41

Re: probleme cu plantele

Merci visiniu. O sa stau sa ma uit pe el.

42

Eu pun ez carbo chiar daca am butelie CO2. Sunt complementare din cate stiu.

43

Ai dreptate ca sunt complementare. Scrie si pe sticluta ca poti sa il folsesti cu sau fara adaos de co2.
Dar pana la urma easycarbo ce este de fapt ca pe sticluta scrie compozitia ...

44

http://www.zooplus.co.uk/shop/fish/aqua … ucts/51139

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

45

Merci mult pentru sfaturi Baracuda. in 3 zile au crescut 2 frunze la plante... ceva de neasptat de cand ma schimbat neonul.
Ai toata admiratia mea si imi retrag vorbele care au deranjat.

Mai am inca unu lucru care ma framanta si anume substraul dupa cat timp se schimba?

46

Substratul fertilizant isi pierde proprietatile dupa 12-24 luni, cel inert niciodata.
   Referitor la cel fertilizant, al carui adept nu sint si nici nu voi fi: acesta, dupa pierderea proprietatilor, poate fi tratat ca substrat inert, fertilizarea facindu-se in consecinta. Spun asta, deoarece substratul intr-un acvariu, are trei roluri importante (dupa parerea mea), acela de a fixa radacinile plantelor, de a contribui la realizarea unui decor natural si estetic si de a stoca fertilizantii pentru plantele care se hranesc preponderent cu ajutorul radacinilor.
   Proprietatile legate de fertilizare se manifesta pe o perioada de timp, dupa care, substratul fertiliznat devenind inert, nu face altceva decit sa preia fertilizantii din masa apei si sa-si reia rolul de furnizor al respectivelor substantelor, catre plante, fenomen manifestat de orice substrat inert.
   Transmite-le celor doua frunze crescute in trei zile, ca le multumesc, mi-au salvat imaginea! lol

Cine nu are o pasiune, nu este cu adevarat om!

47

Citisem pe undeva legat de substrat ca trebuie schimbat in 1-2 ani, lucru care mi s-ar parea foarte nasol in conditiile in care acvariu plantat in special cu gazon.
In cazul meu sa inteleg ca substarul asta care il am este unul fertilizant(TetraPlant).
Frunzulitele alea 2 care au crescut in mai putin de 2 zile... eu zic ca e ceva, in conditiile in care 2 saptamani au stagnat si au inceput sa se ingalbeneasca.