asta e metoda mea.
Echipamente:
un container de plastic 12l
o plasa de fibra de sticla pusa pe fundul containerului.
o bucata mare de moss de mai multe tipuri(pelia, java moss Stringy Moss) si plante plutitoare(lintita, Pistia)
cateva zeci de inele ceramice care unele sunt puse sub plasa de fibra de sticla, altele sunt puse pe fibra de sticla sau pe moss
50% apa din acvariul din care provin.
50% apa noua.
Pestii:
aleg o femela si un mascul, cei mai dominanti din acvariu.
femela o pun cu o seara inainte de mascul.
eu dau la pesti hrana congelata(lobster eggs), dar cred ca se poate folosi si artemia, daphnia..
NU folositi viermi ca sa hranesti (microviermi, banana worms, vinegar eels) am observat ca acesti viermi, daca ajung pe fund(acolo unde sunt si icrele), vor sparge invelisul icrelor si se vor albii.
nu recomand sa folositi nici hrana uscata pt ca pestii nu se omoara dupa ea si daca ajunge langa icre se va forma fungus si se vor albii icrele...
eu las pestii in container 2-3 zile, dupa care ii introduc din nou in acvariul adultilor.
dupa ce am scos adultii, scot si moss-ul, plasa si inelele din container.
mai astept 2-3 zile pana ies puii din icre si incep sa ii culeg.
Puii ii tin intr-un container de 2-3l pana incep sa inoate. introduc puii intr-un acvariu matur cu creveti.
Din momentul ala, puii pot fi hraniti cu viermisori, hrana uscata maruntita, parameci...ce aveti la dispozitie
), desi nu recomand sa hraniti puii pentru o saptamana pt ca un acvariu creveti-only este deja foarte bogat in microfauna.
acum incepe partea plictisitoare pt ca puii cresc foarte, foarte greu.
Puii sunt tinuti in acest acvariu pana ating 1cm, apoi sunt adaugati in acvariul cu cei maturi.