tzae A scris:am revenit..
am cumparat astazi o sticluta de Ektol cristal prafuri si 4 pastile de Sera baktopur direct
tratamentul pe care vreau sa il urmez este urmatorul:
-pun toti pestii intr-un vas cu 2 litri de apa si o pastila de sera baktopur,ii tin timp de 30 de minute apoi pun pestii inapoi in acvariu si mai adaug inca o pastila de baktopur direct in acvariu
-inainte de toate astea,o sa fac un schimb rapid de 5 litri de apa
-apoi vreau sa adaug in acvariu o lingurita de ektol cristal(acvariu cu 50 litri apa)
Intrebarile mele sunt:
1.este o problema daca folosesc si baktopur si ektol in acelasi timp?
2.tratamentul o sa dureze 5 zile..in acest timp hranesc pestii?
3.am un filtru intern resun sp-1100L..il las in functiune?
Va rog mult sa ma ajutati ca vreau sa aplic tratamentul in curand si nu vreau sa fac prostioare!!
Multumesc mult...
Pt pct 1: Da este o problema sa amesteci medicamentele, si de la producatori diferiti.
Foloseste doar unul dintre ele. de exmplu baktopur direct.
Atentie! baktopur direct, este un medicament destul de puternic, si trebuie sa respecti instructiunile date in prospect.
Daca pestii se vor comporta ciudat in solutia concentrata de baktopur se zbat, respira de la suprafata apei, scoate-i si pune-i in acvariul mare, in care ai baktopurul, fiindca este mult mai diluat.
Sa nu uiti sa scoti filtrul de carbon, sau sa opresti daca ai, fitrul UV!
Pct 2. Volumul de hrana, trebuie redus foarte mult, aproape spre deloc.
Daca cersesc da-le, dar sa nu ramana pe fundul acvariului (asta e secretul).
Pe parcursul tratamentului e bine sa-i lasi mai mult cu lumina stinsa.
Poti s-o aprinzi cu o ora inainte de a-i hrani si sa ii lasi dupa ce mananca inca doua ore.
Pct 3. Sigur ca da, chiar trebuie marit aerajul apei pe timpul tratamentului.
Daca ai piatra de aer e recomandat sa o pui si pe aceea.
Asta este parerea mea.
Iti doresc multa sanatate si succes! 
Daca mai ai intrebari , nu ezita!
Decat sa faci o prostie, merita sa astepti un pic. :lol
Life is better with animals... Life is better with friends
Acvariu: 115x45x50h, Prietenii mei: 2 voalati callico, Sirena & Nemo; un red cap oranda, Jimmy; un waikin, Mimi ; Toti carassius auratus.