881

Re: Acvariul meu

Ce te mai mananca mainile .Nu lasi domnule nimic sa stea intr-o forma prea mult timp.
Bafta in continuare ! :sok

Bun venit in Romania! Dati-va ceasul cu 100 de ani inapoi!

882

O sa mai fac si alte modificari peste doua saptamanai (cand o sa creasca moatele la plante) wink
Biologia o las pe seama biologilor, cand mai am nevoie de cate o informatie ma sfatuiesc cu "goagal"... pentru mine este de ajuns big_smile

883

Prietene jos pălăria  :sok  ai un acvariu de nota maxima  wink

884

Multumesc Cosmine! :noroc Eu unul tot astept sa te reintorci la plantate ^:)^

885

Mam reîntors deja dar mai așteptați un pic ... wink

886

Utricularia aia nu se lasa convinsa asa cu una cu doua. E si pe lista mea (de asteptare). wink

887

lup cosmin A scris:

Mam reîntors deja dar mai așteptați un pic ... wink

Asteptam Cosmine :noroc

alex08 A scris:

Utricularia aia nu se lasa convinsa asa cu una cu doua. E si pe lista mea (de asteptare). wink

Eu am luat-o cu binisorul wink conform zicalei cu rabdarea treci si marea si sper ca pana la urma sa ma aleg cu un gazon de UG.
La tine in ce stadiu este?

888

La mine nu are nici un stadiu ca nu e in bazin. O sa fie cand o sa ma satur la anul de H. cuba. lol
Apropo, cred ca suntem o tara de rabdatori. big_smile

889 Editat de MariusMinu (2013-12-15 10:17)

Credeam ca ai deja utricularia:)

Astazi (de fapt ieri, ca acum vad cat era ceasul cand am postat hmm )am reusit sa ajung la centrul de incarcare CO2 si am bagat in butelie 5kg de gaz. Sa vad si cand o leg la reactorul extern ....

890

Marius te rog ceva poze mai mult accentuate pe gazon dacă se poate as dori sa vad cum evoluează.Sper sa nu deranjeze rugămintea  :sok

891 Editat de MariusMinu (2013-12-16 12:33)

Nici un deranj prietene :fok Problema este ca am avut foarte putina initial (cateva fire) si asta din poze este replantata acum o saptamana din ce am reusit sa inmultesc pana acum... Planta a trimis runneri prin substrat (poza 5) dar nu toti sunt asa ...unii dintre ei sunt deasupra substratului (poza 4) Normal ar trebui sa-i mai infig eu cu penseta (asa cica s-ar face)... smile cate case atatea obiceiuri eu n-am de gand sa fac asa...ii las de capul lor...sa nu se simta planta agresata de mine ^:)^ dupa ce reusesc sa fac gazon vede ea ce pateste lol

892

Incet incet isi da drumu......  :sok
Succes in continuare

893

Sunt tot mai sigur ca vei avea un gazon de toată frumusețea ... ca si linie de fertilizare ce folosești și în ce cantități ?

894

Oooo iesim la gratar la iarba verde.Pana la primavera o sa ai un gazon fain.

Bun venit in Romania! Dati-va ceasul cu 100 de ani inapoi!

895

Bravo Marius  :apl . Din pacate eu nu am reusit cu el, dar nu ma las au asa usor  big_smile .
Succes in continuare.  :noroc

896

dany112004 A scris:

Bravo Marius  :apl . Din pacate eu nu am reusit cu el, dar nu ma las au asa usor  big_smile .

Dar ce tea împiedicat sa nu reușești cu acest gazon de utricularia dacă se poate sa ne spui si noua...

897

petre79 A scris:

Incet incet isi da drumu......  :sok
Succes in continuare

Cam prea incet hmm sunt curios ce se va intampla dupa ce trec la CO2 presurizat...

lup cosmin A scris:

Sunt tot mai sigur ca vei avea un gazon de toată frumusețea ... ca si linie de fertilizare ce folosești și în ce cantități ?

Eu nu sunt chiar asa sigur, dar fac tot ce pot ca sa reusesc. Daca nu merge ma intorc la planseta smile . Fertilizare merg tot pe traditionalele PPS pro (2 ml zilnic) si Trace mix plus(4 ml zilnic) cu tinta NO3 -15 si Fier 0,5. In afara de astea mai pun separat KH2PO4 (tinta PO4 1,5-1,8 ppm), MgSO4 (tinta Mg 5 ppm in conditiile in care calciul este 20 ppm din combinatia apa de osmoza si apa de la robinet). Sunt cateva aspecte cu care nu ma joc, raportul NO3/PO4 (intre 10:1 si 7:1) si raportul Ca/Mg (4:1). Sticla acvariului (in pozele cu utricularia) nu a fost curatata de doua saptamani, de regula o curat la o luna. Mai fertilizez si K2SO4, dar neavand test merg la ochi (si la recomandarea producatorului easylife) big_smile pun 4 ppm dupa schimbul de apa si apoi zilnic 1 ppm si mai pun ferropol dupa schimbul de apa si easycarbo 1 ml zilnic.

gogosanuc A scris:

Oooo iesim la gratar la iarba verde.Pana la primavera o sa ai un gazon fain.

Sa nu ne grabim, sunt doar cateva firicele big_smile Daca lucrurile merg bine este posibil sa avem iarba...mai ramane gratarul :fok

dany112004 A scris:

Multumesc Dany! Stai linistit ca nici eu nu am reusit deocamdata smile ...mai am pana la gazon...

898

lup cosmin A scris:
dany112004 A scris:

Dar ce tea împiedicat sa nu reușești cu acest gazon de utricularia dacă se poate sa ne spui si noua...

In principal este vina mea, in ultimul timp nu prea m-am mai ocupat de el ( teste, schimb de apa saptamanal, etc). Nu stiu de ce nu a mers, am incercat cu 5 poturi de ug, dar de fiecare data se desprindea din substrat sio gaseam la suprafata (o cauza poate fi ai mei Cory si Ancistrus).
Oricum ma pregatesc de un nou set-up, si nu ma las pana nu o inmultesc.
Zilele astea ma asteapta niste pietre tocmai din Japonia  wink  .
scuze de offtopic Marius.
Toate cele bune

899

dany112004 A scris:
lup cosmin A scris:
dany112004 A scris:

In principal este vina mea, in ultimul timp nu prea m-am mai ocupat de el ( teste, schimb de apa saptamanal, etc). Nu stiu de ce nu a mers, am incercat cu 5 poturi de ug, dar de fiecare data se desprindea din substrat sio gaseam la suprafata (o cauza poate fi ai mei Cory si Ancistrus).
Oricum ma pregatesc de un nou set-up, si nu ma las pana nu o inmultesc.
Zilele astea ma asteapta niste pietre tocmai din Japonia  wink  .
scuze de offtopic Marius.
Toate cele bune

Sunt tare curios sa vedem pietrele bine înțeles dacă nu se supară Marius de off topic ...

900

Si eu sunt curios ce pietre ai luat...eu inca nu m-am hotarat intre seiryu si dragon stone...