi si extern, nu te gindi neaparat la unul de calibru mare, daca ai avea ceva spirit practic, ai putea improviza unul, potrivit acestui nano.
   2. La care difuzor te referi, cind spui ca nu se infunda, datorita debitului mic?
   3. Incearca sa folosesti niste reguli minime de scriere, sa stim unde se termina o propozitie si unde incepe alta, te rog!

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

56 Editat de octavian (2013-01-29 17:32)

asta e un subiect pe care nu eu l-am deschis.eu sunt multumit de rentabilitatea difuzorului diy cu vata(de care spuneam ca scoate foarte fin)
bineinteles ca mai sunt o gramada de alternative,unele mult mai eficiente.
cu reactor extern nu ma incurc,pentru ca are fi nevoie si de alte chesti de care nu vreau sa ma mai lovesc,cum are fi nevoia de o pompa de apa,furtune in acvariu etc.
am ales aceasta varianta cu vata pentru ca imi este cea mai la indemana.

L.E.3.

Incearca sa folosesti niste reguli minime de scriere, sa stim unde se termina o propozitie si unde incepe alta, te rog!

Mai Octaviane, tu esti pentru mine,spuma zilelor!

daca tot e sa o luam pe reguli de scriere,de a doua virgula nu mai este nevoie :pp

57

poze si o intrebare.o fi prea mult o bula la o secunda jumatate,nonstop?!as vrea sa bag ceva creveti,dar as vrea sa ii bag in acvariu nu la camera de gazare big_smile

58 Editat de ady vladutz (2013-01-31 14:07)

Am bagat si 2 bule pe secunda cu difuzor de lemn si am avut rezultate groaznice....uite http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/ … e/page/3/ wink)
Acum lasand gluma la o parte, doar un test permanent de co2 iti poate spune asta.
Sti cum e....triunghiul ala: fertilizare-lumina-co2 in functie de plante si de cerintele lor.

P.S. Daca ai nevoie de niste moss pentru crenguta aia , am eu niste christmas dintr-un acvariu desfiintat acum 2 saptamani. Curat, fara alge. Cred ca vineri seara trec prin ploiesti.....free of charge of course.

59

merci mult de oferta,esti un dragut :hug dar,cu toate ca nu imi place sa refuz v-a trebui sa o fac de data asta.eu vreau sa pun foarte putin phoneix moss.foarte putin pentru ca si asa imi ia din lumina cioata si phoneix moss pentru ca imi place mult,si daca pun putin,pun si eu ce imi place.
oricum merci mult de tot,apreciez gestul :sok
acum,eu m-am uitat la topicul pe care mi l-ai dat,dar nu am putut sa stau sa il citesc pe tot...
la mine dizolvarea e foarte mare,pentru ca dupa ce ca scoate bule foarte fine mi le si plima prin acvariu foarte mult.cam jumatate sau o treime dein bulele scoase fac doua-trei "ture de bazin".
co2 prea mult pentru plante eu zic ca nu are cum sa fie,dar o sa vreau sa bag si niste creveti,si pentru aia ma tem sa nu fie prea mult CO2.de fapt bulele ce se vad in acvariu sunt numai de la difuzor,ca d-abia aprinsesem lumina.

Am avut si pheonix, dar a fost invadat de o alga in actualul acvariu.
Ia-ti testul permanent de co2-ph de la jbl.
Succes!